NHL Tempen #1

Över halva NHL säsongen har passerat och jag tänkte bara ta några minuter att sammanfatta lite utav säsongen än så länge. Vissa lag var från början favorittippade och är det än idag, sedan har vi några som skrällt, såsom Calgary Flames. Näsan växer rejält på den som påstår att de tippade att Calgary skulle ligga 2:a i ligan samt 1:a i Western Conferens.

-Varför har Calgary Flames gått så pass bra?

Jag har genom hela mitt liv sett Calgary som ett bottenlag, statistiken motbevisar inte direkt detta heller. Under de 30 år som klubben funnits har Calgary endast tagit sig förbi kvartsfinalen två gånger. I År har däremot Calgary gått som tåget. En bidragande faktor till detta enligt mig är dels att de har en oerhört vass offensiv med unga spelare som nu börjat ta för sig bland superstjärnorna. Sedan har de även haft två riktigt bra målvakter som fightas hårt om förstaspaden. Jag tror att ha två jämnbra målvakter är bättre än att ha en superbra sedan en lite sämre. De blir ingen riktig konkurrens då. Åtminstone när de kommer till unga målvakter.

-Vad hände med Colorado Avalanche? Kommer MacKinnon och co att ta sig ur svackan?

Ja, vad hände egentligen? Colorado hade i höstas världens hetaste kedja. Nu är de i en ordentlig svacka och kämpar med att ta sig ur den. Colorado är fortfarande på slutspelsplats genom ett wild card men fortsätter denna trenden så dröjer de inte länge tills de tappar denna placering. Försvarsspelet måste att börja fungera samt att 2a, 3e samt 4e kedjan i Colorado måste också börja kunna producera. Nu är det nästan endast kedjan med MacKinnon, Rantanen och Landeskog som skapar något. Colorado måste vakna och börja göra jobbet noggrant.

Enligt mig så är det en spännande NHL säsong där det är oerhört jämnt bland de sista slutspelsplatserna! Tampa Bay spelar bra och tenderar inte någonstans att tappa sin serieledning. Men de är fortfarande många omgångar kvar!

Slänger även in lite hockeygodis ifrån natten som var, signerat Jujhar Khaira.

Nattens tips:

Boston Bruins – St Louis Blues:

Under 5.5 mål. Odds 1.83. Två stycken lag som är oerhört duktiga på att täcka skott. St Louis senaste fem matcher har de inte blivit mer än 5 mål samt Boston’s 6 senaste matcher där 4 av matcherna inte varit över 5 mål. 2 units.

Tänkte även spela Marchand Ö 2.5 SOG, dock har inte oddsen släppts i skrivandets stund. Däremot är oddsen över 1.75 är även de spelvärt i mina ögon. 2 Units på Marchand.

New York Islanders – New Jersey Devils:

Skippar

New York Rangers – Chicago Blackhawks:

Rangers (ML). Odds 1.80. Rangers har varit förvånansvärt starka i Garden, möter ett instabilt Blackhawks. Så ser värde i detta. 2 units.

Tampa Bay Lighting – Toronto Maple Leafs:

Tampa (1×2). Odds 2.05. Tampa som är oerhört vassa på hemmaplan samt Toronto som har haft lite problem på sistone.  2 units.

Spelar även Tampa Ö 3.5 mål. Odds 1.76. Toronto är inte direkt kända för en bra defensiv, därav förväntas mycket mål i denna match. 2 units.

Minnesota Wild – Anaheim Ducks:

Skippar

Nashville Predators – Winnipeg Jets:

Ö 6 mål/fulltid. Odds 1.90. Två offensiva lag emot varandra, förväntas mycket mål. Kan tänka mig att de blir 3-3 i denna matchen. Därav är fulltid bra att ha med i denna match. 2 units.

Mark Scheifiele Ö 2.5 SOG. Odds 1.90, allt för lågt för att vara en så pass duktig spelare därav spelvärde. 1.5 units.

Dallas Stars – Los Angeles Kings:

LA Kings (1×2). Odds 3.65. LA må vara de sämre laget, men 3.65 i odds? Så mycket sämre är de inte i mina ögon, ser helt klart att LA kan vinna denna match. 1 Unit.

Senaste natten jag delade så plussade vi 6,70 Units! Alltså nu ligger vi 10,1 units+ 2019. Nu fortsätter vi med denna trenden tycker jag så kommer 2019 bli ett oerhört bra år!

Må väl,

//Erik