Vem tar täten i den 1000:e tävlingen?

Efter 999 lopp i Formel 1 är det på söndagen dags för det 1000:e loppet i F1-historien. Är det dags för en ny vändpunkt i världens hetaste racing, månne? Kan det rent av vara inledningen på dominans från Charles Leclerc som nu väntar?

Charles Leclercs stora genombrott är nära

Den monegaskiska föraren Charles Leclerc, alltså född i Monte Carlo år 1997, har verkligen varit på tapeten på senare tid. Det är en förare som känns som framtiden inom Formel 1 och som har visat lovande tendenser på senare tid. Senast, i racet i Bahrain, klev ut för första gången ut i pole position, slutade för första gången på pallen och förlorade såklart mot Mercedes på mållinjen för första, tunga gången i karriären.

Nu är det dags för Formel 1 Grand Prix i kinesiska Shangai och Charles Leclerc kanske kan omvandla förra loppets fina tendenser till en förstaplats. Faktum är att det är Charles Leclerc som gäller som favorit inför loppet till 2,45 gånger pengarna.

Som så många gånger förr är även Sebastian Vettel med bland förhandsfavoriterna och oddset på den tyska föraren ligger inför loppet på 2,65 gånger insatsen. Han tabbade sig dock rejält i Bahrain och har bara klarat åtta av 13 race utan att köra ur på senare tid. Oroväckande svag form.

Veteranerna går aldrig att räkna ut

När det är dags för stora race i Formel 1 kan vi såklart inte blunda för att Lewis Hamilton fortfarande är aktiv. I Kina Grand Prix har han stått på pallen vid fem tillfällen under karriären, varav tre allra längst upp på densamma.

Lewis Hamilton har också visat fina tendenser på kinesisk mark i karriären med sex pole positions och att det blir britten som går hela vägen i söndagens race ger 3,40 gånger insatsen på förhand.

Samtidigt får vi inte glömma den spännande föraren Daniel Ricciardo från Red Bull, samtidigt som Valtteri Bottas också är en förare som gjort fina resultat så sent som förra året.

Det känns osannolikt att Red Bull – som alltså vann racet med Daniel Ricciardo förra året – ska kunna göra lika bra resultat den här gången. Max Verstappen kör deras bil i racet och holländaren ger 2,65 gånger pengarna att ta sig in på pallen i tävlingen.

Håll koll på unga outsiders

Alfa Romeo har också öppnat den här säsongen på ett bra sätt. Tidigare gick Alfa Romeo under namnet Sauber och föraren Kimi Raikkonen har tagit sig in på topp 10 vid två tillfällen redan nu. Det bådar gott inför fortsättningen och kanske kan finnen stå för ännu en stark tävling den här gången. Alfa Romeo sägs ha uppgraderat sin bil ytterligare och oddset på att Kimi Raikkonen slutar topp 10 är 1,54 gånger insatsen.

Lando Norris, som slutade sexa i Bahrain senast, har varit stark under säsongsinledningen. Kan han ta McLaren till en fin position här? Det återstår att se. Lando Norris att sluta topp 10 ger 2,10 gånger pengarna och kollegan Carlos Sainz Jr ger 1,62 gånger insatsen att plocka hem poäng i den här tävlingen.

BETTA NU – KLICKA HÄR