Tom Brady ja Patriots juoksevat Ramsit kumoon

New England Patriots on yksi joukkue NFL:ssä joka tietää miten Amerikkalaisen jalkapallon halutuin palkinto voitetaan sillä pelinrakentaja Tom Brady ja päävalmentaja Bill Belichick ovat johdattaneet joukkueensa mestaruuteen viidesti. Viime vuonna heidän kuudes kertansa nostaa Vince Lombardi palkinto estettiin niukasti lähes täydellisen Philadelphia Eaglesin esityksen takia.

Tänä vuonna heidän vastustajansa Atlantan Super Bowl LIII finaalissa maanantai aamuna on Los Angeles Rams. Ottelua hehkutetaan vanhan ajan ja modernin jalkapallon kohtaamisensa, jossa Ramsien 33-vuotias päävalmentaja Sean McVay ja hänen vasta kolmatta vuottaan liigassa pelaava pelinrakentajansa Jared Goff kohtaavat 19 kautta NFL:ssä dominoineen Tom Bradyn ja hänen 66-vuotiaan päävalmentajalegenda Belichickin. Patriots on voittanut Bradyn uran aikana 5 Super Bowlia kun taas Rams hakee vasta toista mestaruuttaan.

New England on päässyt iskuun oikeaan aikaan

Patriots astelee Mercedes-Benz stadionin nurmelle 1.83 kertoimisena suosikkina sillä he ovat päässeet parhaaseen iskuun juuri oikeaan aikaan. Heidän 11-5 saldonsa runkosarjassa oli Patriotsin heikoin sitten vuoden 2009 (10-6). Tom Bradyn aikana Patriots on vain kerran jäänyt runkosarjassa alle 10 voiton (2002 – 9-7). Keskinkertaisen runkosarjan jälkeen Pats on näyttänyt kuka on AFC konferenssin pomo pudotuspeleissä. Ensin he kaatoivat Los Angeles Chargersin ja vaikka voitto Kansas City Chiefsistä oli niukka niin he hallitsivat sitä peliä täysin voittaen edetyt jaardit 524 – 290.

Avain New Englandin menestykseen on ollut heidän hyökkäyslinjansa vahvuuss, antaen Bradylle lähes täydellisen suojan luoda keskushyökkääjille tarpeeksi tilaa juosta vastustajien puolustuksesta läpi. Bradyyn on päästy käsiksi pudotuspelien aikana vain kolmasti ja hän on keskimäärin päässyt pallosta eroon 2.18 sekunnissa joka on erittäin nopeaa toimintaa.

Chargersin ja Chiefsin hyvät puolustajat eivät päässeet lähellekään estääkseen Bradya pudotuspeleissä, mutta Ramsin MVP puolustaja Aaron Donaldilla voi olla tähän mahdollisuus. Hänellä oli runkosarjassa 20.5 säkitystä, mutta pudotuspeleissä ei kuitenkaan vielä yhtään.

Brady on heittänyt vain kaksi touchdown syöttöä pudotuspeleissä sillä suurimman tuhon ovat tehneet juuri juoksevat keskushyökkääjät. Sony Michelillä on viisi touchdownia ja hänelle tarjotaan 6.75 kerrointa olla Super Bowl LIII ensimmäinen pisteidentekijä. Rex Burkhead teki ratkaisevan touchdownin Kansas Cityä vastaan ja hänelle tarjotaan 2.15 kerrointa tehdä touchdown tässä ottelussa milloin vain.

Sisempää laitahyökkääjää Rob Gronkowskia ei myöskään kannata unohtaa sillä hän on pelannut kauden kaksi parasta peliään nyt pudotuspeleissä. Julian Edelmanilla on myös tapana onnistua hyvin Super Bowleissa sillä kahdella aikaisemmalla kerralla hän on vastaanottanut 87 ja 109 jaardia. Hänelle tarjotaan 1.95 kerrointa vastaanottaa 79.5 jaardia maanantai aamuna.

Ailahtelevan Ramsin pitää löytää alkukauden vireensä

Kuten yllä näkee niin Ramsilla on vastassa aika kova joukkue. Heille tarjotaan 2.15 kerrointa ottaa historiansa toinen Vince Lompardi palkinto sitten vuoden 2000. Heillä on myös mahdollisuus kostaa heidän 2002 Super Bowl tappionsa Patriotsille joka oli Bradyn ajan ensimmäinen Super Bowl.

Jos tämä ottelu oltaisiin pelattu keskellä kautta niin Los Angeles olisi ollut suuri suosikki sillä he aloittivat kautensa kahdeksalla perättäisellä voitolla päätyen lopulta 13-3 saldoon. Vaikka tuo voittosaldo ei ole katastrofaalinen niin se ei kerro kaikkea joukkueen pelistä. Ramsin hyökkäys ei ole ollut enää niin räjähtävä sitten 54-51 voiton Kansas City Chiefeistä.

Joukkueen suurin ongelma on tähti keskushyökkääjä Todd Gurleyn pelikunto. Hänellä oli vain neljä pallonkantoa NFC Mestaruusottelussa New Orleans Saintseja vastaan ja hän näytti ottelussa vajaakuntoiselta. Pelinrakentaja Goffilta puuttuu hyökkäyksestään myös toinen tähtipelaaja Cooper Kupp joka on loukkaantunut, joten hän voi joutua tyytymään hyökkäyksessään myöhäiseen hankintaan CJ Andersoniin ja vastaanottaja Robert Woodsiin jotka eivät ole samaa luokkaa.

Kokemus voi olla tässä ottelussa valttia sillä vain neljä Ramsin pelaajaa ovat aikaisemmin pelanneet Super Bowlissa verrattuna New Englandin 38:aan.

Tästäkin huolimatta päävalmentaja McVay on jo osoittanut tänä vuonna että hänen jalkapalloaivonsa pystyvät haastamaan kenen tahansa muun huippuvalmentajan tässä liigassa, myöskin Belichickin vaikka hän on legendaa puolta nuorempi. Hän nosti nuoren pelinrakentajansa Goffin suosta Saintsia vastaan ja hänelle on varmasti joku suunnitelma myös Patriotseja vastaan kuten Eagles pomo Doug Petersonilla oli viime vuonna.

Lopulta kuitenkin, miten voi lyödä vetoa Patriotseja vastaan? He pelaavat tämän kauden parasta jalkapalloaan ja he ovat tehneet Super Bowl voitosta tavan.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ