NHL tempen #2 – Oväntad ledare i metropolitan divison

Ny vecka, alltså ny NHL-temp, tanken är att uppdatera er lite om NHL varje måndag, hur spelarformerna är, vilka lag som klättrat samt vilka lag som gått ner sig. På så sätt blir de lättare för er som inte har hinner/kan kolla alla NHL matcher, att följa med i svängarna på andra sidan Atlanten.

Oväntad ledare i metropolitan divison

Får ju inget annat än att ta av sig hatten för Barry Trotz, huvudtränare för New York Islanders. Från att vara ett lag som verkligen inte kunde försvara, (Då snackar vi inte att de läckte in puckar, snarare att de rann in puckar bakåt för Islanders), till ligans bästa försvar. Barry Trotz vann i fjol Stanley Cup med sitt dåvarande Washington Captitals, kommer han göra de i år igen fast med Islanders? Enligt mig har Islanders fortfarande mycket kvar att lära innan de kommer vara ett topp-lag.

Jag tror att en bra coach kan ta ett lag riktigt långt, fast när de väl kommer till kritan behövs de en eller två superstjärnor. Kolla t.ex på Vegas förra året, de tog sig till final. Fast i finalen hade Capitals Ovechking, Kutzensov, Bäckström, Oshie osv… Spelar ingen roll i de läget hur bra du är som tränare, om motståndarlaget är så pass bra.

Diskuterar gärna mer om detta på Twitter för er som vill.

Petterson tillbaka efter knä-skadan

Som rubriken lyder, Elias Pettersson är tillbaka ifrån sin skada och gjorde avtryck i första matchen tillbaka. Ett mål och en assist hade Pettersson när Vancouver vann över Detroit inatt med 4-2.

De var en mäktig känsla att kolla på matchen, så fort Pettersson klev på isen inför ett byte började publiken klappa händerna och hurra. Vi kan ju säga att grabben som endast är 20 år(!!), har gjort ett hyfsat intryck i NHL. Här är Elias mål ifrån inatt:

Nattens spel:

Colorado Avalanche – Nashville Predators

Gabriel Landeskog Ö 2.5 SOG, odds 1.62. Landeskog snittar 5,8 skott på mål senaste 5 matcherna, inte någon utav de matcherna är under 3 skott på mål. Så bra som Landeskog spelar just nu har han inte gjort i hela sin karriär. Då syftar jag inte bara på att producera poäng. Landeskog är den spelaren i Colorado som skjuter mest samt tacklas mest, han spelar i alla spelformer. En komplett spelare enligt mig. 3 Units.

Colorado Ö 3.5 ft, odds 2.20. Colorado som har gjort mycket mål i de senaste, även läckt en del bakåt dock. Kan tänka mig att denna match kan sluta 3-3 och vinst utav Colorado i OT. 2,5 units.

Nashville Ö 2.5, odds 1.64. Som jag precis skrev förväntar jag mig mycket mål i denna match. Att Nashville skall göra 3 mål ser jag inte som något problem. 2,5 units.

Los Angeles Kings – St Louis Blues

Över 5.5 ft, odds 2.12. Att de är över 2.00 i odds på denna matchen känns helt fel. Jag hade tyckt att denna skulle legat på 1.75. Därav ser jag värde. 3 units.

Vegas Golden Nights – Minnesota Wild

Skippar

Florida Panthers – San Jose Sharks

San Jose Ö 3.5, odds 1.95. San Jose bör göra flera ”baljor” mot Floridas svaga försvar. 2 units.

Ö6.5 mål ft. Odds 2.00. Två lag med offensiva spelare=mycket mål, kan tänka mig att denna match kommer blir ett riktigt målkalas. 2 units.

 

Vi forsätter 2019 med bra odds här på Bethard bloggen! 4/7 vinster i senaste inlägget, kanske inget att hurra för direkt men pluss är som sagt alltid pluss.  Nu ligger vi 22,4 units+ i Januari och 2019!

Må väl,

//Erik