Mark Scheifele’s trollerikonst – Guldgruva inatt

För er som följer NHL slaviskt kan knappast undgått Mark Scheifele’s baseball-mål inatt. Ifrån att nästan bränna ett superläge till att göra ett extraordinärt mål.

Jag tycker de är underligt hur en sådan händelse kan spegla hela matchbilden mellan Winnipeg Jets – Colorado Avalanche. Jets var de starkare laget, helt klart. Men Avalanche står på sig bra. Avalanche är duktiga i första läget men när Jets lägger in en extra växel och trycker på ännu mer. Då förstår man varför Jets är ett topp-lag och varför Avalanche har haft en ordentlig svacka sedan början utav December.

Hade de inte varit för Avalanches Mikko Rantanen samt Nathan MacKinnon som ligger 2a respektive 3a i NHL’s poängliga. Hade Avalanches ”Wild Card” placering endast varit en dröm, sätt ifrån en Avalanche supporters ögon.

Hur jag går tillväga:  

Om jag har scoutat natten rätt så skall de vara en riktig guldgruva. När jag lägger spel går jag på statistik, mönster, samt hur lagen spelar generellt. Om vi t.ex tar matchen mellan Toronto Maple Leafs och Nashville Predators som spelades häromnatten. Kollar vi endast statistik så vinner Nashville rättvist (0-4). Då skotten blev 18-32 till Nashville. Men när jag satt och kollade på matchen så hade Maple Leafs 3(!!) stolpträffar samt ett bortdömt mål. De stod 0-2 fram tills de var 4 minuter kvar utav matchen. Detta står inte i statistiken.

De jag vill komma fram med detta är, att endast kolla på statistik i denna match ger dig helt fel uppfattning om hur lagen är i form och vad som kommer ske i nästa möte osv… För att kunna ha någon chans att vinna behövs de mycket mer än bara statistik.

Nattens tips:

Chicago Blackhawks – Nashville Predators:

Blackhawks U 1.5 mål. Odds 3.45. Ett spel som jag känner bör kunna gå in. Nashville med bra försvar, mot ett svajigt Blackhawks lär förmodligen bli lite mål ifrån hemmalagets sida. 1.5 units.

Under 5.5 mål. Odds 2.25. Som jag skrev så förväntar jag mig lite mål i denna match, därav lägger jag även ett underspel på matchen. 2 units.

Roman Josi Ö 3.5 SOG. Odds 2.15. Josi som har tagit kommandot när P.K Subban inte riktigt levererat, kan få 4 puckar på mål. Framförallt mot ett Blackhawks med ett ungt och temperamentsfullt lag som lätt kan dra på sig några för många utvisningar.

Calgary Flames – Colorado Avalanche:

Johnny Gaudreau Ö 3.5 SOG. Odds 2.20. Gaudreau som har varit riktigt het i de senaste och spelar med högt självförtroende bör få iväg 4 puckar. Både Avalanche och Flames är duktiga offensivt, därav tror jag de kommer öppna upp sig för många skottlägen. 2 units.

Anaheim Ducks – Ottawa Senators:

Över 5.5 mål. Odds 1.71. En match där jag förväntar mig mycket mål, båda lagen som är ganska svaga defensivt. 2 Units.

Över 6.5 mål. Odds 2.45. Spelar även för ett mål till då jag känner att denna matchen kan rinna iväg. 1.5 units.

Än så länge så ligger vi +7.4 units 2019, nu fortsätter vi på denna trenden!

Må väl,

// Erik