Denver Broncosin pudotuspelijuna puskuttaa eteenpäin

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa pelataan tänä viikonloppuna 14. peliviikko eli tämän jälkeen runkosarjaa on jäljellä enää kolme viikkoa. Kierros alkoi jo perjantai aamuna kun Tennessee otti seitsemännen voittonsa ja nousi AFC South divisioonassa toiseksi ohi Indianapoliksen.

Idässä Kansas City (10-2), New England (9-3), Houston (9-3) ja Los Angeles Chargers (9-3) näyttävät menevän pudotuspeleihin, mutta muista paikoista käydään vielä kovaa taistelua. Lännessä Los Angeles Rams (11-1) on varmistanut jo oman divisioonansa voiton, mutta he käyvät vielä kovaa taistelua kotipeliedusta pudotuspeleihin New Orleansin (10-2) kanssa. Tasatilanteissa Saints on kärjessä keskinäisen ottelun perusteella. Muista paikoista taistelevat vielä ainakin seitsemän joukkuetta.

Broncos jyrää San Franciscossa

Denver Broncos on ottanut kolme voittoa putkeen ja noussut kuin tyhjästä taistelelemaan villikortti paikoista pudotuspeleihin. Nyt tämä AFC Länsi divisioona joukkue, Broncos (6-6), matkustaa Levi´s Stadionille jossa he kohtaavat heikon kauden pelanneen 49ersin.

Denverin hyvää alkukautta seurasi lokakuussa 1-4 ajanjakso, mutta he ovat päässeet kuntoon juuri ajoissa saaden isot voitot Pittsburgh Steelersistä ja Los Angeles Chargerista ennen viime viikonlopun 24-10 voittoa Cincinnati Bangalsista.

Denverin pelinrakentaja Case Keenum ei ole kovinkaan kummoisia otteita esittänyt, mutta hänen sijastaan joukkueen hyökkäystä pitää yllä varaamaton, tulokas keskushyökkääjä Philip Lindsay joka on kuljettanut palloa yli 100 jaardia peräkkäisissä peleissä. Coloradon oma poika ylittää mitä luultavimmin 1000 jaardin rajan sunnuntaina. Nyt Broncosin hyökkäys tulee nojaamaan häneen enemmän ja enemmän kun heidän laitahyökkääjänsä Emmanuel Sanders loukkaantui koko loppukauden ajaksi.

Puolustuksessa, Von Miller ja Bradley Chubb ovat tehneet hyvää yhteistyötä ottaen 22.5 säkitystä ja he tulevat lisäämään varmasti tätä määrää kun San Francisco joutuu käyttämään vara-vara pelinrakentajaansa Nick Mullinsia tässä ottelussa.

Loukkantumiset ovatkin pilanneet 49ersin kauden ja koko kauden voittosaldo tällä hetkellä on 2-10. Jos he jatkavat liigan heikoimpana joukkueena niin se antaisi heille varaustilaisuudessa ensimmäisen varauksen. He ovat kuitenkin osoittaneet luonnetta yrittäessään olla kilpailukykyinen tällä kaudella, mutta lahjakkuuksien puute on pahasti vaikeuttanut asiaa. Ykkösvaraus auttaisi tässä varmasti tulevia kausia ajatellen.

Broncosilla on etu sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa joten heidän pitäisi pystyä helposti ottamaan voitto vähintään viidellä pisteellä kertoimella 1.94.

New Orleans Saints haluaa kuitata kalavelat Tampaa vastaan

New Orleans Saintsin 10 ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseen viime kierroksellla Dallas Cowboysia vastaan ja nyt he kohtaavat ainoan muun joukkueen joka on pystynyt heidät tällä kaudella voittamaan, Tampa Bay Buccaneersin.

”The Bucs” voitti New Orleansin Superdomessa 48-40 liigan avauskierroksella, mutta tämän jälkeen näiden kahden NFC South joukkueiden kausi on lähtenyt päinvastaisiin suuntiin. New Orleans on yksi lännen kärkijoukkueista 10-2 saldolla kun taas Tampa on jäämässä pudotuspeleistä 5-7 voittosaldolla.

Tampa Bay on ottanut kaksi peräkkäistä voittoa toivoen että he saavat kaudelle positiivisen lopetuksen, mutta tämä tulee olemaan vaikeaa kovaa Saintsia vastaan sillä Buccaneerseilla on ollut vaikeuksia puolustuksen kanssa koko kauden. Valmentajanvaihdokset puolustukseen ovat auttaneet viime aikoina, mutta he silti ovat päästäneet 29.2 pistettä per ottelu.

New Orleans haluaa epätoivoisesti päästä voiton makuun Dallas tappion jälkeen sillä he taistelevat vielä pudotuspelien kotiedusta. Dallasissa he tekivät vain 10 pistettä ja heille tarjotaan nyt 1.26 voittokerrointa. Tämä on kuitenkin New Orleansille aina ollut vaikea peli sillä Tampa Bay on vienyt viimeiset kaksi kohtaamista.

Emme lähde tämän takia veikkaamaan voittajaa vaan katsomme 55 yhteispistemäärän linjaa ja erityisesti sen yli vetoa 1.92 kertoimella. Molempien joukkueiden hyökkäykset ovat liigan Top-6 joukossa ja ensimmäisessä kohtaamisessa he tekivät 88 pistettä.

Cowboys voi voittaa hallitsevan mestarin

Philadelphia Eagles otti viime kaudella NFL mestaruuden, mutta unelma peräkkäisistä Super Bowl voitoista voi kaatua tänä viikonloppuna Dallasissa erittäin tärkeässä NFC Itä-divisioonan ottelussa.

Dallas voitti uskomattomasti New Orleans Saintsin viime viikolla ja he johtavat nyt Divisioonaa 7-5 saldolla yhden voiton edellä vastustajaansa Philadelphia Eaglesia. ”Kotkat” tietävät että yksi tappio lisää voi tarkoittaa pudotuspelihaaveiden katoamista. Carson Wentz ja kumppanit eivät ole kuitenkaan luovuttaneet helpolla sillä he ovat ottaneet kaksi peräkkäistä voittoa, mutta tämä onni voi loppua nyt AT&T stadionilla.

Dallas on ottanut neljä peräkkäistä voittoa ja heillä on tällä hetkellä yksi liigan viidestä parhaasta puolustuksesta joka on päästänyt vain 18.6 pistettä per peli. Cowboys voitti Philadelphiassa marraskuusa 20-27 ja he ovat hävinneet kotiotteluistaan vain yhden tällä kaudella. Suurin muutos Dallasissa tapahtui viikolla kun heillä oli lepovuoro. He palkkasivat joukkueeseen Amari Cooperin ja erottivat hyökkäysvalmentajansa. Tämä muutti koko joukkueen hyökkäyspelin huomattavasti paremmaksi.

Vaikka Dallasin hyökkäys ei ole vieläkään liigan parhaimpia niin heillä on silti enemmän arsenaalia käytettävinään kuin loukkaantumisista kärsivä Eagles joka on täysin riippuvainen sisemmästä laitahyökkääjästä Zach Ertzistä. Dallasin Amari Cooper antaa tilaa muillekin pelaajille kuin Ezekiel Elliottille joten heillä on enemmän valinnanvaraa nyt kuin aikaisemmin.

Ertz ja Wentz tulevat mitä luultavimmin kohtaamaan seinän Dallasissa. Pelataan tähän kotijoukkuetta -3.5 pisteen tasoituksella 1.92 kertoimella.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ