Stor chans för AFC

Super Bowl LIII går av stapeln om en dryg vecka, men fram till dess får vi underhålla oss med NFL:s All Star-match Pro Bowl som inleds under söndagskvällen. Där ställs konferensernas (AFC & NFC) bästa spelare mot varandra, med undantag för de stjärnor som ska spela Super Bowl och de som är skadade.

Vi tenderar att få matcher som domineras av offensiven och poängsnittet (68) i Pro Bowl sedan 2004 bekräftar det. De två senaste upplagorna har dock varit relativt poängsnåla, men inför söndagens underhållning kan vi förvänta oss en uppgörelse som återigen bjuder oss på offensiv och händelserik fotboll.

Försvaret kommer, i vanlig ordning, ta det lugnt med de offensiva spelarna, något som lär innebära många poäng i protokollet.

Men poängställningen är sekundär när årliga Pro Bowl äger rum och istället är det ett skyltfönster där NFL kan visa upp sina största stjärnor samtidigt som publiken och supportrarna kan njuta av ett soligt och sprakande Florida.

Stjärnfyllt NFC är favoriter

Det är två stjärnspäckade lag som gör upp på Camping World Stadium där NFC är favoriter sett till spelarmaterial. I laget finns två running-backs i New York Giants Saquon Barkley och Dallas Cowboys Ezekiel Elliot som lär stå för stor underhållning i NFC-offensiven.

Laget från den andra konferensen, AFC, har också ett par namn att stoltsera med där Kansas City Chiefs-stjärnan Patrick Mahomes kliver in i storform. Han stod för en briljant insats mot New England Patriots under förra veckan och med sin fina statistik från grundserien (50 touchdowns) lär han spela en huvudroll även på söndag.

Trots att AFC har vunnit de två senaste matcherna, kliver NFC som vanligt in med favoritskapet – något som ofta betyder otur i sammanhanget.

För om vi blickar på den moderna Pro Bowl-historian har underdogen ofta klivit av som vinnare. Vid nio av de 14 senaste matcherna har det laget utan favoritskap gått vinnande ur fighten och det är inte omöjligt att vi får en liknande utveckling när NFL-stjärnorna samlas i helgen.

Chargers-duo kan bli avgörande

Båda lagen har högkvalitativa spelare i offensiven som är experter på att ta sig in i målområdet, men vi väljer att fokusera på en LA Charger-duo i AFC som kan bli matchavgörande.

Det är så klart Melvin Gordon och Keenan Allen vi syftar på och de två stjärnorna kommer från en bra säsong där de samarbetat fram till 16 touchdowns. När Brooklyn Bolts-tränaren Anthony Lynn dessutom sköter den offensiva taktiken flaggar vi för att AFC gör som de gjort de senaste åren – vinner trots att favoritskapet ligger hos motståndet.

BETTA NU – KLICKA HÄR