Winnipeg ser för bra ut för Ducks

Bell MTS Place har utvecklats till en hemmaborg för Winnipeg Jets som kliver in i mötet mot Anaheim Ducks med fullt självförtroende efter segrarna över Colorado och Dallas. För gästerna är trenden inte lika positiv – långt ifrån – och spelet fortsätter att hacka för Ducks. De har nu nio raka nederlag på tio försök och deras slutspelsplats är på riktigt hotad efter lagets formmässiga haveri under den senaste tiden.

Anaheims hemmaspel har skänkt lite glädje till publiken i Honda Center och när de nu åker på bortaturné hoppas både laget, spelarna och supportrarna på ett trendbrott i rätt riktning. Ducks har fortsatta problem med målskyttet och stjärnan Chris Perry återfinns på skadelistan.

I Winnipeg finns Patrik Laine tillgänglig, men den finska supertalangen har bara gjort mål i en av sina tolv senaste matcher. Trots det har Jets varit konsekventa i sitt målskytte och deras sju mål mot Colorado och fem mål mot Dallas är ett bevis på att det finns en hög höjd i laget.

Winnipeg – med Mark Scheifele i storform – har vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot Anaheim och kliver nu in som favoriter i mötet. Ni hittar -1.5 på Jets till 2.38.

Kan Islanders stoppa Nikita Kucherov?

 New York Islanders har haft en fin period under den senaste tiden och spelat över sina förväntningar, något som på riktigt gör dem aktuella när vi pratar slutspelsplatser. De har vunnit tio av sina tolv senaste matcher och har gjort livet utan John Tavares till en lyckligare historia än vad många trodde.

Rekryteringen av Barry Trotz har fallit väl ut och nu får vi se om ett formstarkt Islanders kan rå på Tampa Bay med en rysk stjärna i storslag.

The Lightnings har demonstrerat sin kvalitet under säsongen och en titt på statistiken bekräftar det ännu mer. De har flest vinster, flest poäng, flest mål, bäst power play-siffror och deras 17-1-1 de senaste 19 matcherna gör dem till stora favoriter att vinna Stanley Cup (3.75).

Det kan bli en svettig kväll för svenska Robin Lehner i Islanders-kassen som ställs mot en sylvass offensiv som leds av ligans formstarkaste spelare just nu. Nikita Kucherov har gjort 54 poäng på sina 26 senaste matcher och är huvudkandidat till att avsluta Islanders positiva resultatrad.

Det blir ett tufft test för New York-laget, men med hemmafördel och en bra trend finns +1.5 på Islanders till 1.49 som ett rimligt spel på Bethard.

Kan Elias Lindholm fortsätta ösa in poäng för Flames?

 Calgary Flames missade slutspelet under förra säsongen och deras hemmafacit var en stor anledning till det. Men den problematiken har de hittat lösningar på under den här säsongen och hemma i Scotiabank har de gjort 93 mål (flest i konferensen) och tagit 14 segrar efter fulltid, något som placerar dem högst upp i den västra konferensen.

Det starkaste, svenska inslaget i Calgary heter numera Elias Lindholm och 24-åringens 52 poäng på 46 matcher är ett bevis på att han trivs i det kanadensiska laget. Han har dessutom gjort fyra mål på sina sju senaste matcher och kan mycket väl spela en avgörande roll när de ställs mot Arizona Coyotes på hemmamark.

Calgary rusar mot slutspel och ser ut att kunna kamma hem sin division. Det spelet hittar ni till 2.50 gånger den spelade insatsen.

Det senaste mötet mellan lagen slutade 6-1 till Calgary, men sedan dess har Coyotes presterat bättre och har nu en realistisk möjlighet till slutspel – även om det ska mycket till. Deras skadeproblematik fortsätter dock vara ett bekymmer och inför mötet med Flames är den ledande målskytten Brad Richardson indisponibel på grund av skada.

Därför kliver Calgary in som klara favoriter och vill man dubbla oddset på Flames finns -1.5 till 2.00 gånger degen.

BETTA NU – KLICKA HÄR