Toppmatcher präglar helgens NHL

Toronto kan stänga gapet

Toronto besöker TD Garden och Boston Bruins i helgens NHL omgång efter att man något överraskande förlorade mot Detroit Red Wings senast. Denna förlust innebar att man blev av med sin fem matcher långa vinstsvit som har fått dem att hålla jämna steg med Tampa Bay Lightning i Atlantic Division.

Garret Sparks stod i kassen mot Red Wings och mot Bruins kan det vara så att Frederik Anderson är tillbaka för start, något som skulle betyda ett lyft för hela laget. Han leder just nu antal vinster en spelare har med sitt lag på hela 16 vinster när han har startat. Matchen mot Bruins är den första av fem bortamatcher på rad, bland annat en mot den största rivalen Tampa Bay.

Bruins i sin tur kommer hem till TD Garden efter haft en tuff period på resande fot. Man har förlorat tre matcher i rad inför matchen mot Toronto. Men om man tittat på deras hemmastatistik, 9-3-0, så inser man snabbt att Boston är riktigt starka på hemmaplan.

Det är dock Toronto som är knappa favoriter att vinna matchen med oddset 1.90 gånger spelad insats hos Bethard. De har faktiskt bättre form på bortaplan än vad de har på hemma på Scotiabank Arena, och inget lag har fler än deras elva bortavinster. De har faktiskt bara förlorat tre matcher på bortaplan så långt. Oddset på att Bruins ligger på 1.95 gånger pengarna.

Avalanches huvudet till Tampa

Det är just nu Tampa Bay Lightning som är hetast i NHL. Med sina 17 vinster för säsongen och fem raka segrar ligger man just nu först i Atlantic Division, med fyra poäng före tvåan Maple Leafs. Man är favoritkandidat till att ta hem Stanley Cup i slutet av slutspelet till med oddset 5.00.

I helgens möte kommer Colorado på besök, som i sin division ligger två tätt bakom Nashville Predators med 16 segrar i bagaget. Colorado har oddset 15.00 gånger pengarna på att ta hem Stanley Cup för första gången sen 2001.

Tampa Bay Lightning har faktiskt en ännu mer imponerande hemmastatistik än Bruins. Efter 16 matcher har man 12-4-0 på Amalie Arena, vilket är bäst i ligan och bör vara en nyckelfaktor mot Boston.

Avalanches kommer dock inte att vara något enkelt motstånd trots man har hemmafördel. Colorado har endast förlorat sju matcher och vunnit elva så långt under säsongen, lika många som Toronto.Deras stora styrka är deras offensiv och i laget finner vi spelare som toppar poängligan i NHL. Mikko Rantanen har gjort 47 poäng så långt varav 35 är från assist. Kort därefter kommer lagkamraten Nathan MacKinnon som toppar lagets skytteliga med 19 mål så långt. Tampa Bay kommer vara desperata för att försöka avväpna dessa två för att kunna hålla tätt bakåt.

Lightning på sin sida har den offensiva talangen Nikita Kucherov som leder deras interna poängliga med 43 poäng så långt, trea totalt bakom Rantanen och MacKinnon. Brayden Point leder den totala skytteligan tillsammans med Alex Ovechkin och Patrik Laine. Tyvärr för Tampa Bay spelar man utan målgöraren Anderi Vasilevskiy som har brutit foten och kommer inte kunna komma till spel.

Predators kan dämpa Flames

Ännu ett toppmöte vankas när Predators besöker Flames i Calgary på Scotiabank Saddledome. Här ställer sig ettan, Nashville, mot trean Calgary i Western Conference kanske omgångens mest avgörande match.

Calgary har inför matchen fyra raka vinster och har kommit upp i en fempoängsledning i sin division och har mindre press på sig än Nashville som jagas ständigt av Colorado. Inför matchen ligger Nashville och Colorado på samma poäng, 39 var.

Matchen kommer bjuda på ett klassiskt möte mellan försvar mot anfall. Flames, som har gjort 102 mål så långt i ligan huserar med ligans tredje bästa anfall så långt. Nashville på andra sidan har släppt näst minst mål under säsongen.

Nashville forms har den senaste tiden förhållandevis knakig med endast tre vinster på de fem senaste matcherna. Något förvånande inkluderar det en förlist mot Vancouver som ligger näst sist i sin division så långt. De är fortfarande tredjehandsfavoriten att hem Stanley Cup i år till oddset 8.00 gånger pengarna och har segrar mot Tampa Bay och Colorado under säsongen.

Det bör även sägas att lagen har möts två gånger redan under säsongen och Nashville har gått vinnande ur båda. Ett spel på att de vinner ligger på 2.10 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR