NHL på Superbowl-Sunday

De finns en dag på året då jag väljer att kolla amerikansk fotboll istället för NHL och de är idag. För er som inte missat de helt så är de Super Bowl i natt. Förmodligen världens största enskilda sport-event. Kan ju klassa de ganska stort ifall en hockeynörd som mig föredrar Superbowl före NHL i natt.

Men nog om Super Bowl, vi har tre NHL matcher att se fram emot ikväll. Två av dessa ser jag personligen fram emot lite extra.

-Kommer Ovechkin och hans Capitals plocka 2 poäng hemma mot Bruins?

Ovechkin var riktigt het senast mot Calgary, som numera klassas som ett topplag. Medans Boston har torskat alla sina matcher efter all-star uppehållet samt en förlust precis innan mot svaga Rangers. Enligt mig kommer Capitals ta hem kvällens drabbning. Däremot kan de krävas övertid.

-Klarar jagande hurricanes ta poäng när de gästas av ledande Flames?

Flames har hela fem spelare med över 50 poäng denna säsong. Däremot har Hurricanes hemmaplan samt en stekhet Aho. Kommer blir en oerhört spännande match där de kan gå båda vägar enligt mig, däremot kan vi förvänta oss mycket mål från båda lagen.

Gårdagen bjöd på oerhört många matcher, däremot snålt med delikatesser i mina ögon, en som bjöd på något riktigt fint är Brock Boeser, unga talangen med ett av ligans bästa handledsskott.

Nattens spel:

1-5 Units

Resultat 2019: 17.48

ROI: 109,37%

Gårdagens trippel var oerhört nära på att sitta. 2 utav 3 satt och Blackhawks var så när att vinna på fulltid men blev kryss i den matchen tyvärr. Kommer ha en ny trippel inför natten, mest för skoj. Tripplarna bokförs ej. Min trippel för natten är följande:

Washington (ML)

EDM – MON, Over 6

CAR – CAL, Over 6.

Total odds: 6.63

Washington Capitals – Boston Bruins

Washington (ML). Odds 1.86. Ett bra Washington mot Bruins som torskat tre raka. Däremot har Bruins tagit poäng i de två senaste, därav money line. 2 units.

DeBrusk U 2.5 SOG. Odds 1.76. DeBrusk är väldigt mycket upp och ner i skotten på mål. Mot ett bra lag som Washington har jag svårt att se många skott. 2 units.

Kuznetsov O 2.5 SOG. Odds 1.60. Kuznetsov är allt för bra spelare för att ha över eller under 2.5 skott. Borde vara samma odds fast över/under 3.5 skott. Hade oddsen varit lite högre skulle vi maxat denna men nu endast 2 units.

Carlson O 2.5 SOG. Odds 2.10. Carlson har skjutit 3 skott eller fler i de senaste 4 matcherna. Ser inte några problem att han gör de ikväll med. Med tanke på oddsen och hans form spelar vi denna till 3 units.

Edmonton Oilers – Montreal Canadiens

Över 6 mål (ink ÖT). Odds 1.95. När Edmonton spelare, tenderar de till att bli mycket mål. Ser inga problem med att de kommer bli detta även ikväll. 2 units.

Drouin U 2.5 SOG. Odd 1.80. Drouin är inte den typiska spelaren som kastar puckat på mål, han väljer hellre att slå en passning extra. 2 units.

McDavid O 3.5 SOG. Odds 2.20. Förväntar mig att McDavid kommer bära laget i denna match. Därav tror jag på mycket skott från hans sida. Oerhört höga odds också. 2 units.

Draisaitl O 2.5 SOG: Odds 1.76. Spelar du bredvid McDavid kommer du få x antal passningar till vassa målchanser. Draisaitl är även riktigt vass på att snappa upp returer. 2 units.

Carolina Hurricanes – Calgary Flames

Över 6 mål (ink ÖT). Odds 1.83.  Båda lagen är oerhört vassa på att göra mål framåt, däremot inte lika vassa på att hålla täppt hemåt. 3 Units.

Aho O 2.5 SOG. Odds 1.58.  Oddsen här är i de lägsta laget, men då Aho inte har något som visar motsatsen är det fortfarande spelvärt.  4 units.

Williams O 2.5 SOG. Odds 1.90.  Williams har skjutit 3 skott på mål eller fler i de 4 senaste matcherna så känner att detta bör han lösa. 2 units.

Hamilton U 2.5 SOG. Odds 2.30. För att vara back och inte alls så säker på att skjuta 3 skott eller fler är 2.30 i odds allt för högt. 2 units.

Mycket skott spel natten till ära. Men de är oftast dem som brukar gå vägen. Vi får hoppas på att de går vägen även i natt. Fyra spel per match, tre skott spel i varje. Bra spänning med andra ord. Hoppas ni får ett riktigt gott slut på veckan.

Må väl,

//Erik