Nyårsdagen med ett laddat Winter Classic

Får ju börja med att säga gott nytt år och vad passar inte bättre den första Januari än ett fartfyllt Winter Classic? Det är något med utomhusmatcherna som gör de lite extra speciellt. Spelarna vill lite mer även fast de endast står 2 poäng på spel såsom alla andra matcher i grundserien.

I år är det Chicago Blackhawks – Boston Bruins som möts på Notre Dame Stadium 18:30 (Svensk tid). Två lag som har drabbats utav skador under hösten. Bruins är nu tillbaka med fullt manskap, Blackhawks däremot saknar en viktig ingrediens, första målvakten Corey Crawford som har drabbats utav en hjärnskakning.

Jag förväntar mig en fartfylld och väldigt rolig match ikväll. Enligt väderprognosen kommer det snöa första halvan utav matchen. Vilket kommer göra det svårt även för dessa superstjärnor, att kontrollera pucken. Jag tror vi kommer få se mycket skott och mindre dribblingar samt passningar. Enkelt och rakt spel ikväll, inga krusiduller.

Highlights från förra årets Winter Classic:

Nattens/kvällens spel:

Kommer spela överspel endast idag. Över 5.5 mål på samtliga matcher då jag ser spelvärde i detta och att minst 2 av dessa 3 skall gå in.

Chicago Blackhawks – Boston Bruins: Ö 5.5, odds 1.76. 2 units.

Nashville Predators – Philadelphia Flyers: Ö 5.5, odds 1.84. 2 units.

Vegas Golden Nights – LA Kings: Ö 5.5, odds 1.92. 2 units.

Väldigt simpla samt enkla spel, men ibland är det simpla och enkla det bästa. Nu hoppas vi på att starta året riktigt bra.

God fortsättning och må väl,

//Erik