Anaheimillä vaikea vierasmatka Winnipegiin

Patrik Laineella on suvantovaihe menossa maalien suhteen tällä hetkellä, mutta se ei ole vaikuttanut hirveästi Winnipeg Jetsin menestykseen. Jets on jälleen kerran tehnyt kotiareenastaan Bell MTS Placesta linnoituksen ja yhden vaikeimmista paikoista NHL:ssä hakea pisteitä. Joukkue on täynnä itseluottamusta tällä hetkellä kun he ottivat kaksi isoa voittoa Mikko Rantasen Coloradosta ja Miro Heiskasen Dallasista viime peleissään. Anaheim Ducks on taas täysin päinvastaisessa tilanteessa sillä he eivät ole pelanneet hyvin pitkiin aikoihin ja matkustavat nyt Kanadaan kymmenen ottelun tappioputki niskassaan.

Ducks toivoo matkaotteluista parempaa onnea kuin kotipeleistä

Randy Carlylen joukkue pelasi edelliset kuusi ottelua kotiareenallaan häviten jokaisen. He eivät tuoneet yhtään iloa Disney alueelle jota pidetään yleisesti ”Maapallon onnellisimpana paikkana”. Anaheimin tappioputki on tiputtanut joukkueen ulos pudotuspelipaikoista ja he ovat nyt lännen konferenssin yhdeksäntenä, pisteen perässä Minnesotaa joka on vielä pelannut ottelun vähemmän.

Joukkueen suurin ongelma on maalien vähyys ja Chris Perryn puuttuminen loukkaantumisen takia kokoonpanosta ei auta yhtään Anaheimin asiaa. Vain heikko Los Angeles Kings on onnistunut sytyttämään maalilampun harvemmin kuin Anaheim koko läntisessä konferenssissa. Asia joka harvemmin povaa menestystä kun ottelut menevät rangaistuslaukauskilpailuihin.

Vaikka Patrik Laine on osunut vain kerran viimeisissä 12 ottelussaan niin Winnipeg on silti onnistunut suhteellisen hyvin maalin edessä kotiotteluissaan tehden seitsemän maalia Coloradoa ja viisi Dallasia vastaan kahdessa edellisessä ottelussaan.

Mark Scheifele on se pelaaja tällä hetkellä joka mitä luultavimmin tekee tuhoa Anaheimiä vastaan sillä hän on tehnyt neljä pistettä (1+3) kahdessa edellisessä ottelussaan ja hän on myös tehnyt kaksi maalia Anaheimiä vastaan viidessä edellisessä joukkueiden kohtaamisessa.

Winnipeg on voittanut kolme edellisestä neljästä ottelustaan ja heitä voi kokeilla kotona -1.5 maalin tasoituksella 2.38 kertoimella.

Islanders yrittää katkaista Lightningin voittoputken

New York Islanders on viime viikkojen ajan pelannut odotettua paremmin ja he ovat tällä hetkellä nappaamassa “Villi kortti” paikan pudotuspeleihin idän konferenssista. Joukkue on ottanut kymmenen voittoa edellisistä 13 ottelustaan ja he ovat osoittaneet että John Tavaresin lähtö joukkueesta ei ole tehnyt heistä heikompia. Viime kauden mestarivalmentaja Barry Trotzin kaappaaminen Washingtonista on ollut erittäin viisas liike.

Joukkueen halua päästä pudotuspeleihin tullaan nyt kuitenkin todella testaamaan liigan ykkösjoukkueen, Tampa Bay Lightningin toimesta kun floridalaiset matkustavat Barclays Centeriin osana heidän kolmen ottelun vierasputkea.

Tampa Bay Lightning johtaa NHL:n jokaista isoa tärkeää tilastoa tällä hetkellä ja he ovat nyt myös huimassa putkessa jossa 19 ottelusta, he ovat voittaneet 17. Tampa Bay Lightning on nyt matkalla kohti runkosarjan voittoa ja President´s Trophya sillä heillä on eniten voittoja liigassa (35), eniten pisteitä (72), eniten maaleja (188) ja korkein ylivoimaprosentti (30%). Tampa on ylivoimainen suosikki ottamaan Stanley Cup mestaruus tällä kaudella kertoimella 3.75. Muiden kertoimet nousevat koko ajan ja kakkossuosikki Torontoa voikin pelata niinkin isolla kertoimella kuin 7.00.

Nikita Kucherov, joka johtaa liigan pistepörssiä,on pelannut viime viikkojen ajan kuin riivattu. Hän on tehnyt 54 pistettä edellisissä 26 ottelussaan ja hän tulee pistämään Islanders maalivahti Robin Lehnerin tiukille. Lehner, joka vastikään siirtyi New Yorkiin, on ollut kuitenkin iskussa viime peleissä sillä hänestä tuli viime perjantain Rangers voitossa vasta neljäs maalivahti joka on rekisteröinyt kahdeksan tai sitä useamman peräkkäisen voiton.

Tässä ottelussa tullaan näkemään kuinka pitkälle Barry Trotz on vienyt tämän joukkueen ja tässä ottelussa kannattaa kokeilla ”saarelaisia” puck line vedossa, sillä ottelusta pitäisi tulla tiukka.

Calgaryn liekit liian kuumia jopa Arizonalle

Calgaryn heikohko kotivire oli syy siihen minkä takia joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle viime kaudella, mutta täksi kaudeksi he ovat ottaneet suuria askeleita parantaakseen sitä. Calgary Flamesin kotisaldo tällä hetkellä on 14-4-4 ja he ovat tehneet kotonaan Scotiabank Saddledomessa jo 93 maalia joka on suurin määrä koko konferenssissa.

Joukkue lisäsi Elias Lindholmin kokoonpanoonsa ja hän on ollut onnistunut hankinta tehden tällä kaudella 52 pistettä 46 ottelussaan. Ruotsalainen on aloittanut vuoden 2019 erinomaisesti tehden neljä maalia edellisessä seitsemässä Calgaryn ottelussa.

Joukkue pelaa tällä hetkellä niin hyvin että vähintään pudotuspelipaikan pitäisi olla varma. He ovat myös 2.50 kertoimisia suosikkeja voittamaan Tyynenmeren divisioona. Divisioona voitto voi tulla yhtä askelta lähemmäksi kun Arizona tulee vieraaksi Saddledomeen.

Kojootit joutuivat Calgaryn murskaamaksi 6-1 viime kerralla kun joukkueet kohtasivat, mutta Arizonan esitykset tämän jälkeen ovat parantuneet ja lännen 12. sijalla oleva Arizona onkin voittanut nyt kolme ottelua peräkkäin. Tämä vire on antanut heille mahdollisuuden jopa pudotuspeleihin sillä ”villi kortti” paikka on enää neljän pisteen päässä. Arizona voisi olla jopa korkeammalla sarjataulukossa jos näillä ”aavikon miehillä” ei olisi niin huono onni loukkaantumisten kanssa. Heidän paras maalintekijänsä Brad Richardson on nyt viimeisin pelaaja joka laitettiin loukkaantuneiden listalle tällä viikolla.

Flames on tehnyt nyt yhdeksässä peräkkäisessä pelissä vähintään kaksi tai useamman maalin. Arizona on taas päästänyt vähintään kaksi tai useamman kahdeksassa edellisessä vieraspelissään, joten paras peli-idea tähän voi olla kotivoitto jossa maaleja nähdään runsaasti.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ