Anze Kopitar 300 – NHL går ner sig

Jag får börja detta inlägget med att gratulera Anze Kopitar till mål nummer 300 i NHL. Det är är bara att ta av hatten och buga. Får även erkänna att de är en riktigt fin handledare. Inte många som har 300 NHL mål på CV:et.

 

Sedan undrar jag vad som händer med NHL? Var länge sedan jag såg NHL matcher och höll på att somna? De är endast några få lag som håller den standarden så som ett NHL lag skall hålla. Du kan i princip ta de 6 bästa lagen och gå till slutspel nu direkt. Resten kan vi göra någon egen liga utav.

När någon säger NHL hockey till mig, då tänker jag: fart, tacklingar, hårda skott samt det oväntade. Nu när jag kollar på NHL är det allt annat än de jag förväntar mig. Känns som det svåra är att komma till NHL, när spelarna väl är etablerade i sina NHL lag slutar de att tävla. De tjänar sina pengar och har sitt kontrakt.

De som sticker ut är de ”unga” superstjärnorna samt Alexander Ovechkin. De har inställningen varje match att göra något utöver de vanliga. Fler i NHL borde ha den insällningen. NHL lagen måste ställa mer krav på sina spelare och låta dem göra misstag.

Eller vad tycker ni? Håller NHL på att tappa sin överlägsenhet?

Nattens tips:

Ottawa Senators – Carolina Hurricanes:  Hurricanes (1×2). odds 2,05 ett Hurricanes som har haft mycket stolpe ut i det senaste har allt för höga odds för att inte se spelvärde i detta. 2 units.

Vegas Golden Nights – New Jersey Devils: Under 5.5 mål. odds 2.20. För att vara två lag med bra defensiv känner jag att under 5.5 mål är bra spelvärt. 2 units.

Arizona Coyotes – New York Rangers: Över 5.5 mål. Odds 1.90. 2 units.

Winnipeg Jets – Dallas Stars: Jets (1×2). odds 2.0. Ett allt för bra Jets för att ha över 1.80 i odds på hemmaplan enligt mig. 3 units.

Detroit Red Wings – Washington Capitals: Evgeny Kuznetsov Över 2.5 SOG. odds 2.00. För att vara en toppspelare är 3 skott på en själklarthet i mina ögon, 2 units. Lägger även Capitals rak i denna match 2.00 odds, 2 units.

Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks: skippar

Anaheim Ducks – Edmonton Oilers: Över 5.5 mål/fulltid. odds 1.92. 2 units.

Nu jobbar vi in nattens spel och ser fram emot ett roligare NHL.

Må väl,

// Erik