Viikon kiinnostavimmat siirtouutiset

Suomalaisten siirrot

Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Robin Lod siirtyy Espanjan toiseksi korkeimman tason Sporting de Gijónin joukkueeseen kaksi vuotisella sopimuksella jossa on lisäksi yksi optiovuosi. Lod pelasi edelliset kolme kautta Kreikan Superliigan Panathinaikoksen joukkueessa jossa 75 ottelussa syntyi 12 maalia. Suomen maajoukkueessa Lod on pelannut 22 ottelua tehden kolme maalia. Gijón on yksi Segunda Divisionin parhaimpia joukkueita jonka tavoite tällä kaudella on suora nousu.

Valioliiga

Liverpool teki maalivahtien siirtoennätyksen kun 25-vuotias Brasilian maajoukkuemaalivahti Alisson Becker siirtyy Anfieldille 67 miljoonalla punnalla AS Romasta. Liverpoolilla oli tarve hankkia kovan luokan maalivahti kun viime kauden ykkösveska Loris Karius sortui pahoihin virheisiin mm. Mestareiden liigan finaalissa. Samalla Liverpoolin kolmosmaalivahti Danny Ward siirtyy Leicesteriin. 25-Vuotias maalivahti allekirjoitti neljävuotisen sopimuksen kolmen vuoden takaisin mestarin kanssa.

Fulham on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen espanjalaisen Fabri Agoston kanssa. Agosto siirtyy Lontooseen Besiktasista jossa hän voitti Turkin mestaruuden ja hänet valittiin kahdesti Turkin Superliigan parhaaksi maalivahdiksi. 30-Vuotias maalivahti on aikaisemmin edustanut kotimaassaan Deportivo La Corunaa, Real Betisiä ja Recreativo Huelvaa.

Everton teki historiansa suurimman hankintansa kun 21-vuotias Brasilialainen laituri, Richarlison siirtyy Watfordista 45 miljoonan euron summalla Goodison Parkille. Nuoren brassin siirtosumma voi nousta jopa 55 miljoonaan euroon eri pykälien myötä. Richarlison on erittäin tuttu pelaaja Evertonin uudelle valmentajalle, Marco Silvalle sillä hän pelasi Silvan alaisuudessa Watfordissa. Viime kaudella entinen Fluminensen ja America Mineiron laituri teki 5 maalia 38 Valioliiga ottelussa. Hän allekirjoitti viisivuotisen sopimuksen ”The Toffeesin” kanssa.

Sarjanousija Wolverhampton Wanderers hankki jo kuudennen portugalilaispelaajansa kun Joao Moutinho siirtyy Englantiin Monacosta viidellä miljoonalla eurolla. 31-Vuotias Moutinho on Portugalin maajoukkuepelaaja ja aloittikin kaksi ottelua tämän vuoden Venäjän MM-kisoissa. Keskikenttätaituri on pelannut maajoukkueessa jo 113 ottelua. Hän on aikaisemmin pelannut myös Sportingissa ja Portossa.

Bournemouth vahvisti puolustustaan 25-vuotiaalla Diego Ricolla. Espanjalainen Rico siirtyy Valioliigaan 15 miljoonalla eurolla Leganesista jossa hän oli yksi avainpelaajista viime kaudella. Laitapuolustaja on pelannut La Liigaa Leganesin paidassa yhteensä  51 ottelua joissa hän on tehnyt kolme maalia. Ennen Leganesia hän pelasi yli 100 ottelua Segunda Divisionissa kasvattiseuransa Real Zaragozan paidassa.

La Liiga

La Liga mestari Barcelona kaappasi Malcomin Ligue 1 seura, Bordeauxsta AS Roman nenän edestä. Brassilaituri siirtyy Kataloniaan 41 miljoonan euron siirtosummalla. Viime kaudella hän teki Ligue 1:ssa 12 maalia 35 ottelussa. 21-Vuotias oli alunperin siirtymässä AS Romaan ja oli jo matkalla allekirjoittamaan sopimuksen kun Barcelona iski väliin ja lento käännytettiin Espanjaan. Hänen sopimuksensa on viisivuotinen.

Celta Vigo on tehnyt lainasopimuksen Southamptonin Sofiane Boufalin kanssa. 24-Vuotias keskikenttäpelaaja pelasi viime kaudella 26 ottelua Valioliigassa tehden kaksi maalia. Hän alunperin siirtyi Englantiin vuonna 2016 Ranskan Ligue 1 seura, Lillestä.

Serie A

AS Roma hankki nopeasti uuden maalivahdin, Liverpooliin lähteneen Alisson Beckerin tilalle kun Ruotsin maajoukkuemaalivahti Robin Olsen siirtyy Italian pääkaupunkiin viiden vuoden sopimuksella. AS Roma on tietojen mukaan maksanut FC Kööpenhaminalle 8.5 miljoonaa euroa 28-vuotiaasta maajoukkuevahdista.

21-Vuotias Norsunluurannikkolainen keskikenttäpelaaja Jeremie Boga siirtyy Sassuoloon 3.6 miljoonan euron hinnalla Chelseasta. Chelsea kuitenkin asetti ostotakaisin oikeuden sopimukseen. Viime kaudella Boga pelasi lainassa Mestaruussarja joukkue Birminghamissa jossa 31 ottelussa syntyi 2 maalia. Hän on aikaisemmin pelannut mm. La Liigaan Granadan joukkueessa sekä Ligue 1 Rennesissä.

Fiorentina hankki tanskalaisen keskikenttäpelaaja Christian Nørgaardin 3.15 miljoonalla eurolla Brondbystä. 24-Vuotias Nørgaard on pelannut Brondbyn paidassa viimeiset viisi vuotta ollen avauksen pelaaja kahdella edellisellä kaudella. 115 Super Ligan ottelussa on syntynyt 8 maalia. Hän on edustanut Tanskaa myös U21 tasolla, mutta ei vielä A-maajoukkueessa.

Fiorentina teki myös toisen hankinnan kun 21-vuotias brasilialainen Gerson siirtyy Firenzeen lainalla AS Romasta. Keskikenttäpelaaja pelasi viime kaudella 24 ottelua Serie A:ssa tehden kaksi maalia.

 VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ