Arsenal redo för Fulham hot

Premier Leagues mest intensiva skede börjar se sitt slut. Vi har sett ett Manchester City som har haltat och tappat poäng i flertalet matcher, ett Liverpool som inte har släppt på gasen i en enda match och ett Manchester United som hittat nytt liv under Ole Gunnar Solskjaer.

Nästan omgång utspelar sig 2019 och vi har flertalet spännande matcher att se fram emot. Några av dem presenteras nedan.

Målrikt möte på Emirates

Det vankas Londonderby när Fulham besöker Emirates för att möta Arsenal. Ett Arsenal som fick uppleva säsongens största underlag mot serieledarna Liverpool i den senaste omgången. Efter att Firminio gjorde sista mål och fulländade sitt hattrick i matchen stod slutresultatet 5-1 till Liverpool.

Efter man blev av med sin svit på 22 matcher utan förlust mot Southampton har Arsenal fått kämpa och har endast en vinst på fyra matcher. Något som väcker revanschlust när man möter ett Fulham på hemmaplan.

Senast lagen mötes vann Arsenal med hela 5–1 och mycket talar för att vi får se en målrik match igen. Deras anfallare Pierre-Emerick Aubameyang, leder för tillfället skytteligan och tillsammans med Harry Kane och Mohammed Salah med sina 13 mål så här långt. Det ska bli intressant att se vad han kan göra när han möter ett av ligans sämsta försvar.

Även Arsenals försvar har haltat något under säsongen och man släpper in enkla mål bakåt. Ett spel på att Arsenal vinner och att båda lagen gör mål finns för oddset 2.30 gånger insatsen hos Bethard. Och eftersom utsikterna i matchen ser ut som dem gör kan man även överväga spelet på över 3.5 mål i matchen till oddset 4.50 gånger insatsen.

Everton vill inleda 2019 starkt

Everton avslutar 2018 på tiondeplats efter ännu en svidande förlust, den här gången borta mot Brighton med 1-0. Statistiken för Everton under hösten 2018 är högst medioker med sju vinster, sju förluster och sex oavgjorda.

Man inleder 2019 först av samtliga Premier League-lag när man bjuder hem Leicester till Goodison Park. Man avslutade 2018 med blandade resultat. Innan förlusten mot Brighton vann man mot Burnley med 1-5 och dess förr innan förlorade man mot Tottenham med 6-2.

Leicester kommer också från 2018 med en tråkig 1–0 förlust i bagaget. Den var mot Cardiff City och det bör tilläggas att man missade en straff i matchen. Leicesters avslutade dock förra året starkt med vinster mot både Manchester City och Chelsea. Det känns om man borde kunna lösa ett kryss borta mot Everton till oddset 3.45.

Everton har vunnit de senaste två mötena mellan lagen med 2–1. Ett spel på samma resultat igen ger 9.50 gånger insatsen och kan vara lämpligt med tanke på att man spelar på Goodison. En lågoddsare är att båda lagen gör mål till oddset 1.76 gånger spelad insats.

Sarri vill vinna stort

Ralph Hasenhuttl har kommit en med ny energi till Southampton och även om man avslutade 2018 med två förluster har man sett fina intentioner i laget, framförallt offensivt. Av de fyra senaste matcherna har man vunnit två men gjort mål i varenda match, även mot Manchester City som har seriens näst bästa försvarsspel.

Man inleder året svårast möjligt när man besöker Stamford Bridge för att möta Chelsea. Londonlaget har i sina två senaste matcher vunnit med uddamålet och man ligger nu fem poäng förre Arsenal på en fjärdeplats. Ett spel på att Chelsea vinner med ett mål igen ligger på 3.75 gånger pengarna.

Sarri skulle dock behöva en storseger för att öka självförtroende i Chelsea, något han lyckades med senast han mötte Southampton. Förra gången lagen mötes i höstas slutade matchen med 0-3 på Saint Mary’s. Att Chelsea upprepar prestationen att hålla nollan finns till oddset 1.86 gånger insatsen.

Huddersfield måste ta chansen mot Burnley

Det blir ett hett möte ner i bottenstriden då Burnley besöker Huddersfield på onsdagen. Burnley ligger precis nedanför nedflyttningsstrecket med 15 poäng medan Huddersfield ligger sist med tio poäng. En vinst för Huddersfield i det här läget är livsviktigt om man vill spela Premier League nästa år.

Burnley har dock inför matchen maxat självförtroende när man lyckades slå West Ham med 2–0 precis innan årsskiftet, något som Huddersfield inte har. The Terriers förlorade alla sina matcher i under en kalendermånad och blev det första laget sen april 2001 som lyckades, eller snarare misslyckades, med den bedriften.

Man har under de 20 första omgångarna endast lyckats producera tolv mål medan man har släppt in 35. En förbättring är ett måste för laget om man ska hålla sig kvar och lär se ett Huddersfield som vill värva under transferfönstret.

Med hemmalagets usla målskörd i kombination med att Burnley har fått tillbaka sin målvakt, Tom Heaton, kan ett spel på bortalaget vara lämpligt. En rak tvåa i matchen ligger just nu på 4.10 gånger den spelade insatsen.

Kan United hålla uppe tempot?

Den avslutande matchen på onsdagen står mellan ett pånyttfött Manchester United och ett trevande Newcastle. Efter Ole Gunnar Solskjaers ingång i United har det varit ljuva tider för klubben. Tre matcher och tolv mål under norrmannens ledning. En statistik som kan förbättras ytterligare efter veckans omgång.

Newcastle har endast vunnit en av sina sju senaste matcher och den mot ligans jumbo, Huddersfield. Det bör dock sägas att laget även har tre oavgjorda med sig. Något som ändå har säkrat Benitez tillfället med ett par poäng ovanför nedflyttningsträcket.

Men det är Manchester United som är givna favoriter i matchen. Oddset på att bortalaget vinner i matchen kan spelas för 1.58 gånger pengarna. Motsvarande spel på Newcastle ligger på 5.75.

United har hittat en spelglädje som man har saknat ända sen Sir Alex Ferguson lämnade klubben. Offensiven ser kreativ och snabb ut och producerar mängder av mål. Anfallet bestående av Martial, Rashford och Lingard uppbackat av Pogba har visat sig vara ett av ligans bästa under rätt ledning. Något som bekräftas med bettet på att det blir över 2.5 mål i matchen som just nu ligger på 1.64 gånger pengarna.

Det är framför allt fransmannen Pogba som har blommat ut under Solskjaer. Senast mot Bournemouth stod han för två av målen själv och assisterade ett. Ett spel på att han gör mål mot Newcastle finns hos Bethard till oddset 2.55 gånger insatsen.

BETTA NU – KLICKA HÄR