Toronto ja Boston jahtaavat voittoa TD Gardenissa

Toronto jatkaa vieläkin jaettuna suosikkina Stanley Cup mestaruuteen 5.00 kertoimella, mutta he ovat tällä hetkellä takaa-ajo asemassa Atlantin divisioonassa neljä pistettä Tampaa perässä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Nyt he kohtaavat vanhan kunnon ”Original-6” joukkueiden kohtaamisessa Boston Bruinsin ja voitto tästä kuroisi hieman Tampan etumatkaa kiinni.

Maple Leafs hakee jälleen voittoa Bruinsista – 02:00 sunnuntai aamu

Toronto matkustaa Bostonin TD Gardeniin yllätystappio Detroit Red Wingsiä vastaan niskassaan. Tämä tappio katkaisi heidän viiden ottelun voittoputkensa, johon kuului mukaan myös 4-2 kotivoitto Bostonista. He olivat Detroitia vastaan jo 4-1 tappiolla, mutta nousivat vielä tasoihin ja veivät ottelun jatkoajalle jossa Dylan Larkinin läpiajo maali kesken Toronton painostuksen ratkaisi voiton Red Wingsille. Kasperi Kapanen oli ottelussa pelipäällä tehden 1+1.

Garret Sparks oli Toronton maalissa Detroit ottelussa, mutta tähän Boston otteluun ykkösmaalivahti Frederik Andersen palaa mitä luultavimmin tolppien väliin. Tanskalaismaalivahti johtaa liigaa Marc-Andre Fleuryn kanssa voittojen määrässä tällä kaudella. Molemmilla on 16 voittoa. Tämä Bostonin matka avaa Toronton viiden ottelun vieraskiertueen johon kuuluu myös ottelu toista Stanley Cup suosikkia ja Atlantin divisioonan johtajaa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Tuukka Raskin Bruins ei tule antamaan voittoa helpolla yhdelle pahimmista kilpakumppaneistaan varsinkaan omalla kotiareenallaan jossa heillä on 9-3-0 voittosaldo tällä kaudella. Boston ei ole kuitenkaan tällä hetkellä parhaimmassa iskussa sillä he ovat hävinneet kolme viimeistä otteluaan. Toronto tulee olemaan kova vastus.

Toronto on ottelussa niukka 1.90 kertoiminen suosikki ottamaan ottelusta kaksi pistettä ja se ei ole mkään yllätys kun ottaa huomioon heidän vierassaldonsa joka on itse asiassa parempi kuin kotona Scotiabank Arenalla. Yksikään toinen joukkue ei ole ottanut yhtä montaa voittoa vierasotteluissaan kuin Toronton 11 voittoa. He ovat hävinneet vieraissa vain kolme kertaa.

Boston, jolla on 1.95 kerroin voitolle, hävisi myös Detroitille viime kotiottelussaan TD Gardenissa. Tätä seurasi tappio Florida Panthersille vieraissa joten heidän itseluottamuksensa ei ole parhaimmalla tasolla tähän Toronto otteluun.

Pelataan tähän Toronton voittoa.

Mikko Rantasen Colorado Avalanche kohtaa suosikki Tampa Bayn –  02:00 sunnuntai aamu

Yksikään muu joukkue ei ole yhtä kuuma tällä hetkellä kuin Tampa Bay lightning joka on viiden ottelun voittoputkessa ja he ovat avanneet neljän pisteen johdon Atlantin Divisioonassa ja President´s Trophy kisassa. He ovat tällä hetkellä Stanley Cup suosikkeja yhdessä Toronton kanssa 5.00 kertoimella.

Tämä ottelu ei ole kuitenkaan helppo heille sillä he kohtaavat Colorado Avalanchen joka jahtaa kolmatta Stanley Cup mestaruutta tällä kaudella ja ensimmäistä sitten vuoden 2001. Heitä voi pelata mestariksi tällä hetkellä 15.00 kertoimella. Avalanche voitti viimeksi Floridan ja tarjoaa kovan vastuksen tässä ottelussa.

Kotietu tarjoaa Tampalle sen suurimman voittomahdollisuuden sillä he ovat Amalie Arenalla koko liigan paras kotijoukkue 12-4-0 saldollaan. Avalanche on hävinnyt tällä kaudella vain seitsemän kertaa joten he pystyvät uhkaamaan lightningin voittoputkea.

Coloradon vierassaldo on myös vakuuttava sillä he ovat voittaneet vieraissa 11 kertaa tällä kaudella joka on Toronton ohella suurin määrä koko liigassa. Toronton vierassaldo on hieman parempi sillä he ovat pelanneet vähemmän otteluita.

Coloradolla on koko liigan kuumin hyökkäysketju Suomen Mikko Rantasen johdolla. Rantasella on tällä hetkellä 47 pistettä joista 35 on tullut syötöistä. Hänellä on kolme pistettä enemmän kuin ketjukaveri Nathan MacKinnonilla joka on Coloradon paras maalintekijä 19 maalillaan. Ketjun kolmas lenkki Gabriel Landeskog johtaa liigan plus/miinus tilastoa joten tämä ketju on selkeästi koko liigan paras. Floridan Aleksandr Barkovin ketju onnistui pitämään tämän ketjun lähes aisoissa, mutta Tampalta ei välttämättä löydy yhtä hyvää puolustavaa ketjua.

Tampa Bayltä löytyy myös hyökkäysvoivaa Nikita Kucherovin muodossa. Hän on joukkueensa kärkipelaaja 43 pisteellään ja on Rantasen ja MacKinnonin jälkeen liigan pistepörssin kolmantena. Tampan Brayden Point johtaa liigan maalipörssiä 21 osumallaan yhdessä Washingtonin Alex Ovechkinin ja Winnipegin Patrik Laineen kanssa.

Tampalla on yksi iso puuttuva palanen kun heidän ykkösmaalivahtinsa Andrei Vasilevskiy mursi jalkansa marraskuun 14. päivä ja hän ei ole palaamassa ihan lähiaikoina.

Rinteen Nashville voi sammuttaa Flamesin liekin – 05:00 sunnuntai aamu

Länsikonferenssin kärkiottelu pelataan Calgaryn Scotiabank Saddledome areenalla kun Tyynenmeren divisioonan kärkijoukkue Flames kohtaa Central-divisioonan kärkijoukkue Nashville Predatorsin.

Kotijoukkue Calgary on ottanut neljä perättäistä voittoa joka on avannut heille viiden pisteen johdon Tyynenemeren Divisioonassa ja heillä on tällä hetkellä huomattavasti vähemmän paineita kun Nashvillellä joka johtaa Central divisioonaa jaetusti 39 pisteellä Colorado Avalanchen kanssa.

Jää nähtäväksi auttaako tämä paineettomuus kotijoukkueen voittoon ottelussa jossa kohtaavat liigan neljänneksi parhaan hyökkäyksen omaava Calgary ja Predatorsin liigan toiseksi paras puolustus. Calgary on tehnyt tällä kaudella 102 maalia ja vain Tampa bay, Colorado ja Toronto ovat tehneet enemmän. Nashville on taas päästänyt vain 72 maalia ja vain Arizona on päästänyt vähemmän.

Nashvillen tämänhetkinen kunto ei ole paras mahdollinen sillä he ovat hävinneet kolme ottelua viimeisestä viidestä ottelustaan mukaanlukien viime ottelussa yllättävä 5-3 tappio Vancouverille. He ovat siltikin vielä kolmossuosikkeja voittamaan Stanley Cupin kertoimella 8.00. He ovat onnistuneet voittamaan jo Tampa Bayn ja Coloradon vieraissa joten kolmossuosikin asema on ansaittu.

Flamesin mestaruuskerron on 17.00 ja heillä on hyvä 9-3-2 kotisaldo, mutta pitää muistaa että nämä joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti ja Nashville on voittanut molemmilla kerroilla.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ