Kan Wolves stå för en ny cupskräll?

Vi bjuds på ett rent Premier League-möte när Wolverhampton tar emot Liverpool hemma på Molineaux för ett möte i FA-cupens tredje omgång under måndagskvällen.

Så sent som 2016 möttes lagen i samma turnering, den gången i den fjärde rundan, och då var det The Wanderers som krossade Jürgen Klopps titeldrömmar i form av en bortaseger på Anfield.

Wolverhampton kan utnyttja Liverpools titelstrid i ligaspelet

Wolves besitter en imponerande förmåga att störa topplagen och deras seger mot Tottenham på Wembley under Boxing Days bekräftar det. Nu har de möjlighet att slå ut Liverpool ur FA-cupen för andra gången på tre säsonger och det är en chans de gärna tar.

Dagarna innan jul möttes lagen senast och då var det ett starkt Liverpool som klev av med alla tre poängen. Det var deras tredje raka bortaseger mot Wolves, men på måndag är det andra förutsättningar och Wolverhampton kan passa på att bryta den negativa trenden till 3.95 gånger pengarna.

Liverpool har skaffat sig ett bra utgångsläge i ligaspelet och leder Premier League med fyra poäng – trots nederlaget mot Manchester City tidigare under veckan – och har dessutom ett kommande Champions League-spel att tänka på. Det lär innebära att Jürgen Klopp vilar sina absoluta nyckelspelare till de kommande veckorna och luftar i truppen.

Faktum är att Liverpool (7.50 till att vinna FA-cupen) inte har tagit sig förbi den fjärde rundan på de tre senaste säsongerna och nu ställs de mot ett lurigt motstånd som under hösten visat sin kvalitet och varit en frisk injektion i Premier League.

Wolves hemmaform, där de vunnit fyra av tolv matcher i ligaspelet är lite skakig, men de ligger placerade på en niondeplats i tabellen och har en spelmässig trygghet som många konkurrenter i ligan fortfarande letar efter.

Två offensiva lag?

Då båda lagen kommer från nederlag i den senaste veckoomgången kan vi förvänta oss två revanschsugna elvor som inte kommer hålla i handbromsen från matchstart. Liverpool har bara misslyckats med att göra mål i tre av 27 matcher den här säsongen samtidigt som Wolves har blivit mer frekventa i målskyttet och gjort mål i sex av sina åtta senaste matcher.

Båda lagen gör mål spelas till 1.76 i skrivande stund och vill man spetsa sitt spel ytterligare finns alternativet båda lagen gör mål och seger för Wolverhampton till 6.40. Fyra av de fem senaste mötena har innehållit tre fullträffar och över 2.5 mål hittar ni till 1.83 gånger den spelade insatsen.

Om ni är sugna på att spela på en specifik målskytt i matchen bör ni undvika Liverpools stora stjärnor. Salah, Mané och Firmino förväntas vila och istället kan spelare som Daniel Sturridge (2.20), Adam Lallana (4.90) och Xherdan Shaqiri (3.15) vara mer rimliga alternativ.

I Wolves har Raul Jimenez hittat formen och gjort två mål på lagets fyra senaste matcher. Det är 7.75 gånger pengarna på att mexikanen gör det första målet mot Liverpool på måndag.

Nykomlingarna från Wolverhampton är tryggt placerade i mittenskiktet av Premier League-tabellen och ser ut att undvika bottenstriden med god marginal. De ligger samtidigt lite för långt efter i kampen om Europaplatser vilket ger laget en perfekt möjlighet till att satsa på FA-cupen under avslutningen av säsongen. Att slå ut Liverpool hade varit en smakstart på det äventyret.

BETTA NU – KLICKA HÄR