KHL-slutspelets första omgång

Kontinental Hockey Leagues grundserie med 62 omgångar är nu färdigspelad, något som gör att vi äntligen kan blicka framåt mot den elfte upplagan av KHL:s slutspel. 16 lag slåss om Gagarin Cup-bucklan och på måndag får vi inta soffplats då fyra matcher inleder festen.

Kan Sochi skrälla mot Lokomotiv Yaroslavl?

Den svenska måndagsmorgonen inleds med slutspelets första match. Där ställs Lokomotiv, som slutade trea i den västra konferensen, mot Sochi som slutade sexa i samma tabell efter 62 spelade matcher.

När grundserien nu är färdigställd kan vi konstatera att Yaroslavl slutade 20 poäng före laget från OS-staden. I grundserien mötte lagen varandra fyra gånger där de vann två vardera, något som bäddar för en öppen matchserie mellan de västra konkurrenterna.

Det ser ut att bli en jämn förstamatch i Lokomotiv Arena 2000. Hemmalaget har vunnit 21 av 21 matcher i sin borg och ställs mot ett Sochi som visade fina tendenser i grunderiens sista matcher. De kommer från fem raka segrar där de hållit nollan i två av matcherna. Därför kan vi förvänta oss en målsnål historia där under 4 mål finns till 2.10 gånger pengarna.

Lokomotiv lär avancera från matchserien i slutändan, men i den första matchen är chansningen på Sochi med +1 i handikapp till 2.01 ett lockande alternativ.

Jokerit vill bryta den negativa trenden mot Dynamo

Som Jokerit-supportrer väntar det värsta tänkbara motståndet i första rundan av slutspelet. De ställs mot Dynamo Moskva som visat sig vara ett riktigt boogey team för finländarna under de senaste åren. Det ryska huvudstadslaget har vunnit de elva senaste matcherna mot Jokerit, en trend som sträcker sig ända tillbaka till 2015.

I grundserien slutade Jokerit dock åtta poäng före Dynamo i den västra konferensen och har ett starkt hemmafacit att luta sig tillbaka mot när matchserien inleds på finsk mark. Dessutom har deras offensiv imponerat under säsongen och gjort 197 mål på 62 matcher – en statistik som är näst bäst i hela KHL.

Problemen har snarare hittats i lagets bakre regioner. De har släppt in hela 164 mål i grundserien och därför känns över 4.5 mål till 1.84 som ett bra val inför måndagens matcher.

Nu väntar ett Dynamo Moskva som har prickat rätt bortaform för att kliva in och störa Jokerit i Helsingfors. Med tio vinster på de tolv senaste bortamatcherna har deras omställningshockey gett ett gott resultat i slutet av grundserien.

Med handikapp +0.5 finns Dynamo till 1.84 – ett spel vi flaggar för tack vare resultatraden mellan lagen sedan 2015.

Kan Kazan slå hemmastarkt Omsk?

Avangard Omsk slutade som det näst bästa hemmalaget i den östra konferensen där Ekaterinburg var det enda laget som vann fler matcher på hemmais. Omsk bjöd oss dessutom på ett imponerande styrkebesked i grundseriens sista omgång när de slog Sibir med 7-3 och gav positiva signaler inför det stundande avgörandet.

Det 7-3-resultatet förlängde Omsk svit på att göra över tre mål i sina hemmamatcher, och tror man att den trenden fortsätter på måndag, finns över 2.5 mål för Avangard till 2.15 gånger pengarna.

I de senaste två mötena mellan lagen har de plockat varsin vinst och faktum är att inget av lagen har bortaslagit varandra sedan slutspelet 2017. Den gången vann Kazan med 4-2 och vi flaggar för att det resultatet kan bli gångbart även på måndag.

Kazan – som har den östra konferensens fjärde bästa bortastatistik – finns till 2.15 och kan mycket väl slå Omsk på näsan i matchseriens första batalj.

BETTA NU – KLICKA HÄR