AFC konferenssi vie Pro Bowl palkinnon

Amerikkalaisen jalkapallon kauden huipentuma Super Bowl LIII pelataan viikon päästä, mutta ennen sitä lajin ystävät pääsevät nauttimaan tänä viikonloppuna pelattavasta Pro Bowl All-Star pelistä.  Ne jotka eivät tunne konseptia niin tässä Pro Bowl ottelussa kohtaavat AFC konferenssin sekä NFC konferenssin parhaat pelaajat poislukien ne pelaajat jotka ottavat osaa ensi viikon Super Bowliin sekä ne jotka ovat loukkaantuneina rankan kauden jälkeen.

Koko pelin tavoite on pitää hauskaa ja että jokainen lähtee ottelusta terveenä kotiin. Tämä tarkoittaa sitä että ottelun sääntöihin on tehty monta muutosta jotka hyödyttävät erityisesti joukkueiden hyökkäyksiä. Ottelusta siis odotetaan hyökkäysten dominointia vaikka kahdessa viimeisessä Pro Bowlissa ottelun yhteispistemäärät ovat jääneet suhteellisen alhaisiksi (2017: 33 ja 2018: 47). Näiden kahden edellisen Pro Bowlin tulokset eivät ole kuitenkaan vaikuttaneet hirveästi ottelun keskipistemääriin sillä vuodesta 2004 lähtien, otteluissa ollaan nähty keskimäärin 68 pistettä.

Varo suuria pistemääriä

Vaikka pistemäärät ovat olleet kovia niin silti 15 edellisen Pro Bowl ottelun yhteispistemääristä alle puolet ovat menneet yli vedonvälittäjien tarjoaman yli/alle linjan. Puolustajat antavat näissä otteluissa hyökkääjille hieman enemmän siimaa sillä mm. ”Blitzing” tässä ottelussa on kielletty. Tämän pitäisi johtaa useampiin touchdowneihin. Tämän vuoden yli/alle linja on 55 pistettä.

Tässä ottelussa on kuitenkin lopulta kyse näytösottelusta ja mahdollisuudesta NFL:n näyttää lajinsa kirkkaimpia tähtiä maailmalle samalla kun pelaajat itse nauttivat juhlimisesta lämpimän Floridan osavaltion auringon alla. Joukkueet kyllä harjoittelevat viikolla, mutta nämä harjoitukset eivät ole yhtä intensiivisiä kuin heillä oli omissa joukkueissaan runkosarjassa.

Johtuen siitä että pelaajat eivät tunne toisiaan niin hyvin niin tämä voi johtaa kommunikaatio virheisiin ja ottelun yhteispistemäärien jäämiseen alle vedonvälittäjien arvion.

Älä sokaistu NFC konferenssin joukkueen tähtisikermästä

Nopea katsaus joukkueiden kokoonpanoihin tähän otteluun voi johtaa siihen että NFC:n joukkue näyttäisi alkujaan hyvältä. He voivat aloittaakin ottelun niukkana suosikkina. NFC:n hyökkäyksestä löytyvät keskushyökkääjät Saquon Barkeley New York Giantsista sekä Ezekiel Elliot Dallas Cowboysista. Kummatkin ovat liigan eliittiä ja tekevät tästä hyökkäyksestä erittäin vahvan.

AFC:n joukkue ei ole yhtään sen hullumpi sillä heiltä löytyy hyökkäysten aloittajana Kansas City Chiefsin pelinrakentaja Patrick Mahomes. Hän tulee mukaan tähän joukkueeseen tuoreena viime viikonlopun huippupelistään New England Patriotsia vastaan joka kuitenkin päättyi niukkaan tappioon. Hän on ollut koko kaudella huikeassa vireessä sillä hän heitti runkosarjan 16 ottelussa 50 touchdownia.

Vaikka AFC on voittanut kaksi edellistä Pro Bowlia niin NFC on näissä yleensä ollut se suosikki. Suosikkina oleminen ei tässä ottelussa ole kovinkaan hyvä enne.

Kun katsotaan nopeasti aikaisempia Pro Bowl otteluita niin altavastajaa pelaaminen näyttäisi olevan se viisas teko. Altavastaaja on voittanut yhdeksän kertaa viimeisistä 14 Pro Bowl otteluista. Samalla se joukkue jonka tasoitus on ollut positiivinen on voittanut vedon 12 kertaa edellisen 15 vuoden aikana.

Chargersin kaksikko on ottelussa ratkaisevassa asemassa

Ottelun mahdollisia touchdownin tekijöitä katsellessa voi tehdä argumentin että kuka tahansa pelaaja joukkueiden hyökkäyksissä on mahdollinen sillä tässähän ottelussa kohtaavat liigan parhaimmat pelaajat. Kuitenkin kaksi AFC:n pelaajaa erottuvat hieman muista: Los Angeles Chargersin pari Melvin Gordon ja Keenan Allen.

Pelaajat tekivät yhteensä 16 tourchdownia tällä kaudella ja kun AFC joukkueen valmentajana toimii Chargersin Anthony Lynn niin nämä kaksi voivat saada pallon hieman muita useammin ratkaisivassa peleissä kun touchdowneja haetaan.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ