Rams för bra för New England

New England Patriots kan ta sig till den enorma finalen av NFL med förbundna ögon och med duon Tom Brady och Bill Belichick har de lyckats nå världens enskilt största idrottsevenemang vid fem tillfällen. Förra året gjorde de det mesta rätt och såg ut att gå med en ny triumf, men en perfekt insats av Philadelphia Eagles satte stopp för Patriots tilltänkta jubel.

2019 är det Los Angeles Rams som står för motståndet när Super Bowl LIII avgörs på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta. Där ställs det nya mot det gamla när Rams 33-åriga tränare Sean McVay och hans 24-åriga quarter-back Jared Goff siktar på lagets andra Super Bowl-vinst i historien.

Patriots med favoritskapet

 New England är favoriter inför mötet med 1.83 i odds och passande nog har de regerande finalisterna fått upp ångan lagom till avgörandet. Efter en relativt svag statistik på 11-5 efter grundserien har de steppat upp och visat vilka som bestämmer i AFC-konferensen. Först besegrade de LA Chargers i första slutspelsmatchen för att sedan lägga Kansas City Chiefs på rygg och säkra sin plats i årets Super Bowl.

Nycklarna bakom Patriots framgång har varit deras styrka i de offensiva delarna av laget som gett Tom Brady perfekt skydd samtidigt som de gett utrymme till sina skickliga running-backs att springa in poäng. Brady har bara blivit tacklad två gånger under slutspelet och släppt ifrån sig bollen efter, i snitt, 2.18 sekunder.

Hittills har inget av motståndet lyckats stoppa Brady i slutspelet, men Rams defensiva MVP Aaron Donald vill ändra på den trenden och tysta Patriots absoluta nyckelspelare under natten till måndag.

Brady har bara passat fram till två touchdowns under slutspelet och Patriots poäng har snarare kommit från lagets running-backs. Sony Michel har sprungit hem fem touchdowns och kan mycket väl ordna matchens första poäng (6.75) samtidigt som Rex Burkhead – matchvinnaren mot Kansas City – lär springa in i målområdet någon gång under matchen, ett spel ni hittar till 2.15.

Rams letar efter formen från säsongsinledningen

 Som ni vet blir det här en svår uppgift för Rams. De kliver in med oddset 2.15 och siktar på att vinna sina första Lombardi trophy sedan 2000. Los Angeles har dessutom revansch att utkräva då just Patriots, i Tom Bradys första Super Bowl, vann finalen 2002.

Hade den kommande supermatchen spelats tidigare under säsongen hade LA klivit in som favoriter efter att inlett med 8-0 i vinster. Något Rams behöver oroa sig för är formen på stjärnan och running-backen Todd Gurley som inte presterade på sin normala nivå mot New Orleans Saints och verkade sakna den där fysiska toppformen. När Cooper Kupp dessutom är skadad får quarter-back Goff försöka hitta CJ Anderson och Robert Woods med sina precisa kast.

Erfarenhet kan också spela en avgörande roll då Rams spelar sin fjärde Super Bowl i klubbens historia, något som inte riktigt går att jämföra med Patriots 38.

Men vad som helst kan hända i en Super Bowl och under säsongen har LA-tränaren McVay visat att hans fotbollshjärna kan matcha de bästa tränarna i NFL trots sin ringa ålder.

Avslutningsvis, hur ska Rams besegra Patriots? De spelar sin bästa fotboll för säsongen och har en övertygande vana att vinna den här typen av matcher.

Natten till måndag smäller det.

BETTA NU – KLICKA HÄR