Valioliiga aloittaa uuden vuoden

Englannin Valioliigassa pelataan nyt uuden vuoden aluksi 21. pelikierros. Kierroksen kohokohta on torstaina pelattava Manchester City – Liverpool ottelu, josta lisää lähempänä ottelua. Liverpool johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla ennen juuri Cityä. Tottenham on kolmantena kaksi pistettä ennen Chelseata. Manchester United on kovassa nousussa ja ovat nyt vain kolme pistettä viidentenä olevaa Arsenalia perässä.

Tämä kiireinen juhlapyhien otteluruuhka on kohta loppu ja nyt väsymys alkaa erityisesti tulla esiin, joten joitain yllätyksiä voi tulla tiistaina ja keskiviikkona.

Uudenvuodenpäivä tarjoaa meille kolme ottelua joista mielenkiintoisin on varmasti Lontoon Derby-ottelu jossa pahasti Liverpoolille hävinnyt Arsenal isännöi jumbosijalta pois päässyttä Fulhamia.

Tiistai

Arsenal – Fulham 17:00 Emirates
Kertoimet: 1.34 – 5.50 – 8.75

Fulhamin uusi manageri Claudio Ranieri on hitaasti mutta varmasti pääsemässä joukkueensa pelaajien kanssa yhteisymmärrykseen siitä miten hän haluaa heidän pelaavan ja lauantain 1-0 voitto Huddersfieldistä nosti heidät vain yhden pisteen päähän putoamisviivasta.

”Mökkiläiset” ovat nyt pelanneet kolme ottelua putkeen ilman tappiota ja nyt heillä on edessä 15 kilometrin vierasmatka koilliseen jossa he kohtaavat Arsenalin, joka on pelannut epätasaisesti sen jälkeen kun heidän 22-ottelun tappioton putkensa loppui.

Yksi tuon pitkän putken hienoimmista otteluista oli lokakuinen 1-5 voitto Fulhamista Craven Cottagella. Nyt kuitenkin he ovat hieman tippumassa Top-4 joukkueiden vauhdista voittaen vain yhden heidän viidestä edellisestä ottelustaan. Arsenal on viisi pistettä neljäntenä olevaa Chelseaa perässä ja Manchester United hengittää jo niskaan kolmen pisteen päässä.

Tämä tiistain ottelu pitäisi olla heille kuitenkin oivallinen mahdollisuus päästä jälleen voittojen makuun ja heidän voitolle jossa molemmat joukkueet tekevät maalin tarjotaan 2.30 kerrointa. Arsenalin puolustus oli täysin hukassa 5-1 Liverpool tappiossa ja se tuskin on onnistunut parantumaan huomattavasti vain muutaman päivän harjoitusten jälkeen joten yli 4.5 maalista tarjottu 3.70 kerroin voi myöskin olla pelattavissa.

Yksi hyvä syy maaleihin on Pierre-Emerick Aubameyangin tämänhetkinen vire. Gabonin maajoukkuehyökkääjä on tehnyt Liverpoolin Mohamed Salahin ja Tottenhamin Harry Kanen tavalla 13 maalia Valioliigassa tällä kaudella ja on mukana taistelussa Kultaisesta kengästä. Hän teki edellisesssä ottelussa Fulhamia vastaan kaksi maalia joten hän odottaa varmasti innolla liigan huonoimman puolustuksen kohtaamista.

Everton – Leicester 14:30 Goodison Park
Kertoimet: 2.00 – 3.45 – 3.85

Ennen Arsenal – Fulham ottelua pelataan vuoden 2019 ensimmäinen Valioliiga ottelu Goodison Parkilla missä Everton isännöi Leicesteriä. Molemmat joukkueet hävisivät niukasti 1-0 lauantaina ja pisteet voivat olla tiukassa tässäkin.

Brighton tappio vei hieman hohtoa pois “Toffeiden” tapaninpäivän 1-5 Burnley voitosta, joka oli hieno ja nopea kuittaus joukkueen sitä edellisen kotiottelun 2-6 tappioon Tottenhamille.

Leicester kärsi yllättävän 0-1 tappion Cardiffille ottelussa jossa he epäonnistuivat myös rangaistuspotkussa. Tätä tappiota ennen kuitenkin he olivat voittaneet molemmat Chelsean ja Manchester Cityn!!! Altavastaajana pelaaminen sopiikin ”Ketuille” paremmin johon tämä vieraspeli Evertonia vastaan myös kuuluu.

Everton on voittanut kaksi edellistä joukkueiden kohtaamista 2-1, joka tarjoaisi nyt 9.50 tulosveto kertoimen. Joukkueiden viidessä edellisessä kohtaamisessa Goodison Parkilla molemmat joukkueet ovat tehneet maalin ja kerroin tälle skenaariolle on 1.76.

Joukkueilla ei ole paljoa tasoeroa tällä hetkellä sillä Everton on Leicesteriä yhden pisteen perässä sarjataulukossa ja tasapeli 3.45 kertoimella voi hyvinkin olla ottelun lopputulos.

Keskiviikko

Chelsea – Southampton 21:45 Stamford Bridge
Kertoimet: 1.27 – 6.00 – 11.50

Yksi mielenkiintoisimmista klo 21:45 peleistä keskiviikkona käydään Stamford Bridgellä jossa Chelsea isännöi Southamptonia.

Pari tappiota on hieman keskeyttänyt “Pyhimysten” momentumin, mutta yksi asia josta uusi manageri Ralph Hasenhuttl on varmasti tyytyväinen on että he ovat tehneet maalin neljässä edellisessä ottelussaan. Southampton on tehnyt 21 maalia tällä kaudella joista kahdeksan on tullut edellisissä neljässä ottelussa.

Chelsea on ottanut nyt kaksi voittoa putkeen joka on lisännyt eroa takanatuleviin ja sementoinut paikan heille neljän parhaan joukossa. Nämä viimeaikaiset voitot ovat tulleet kuitenkin todella niukasti tiukkojen taisteluiden jälkeen ja Maurizio Sarri toivoo varmasti että tästä ottelusta tulisi voitto helpommin samalla tavalla kuin lokakuussa St Maryn stadionilla 0-3.

Chelsealta puuttuva tehokkuus tällä hetkellä lupaa kuitenkin niukkaa voittoa sillä sunnuntain 0-1 voitto Crystal Palacesta oli heidän neljäs yhden maalin voitto viidestä viime ottelusta. Sama tässä tarjoaisi 3.75 kertoimen.

Crystal Palace peli sunnuntaina tarjosi Chelsealle ensimmäisen nollapelin sitten kolmeen otteluun. He ovat kuitenkin pitäneet maalinsa puhtaana Stamford Bridgellä viidesti kuudessa viime ottelussaan. Vaikka kerroin ei ole kummoinen niin Chelsean voitolle ilman päästettyä maalia tarjottu 1.86 voi houkutella useampaakin pelaajaa.

Huddersfield – Burnley 21:45 The John Smith Stadion
Kertoimet: 2.10 – 3.20 – 4.10

Yksi voitto voi tehdä ihmeitä ja nyt kun Burnley otti ensimmäisen voittonsa sitten syyskuun lopun sunnuntaina West Hamista 2-0 niin he uskovat että voivat voittaa nyt myös Kirkleesissä.

“Terrierit” ovat jumbosijalla ja jo viisi pistettä 18. sijalla olevia vierailijoitaan Burnleytä perässä. Heistä tuli myös 1-0 Fulham tappion myötä ensimmäinen joukkue Valioliigassa sitten huhtikuun 2001 joka hävisi yhden kalenterikuukauden aikana kaikki ottelunsa.

Huddersfield on tehnyt vain 12 maalia 20 ottelun aikana ja maalinteko onkin heidän heikko kohtansa tällä kaudella. Vaikea nähdä että heidän kautensa yhtäkkiä vain paranisi ilman uuden hyökkääjän hankintaa tammikuussa.

Vaikka Burnley on näyttänyt heikkoja otteita niin he silti ovat osoittaneet parantumisen merkkejä ennen tuota West Ham voittoa ja nyt kun joukkueen kapteeni Tom Heaton on takaisin maalilla niin otteet voivat parantua entisestään.

Burnleyn vierasvoitosta tarjotaan erinomaista 4.10 kerrointa ja kun mukaan lasketaan Huddersfieldin maalinteko-ongelmat niin jotkut pelaajat voivat koettaa jopa Burnleyn voittoa ilman päästettyä maalia 4.60 kertoimella. Sean Dychen joukkue voi hakea tästä kauden toisen vierasvoittonsa.

Wolverhampton – Crystal Palace 21:45 Molineux
Kertoimet: 2.00 – 3.35 – 4.15

Lauantain 1-3 voitto Tottenhamista Wembleyllä oli kiistattomasti “Susien” paras tulos tällä kaudella ja se nosti heidät liigassa tätä kirjoittaessa jo seitsemänneksi.

Keskiviikon vierailija Crystal Palace hävisi 0-1 Chelsealle sunnuntaina ja heillä, kuten Huddersfieldillä, on kova tarve uudelle hyökkääjälle tammikuun siirtoikkunan aikana jotta heidän kautensa ei valuaisi putoamistaisteluun.

Matt Dohertyn toisen puoliajan maali riitti Wolvesin voittoon joukkueiden viime kohtaamisessa lokakuussa ja tämä ottelu voi myös olla yhtä tiukka. Alle 1.5 maalista tarjotaan 2.95 kerrointa joka on pelaamisen arvoinen.

Kotivoitosta tarjotaan 2.00 kerrointa ja Wolverhamptonin nykyisen vireen ansiosta sen pitäisi riittää. Jos etsii hieman kerrointa niin 1-0 voitto antaisi 6.65.

Newcastle – Manchester United 22.00 St James´ park
Kertoimet: 5.70 – 4.25 – 1.58

Keskiviikon viimeinen ottelu pelataan Newcastlen St James´ Parkissa ja Rafael Benitez toivoo löytämään keinot Newcastlen toiseen perättäiseen kotivoittoon kun Manchester United tulee kylään.

Matt Richie teki ottelun ainoan maalin kun joukkueet kohtasivat viime helmikuussa Newcastlessa. Hän myös antoi loistavan syötön Salomon Rondonin puskumaaliin lauantain 1-1 tasapelissä Watfordia vastaan.

“Harakat” johtivat Unitedia 0-2 Old Traffordilla syksyllä ennenkuin menettivät johdon ja kärsivät 3-2 tappion. Vaikka Manchester United on ottanut kolme peräkkäistä voittoa Ole Gunnar Solskjaerin alaisuudessa niin puolustaminen on silti iso ongelma ”Punaisille paholaisille” sillä he ovat päästäneet maalin jokaisessa noissa kolmessa ottelussa.

Hyökkäys on saatu kuitenkiin toimimaan sillä he ovat tehneet 12 maalia noissa kolmessa ottelussa, joista uudelleensyntynyt Paul Pogba on tehnyt neljä.

Ranskalaisen maalille tarjotaan 2.55 kerrointa ja Unitedin hyökkäysvoittoinen pelityyli lupaa viihdyttävää ottelua jossa molemmat joukkueet voivat helposti tehdä maalin. Vierasvoitosta jossa molemmat joukkueet tekevät maalin tarjotaan 2.70 kerrointa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ