Italia voi pysyä hohdottomien irlantilaisten vauhdissa hyvinkin

Ihan tämänlaista mestaruuden puolustamista ei Irlanti tai heidän päävalmentajansa Joe Schmidt halunnut, mutta sen ei pitäisi estää heitä ottamasta rutiininomaista voittoa Italiasta Roomassa sunnuntaina.

“Azzurrit” ovat onnistuneet voittamaan Irlannin Six Nations turnauksen historiassa vain kerran ja tämä oli vuonna 2013 kun he ottivat kotiyleisön riemuksi 22-15 voiton.

Tämän jälkeen Irlanti on ottanut viisi peräkkäistä voittoa ja Conor O´Shean miehistö on 17.00 kertoiminen altavastaaja napatakseen syntymämaastaan voiton Italian pääkaupungissa sunnuntai-iltapäivällä.

Tuo voitto olisi todella epätodennäköinen mutta samalla Irlannin voitto -29.5 pisteen tasoituksella kertoimella 1.99 on myös täynnä riskiä.

Irlannin muistojen täyteinen vuosi

Tämä vihreä kone oli kunnon flow-tilassa viime vuonna kun Schmidtin joukkue voitti Six Nations turnauksessa Grand Slamin (Voitti kaikki ottelunsa) ja samalla hakivat yllättävän vierasvoiton Australiasta, mutta ehkä kaikista ikimuistoinen oli kuitenkin heidän historiansa ensimmäinen voittonsa Uuden-Seelannin All Blackseistä Dublinissa.

Viime vuosi oli Irlannin ehkä kaikkien aikojen paras, mutta nyt kysymys kuuluukin että ajoittivatko he kuntonsa liian aikaisin? Rugbyn MM-kisat pelataan tämän vuoden Syksyllä Japanissa ja se tapa jolla Irlanti hävisi Englannille Six Nations turnauksen avausottelussa aiheuttaa varmasti huolia maan kannattajille.

He hakivat rutiinivoiton Skotlannista viime viikolla turnauksen toisesta ottelustaan, mutta hohdokkuus joukkueen pelistä oli kadonnut. He tulevat varmasti ottamaan toisen voiton kolmesta Italiaa vastaan mutta millä tyylillä se tulee niin kukaan ei tiedä.

Italia pystyy roikkumaan mukana

Italia menetti tästä ottelusta tärkeän Sergio Parissen, mutta O`Shean miehistö yrittää tehdä tästä ottelusta kunnon nahinan rikkoen peliä jatkuvasti. Irlanti on kykeneväinen tekemään pisteitä tässä ottelussa ja Jacob Stockdale tulee olemaan iso uhka. Tästäkin huolimatta joukkueen tukimiesten yhteistyö Conor Murrayn ja Johnny Sextonin välillä esittää kysymyksiä sillä kumpikaan ei ole hirveästi pelannut vielä vuoden 2019 puolella.

Italian uskotaan pysyvän mukana tässä ottelussa ja pitävän Irlannin piste etumatkan suhteellisen pienenä. Yllätystä tästä tuskin tulee, mutta Italian +29.5 pisteen tasoitus kertoimella 1.78 on ehkä varmin tasoitusvaihtoehto kun otetaan huomioon molempien joukkueiden nykyinen vire.

On syytä huomioida että Irlanti voitti 10-63 Roomassa vuonna 2017 Six Nations ottelussa ja se on tahra Italian Rugby historiassa kuinka helposti vihreä kone pystyi lisäämään pisteitä jatkuvasti. Tämä oli kuitenkin Irlannin ainoa kerta yhdeksällä vierailulla Italiassa kun he ovat pystyneet ottamaan vähintään 29.5 pisteen voiton Azzurreista.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ