Lakers haluaa päättää vuoden voitokkaasti

NBA:ssa on tapahtunut viime päivien aikana mielenkiintoisia juttuja kuten se että Milwaukee Bucks on noussut koko liigan johtoon ohi koko alkukauden johtaneet Toronto Raptorsin. Raptors on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain viisi ja tämä on mahdollistanut myös sen että Indiana pacers on enää kahden voiton päässä kanadalaisista kolmantena. Idän muista joukkueista Miami Heat ja Brooklyn Nets ovat nousussa ja mukana taistelussa pudotuspelipaikoista.

Lännessä tilanne on säilynyt samana Denverin johtaessa ennen Oklahomaa ja Golden Statea. Lännessä joukkueet pelaavat niin tasaisesti että kovinkaan monella ei ole pitkiä voittoputkia. Tällä hetkellä nousussa ovat Houston Rockets ja San Antonio Spurs jotka ovat voittaneet viimeisistä kymmenestä ottelustaan vähintään seitsemän.

Pelicans – Rockets 02:00 sunnuntai aamu
Kertoimet: 2.10 – 1.71

New Orleans Pelicans on hyvän alkukauden jälkeen vajonnut lännen konferenssin pohjamutiin ja nyt he isännöivät liigan kovakuntoisinta joukkuetta, Houston Rocketsia.

Joukkueiden kaudet ovat menneet lähes päinvastaisesti. Pelicans (16-20) aloitti hyvin ja näytti olevan varma joukkue pudotuspeleihin, mutta heidän kautensa on kääntynyt laskuun ja he ovat nyt jo lännen konferenssin toiseksi viimeisenä. Viimeisestä kymmenestä ottelusta he ovat ottaneet vain kolme voittoa.

Houston Rockets (19-15) taas avasi kauden täysin odotusten vastaisesti surkeasti, mutta ovat nyt koko liigan kuumin joukkue voittaen kahdeksan ottelua viimeisistä kymmenestä. Tämä kova vire on nostanut heidät jo konferenssin kuudenneksi.

New Orleansin kautta ovat vaivanneet loukkaantumiset ja on vielä epäselvää saavatko he apuja sairastuvalta tähän Houston otteluun, mutta vaikka he saisivatkin niin on vaikea nähdä että he saavat mitään tästä ottelusta.

Vaikka Houstonin alkukausi oli mitä oli niin he siltikin näyttävät olevan se suurin Golden Staten haastaja lännen ykköseksi täksi kaudeksi. Viime kauden lännen konferenssin ykkösjoukkueelle runkosarjassa tarjotaan mestaruuskertoimeksi 13.00 ja heidän pitäisi ottaa tästä selvä voitto Louisianassa.

Trail Blazers – Warriors 05:00 sunnuntai aamu
Kertoimet: 2.40 – 1.55

Portland Trail Blazers otti yllättävän jatkoaika voiton Golden Statesta Oracle Areenalla aikaisemmin tällä viikolla ja heillä on nyt erinomainen mahdollisuus ottaa perättäiset voitot mestarista sunnuntaina.

Portlandin Moda Center ei ole helppo paikka pelata vieraille ja Blazers onkin voittanut seitsemän heidän edellisistä kymmenestä ottelustaan kotiareenallaan. Koko kauden kotisaldo lännen vitosjoukkueelle on 13-5.

Golden State on hävinnyt kaksi kotiotteluaan putkeen ja he ovat valmiita nyt tekemään kaikkensa saadakseen itseluottamuksensa taas kohdilleen.

Golden Staten mestaruuskerroin on koko ajan ollut nousussa, mutta on silti vielä selvästi alhaisin 1.60. He voivat hyvinkin ottaa voiton tässä ottelussa, mutta se ei tule olemaan helppoa sillä Portland tykkää ottaa isoja päänahkoja. He ovat voittaneet mm. Toronto Raptorsin Oregonissa aikaisemmin tässä kuussa ja Portland +3.5 tasoituksella voi olla se oikea veto tähän otteluun.

Lakers – Kings 04:30 maanantai aamu

LeBron James kärsii nivusvammasta joka piti hänet poissa joukkuiden torstaisesta kohtaamisesta jonka Kings voitti. James oli poissa myös Clippers ottelusta (tappio 107-118) ja hänen esiintymisensä tässä ottelussa on epävarmaa. Pelaako hän vai ei, ei ole välttämättä ratkaiseva tekijä tähän otteluun.

Kings (19-16) voitti Lakersin, joka pelasi ilman Jamesia, vain yhdellä pisteellä kotona Golden 1 Centerissä torstaina (117-116), mutta tämän toistuminen Staples Centerissä voi olla liian vaikeaa. Lakers (20-16) olisi kaivannut Jamesin johtajuutta viimeisellä neljännekselllä siinnä ottelussa jossa Sacramento tuli 11 pisteen takamatkalta voittoon. Lakers varmasti haluaa kostaa tämän nyt kotonaan.

Kingsissä ei ole tähtipelaajia, mutta he pelaavat joukkueena erittäin hyvin ja ovat mukana taistelussa pudotuspelipaikoista tällä kaudella. Sacramenton vierassaldo on ihan kelpo 9-9, mutta Lakers on ollut kotonaan Staples Centerissä erinomainen tällä kaudella ja vaikka he pelaisivat ilman LeBronia niin kotivoitto voi hyvinkin olla kortilla tähän otteluun.

Lakers hävisi viimeksi paikallisvastus Clippersille kotonaan, mutta se oli heidän vasta kuudes tappio tällä kaudella kotonaan (12-6). Lakers voi parantaa tätä saldoa vaikka he pelaisivat ilman Jamesia.

Pacers – Hawks 22:00 maanantai-ilta

Indiana Pacers (24-12) isännöi Atlanta Hawksia vuoden viimeisessä ottelussa Bankers Life Fieldhousessa maanantaina ja heidän tämänhetkinen vireensä osoittaa että he voivat jatkaa Toronton ja Milwaukeen painostamista idän ykköstilasta ottamalla tästä ottelusta selvän voiton.

Taistelu idän konferenssin voitosta käy kuumana sillä ennen kauden alkua suurin suosikki oli Boston Celtics, mutta he eivät ole yltäneet vielä omalle tasolleen. Toronto Raptors näytti matkaavan konferenssivoittoon, mutta viime aikojen tappiot mahdollistivat että Milwaukee Bucks on nyt konferenssin kärjessä. Indiana on kuitenkin vain muutaman voiton päässä näistä kahdesta. Indiana on Bucksien ohella yksi liigan kovakuntoisimmista joukkueista joten heille tarjottu 19.00 kerroin konferenssi voitosta houkuttelee.

Pacers on ollut todella vaikeasti voitettavissa kotiotteluissaan viimeisten vuosien aikana ja sama trendi on jatkunut myös tällä kaudella. Indianan kotisaldo tällä kaudella on 13-5 joka on idän neljänneksi paras.

Atlanta näyttää taas joukkueelta joka joutuu jälleen kerran katsomaan pudotuspelejä televisiosta tälläkin kaudella. He ovat idän neljänneksi viimeisenä voittaen vain 10 ottelua koko kauden aikana. Näistä kuitenkin viisi on tullut viimeisen kymmenen ottelun aikana. Tämä ”Kotkien” vire tuskin riittää ottamaan voittoa vieraissa Indianapoliksessa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ