Returer präglar helgens matcher

Många av helgens matcher blir returer på de som har varit i veckan med den skillnad att man har bytt lokal och ort.

Lakers bjuder hem Kings i hopp om revansch och Warriors som tappade matchen mot Trail Blazers senast på övertid hoppas kunna plocka hem vinst på bortaplan isället för att knappa in på Nuggets som leder Western Conference. Helgen är fullspäckad av härliga NBA-matcher och nedan presenterar vi några av guldkornen.

Rockets flyger som en raket i tabellen

Houston Rockets fortsätter att klättra i tabellen. Man har nu tre vinster i rad, senast med en stabil seger mot ett formstarkt Boston Celtics. Men det har inte alltid sett ut så för Rockets som startade sen här säsongen långt ifrån imponerande. Men man har hämtat sig och klättrat högst upp i Southwest Division, strax före San Antonio Spurs. Oddset på att de vinner NBA i år har gått ner till 13.00 gånger pengarna och lär sjunka mer om de fortsätter i samma tempo.

I nästa match står New Orleans Pelicans på tur, en match som inte borde vara något problem för Rockets. Det är ett skadedrabbat lag som gästar Houston på lördag. Det kändes ett tag som att Pelicans hade möjlighet att hota om en playoff-plats men som nu är det ett minne blott. Man har sjunkit som en sten i Western Conference och ligger nu näst sist. Man har inför matchen mot Rockets fem raka förluster.

Gästerna går in som favoriter i matchen med oddset 1.76 gånger på sig. En rak etta kan spelas för 2.00 gånger insatsen.

Kan Trail Blazers slå Warriors igen?

Golden State Warriors är givna favoriter att vinna hela NBA i år. Oddset på att de vinner ligger just nu så lågt som 1.60 på att de vinner hela rubbet. Förlusten i förra matchen mot Portland Trail Blazers kom då något överraskande, framför allt efter som Trail Blazers form har dalat något den senaste tiden. De ligger just nu på sjätte plats i Western Conference efter att ha halkat ner ett par placeringar.

I detta mötet spelar Trail Blazers hemma på The Moda Center där man på sina senaste tio matcher har sju vinster. Och nu när man möter Warriors som precis haft två raka förluster på hemmaplan har varav en var mot just Trail Blazers kommer man ha det psykiska övertaget redan från början.

Oddsen är ändå på gästernas sida. Spelet på att Warriors vinner ligger på 1.55 och 2.35 på Trail Blazers vinner.

Lakers vill ha revansch på hemmaplan

Två andra lag står också inför en retur inom en vecka. Sacramento Kings bjöd hem Los Angeles Lakers i fredags vann med ett poäng efter att Kings avslutade den sista perioden starkt. Kings vann med 12 poäng i fjärde och sprang förbi Lakers precis och matchen slutade till slut 117-116.

Men det var ett Lakers utan Lebron James som var borta på grund av en ljumskskada. Det är ännu inte klart om han kommer tillbaka till returen men oavsett så kommer Kings få en svår uppgift att upprepa vinsten, framför allt när man nu spelar på bortaplan.

Sett lag till lag och spelare till spelare är LA Lakers det starkaste laget och man har varit oerhört starka på hemmaplan under hela säsongen. Man har vunnit 15 av 18 matcher på Staples Center och mycket talar för att de kommer utöka den statistiken till 19 efter söndagens match. Lakers började säsongen tufft men har nu spelat upp sig och oddset på att man vinner NBA i år ligger på 19.00 gånger den spelade insatsen.

Pacers går för sin fjärde raka

Atlanta Hawks trots sin fina form får en svår uppgift när man besöker Indiana i nästa match. Pacers som fortfarande har chans att vinna Eastern Conference lär lägga i full gas hemma på Bankers Life Fieldhouse för knappa in så mycket möjligt på Toronto Raptors som leder. Oddset på att man vinner Eastern i år ligger på 19.00 gånger pengarna.

Det är ett Pacers med vind i seglet som bjuder hem Hawks i returmötet. Inför matchen har man tre raka vinster, den senaste mot just Hawks då man vann med 121–129. Nu har man även hemmapublikens stöd och man är knepiga att möta på hemmaplan.

BETTA NU – KLICKA HÄR