NHL tempen #3

Vi börjar närma oss allvaret och slutspelet då de endast är 30 omgångar kvar utav denna säsong. Vilka lag kommer att ta sig till slutspelet? Vem vinner draften? Rookie of the year? Bara några av många frågor inför slutspurten.

Nu när alla lag har spelat minst 55 omgångar var, bör vi kunna konstatera att vi har fyra lag som är klara för slutspel. Skulle någon av dessa lag tappa sin slutspels plats vore de tidernas skräll. De som är klara i mina ögon är: Calgary Flames, San Jose Sharks, Tampa Bay Lightning samt Winnipeg Jets.

Ja, ni såg rätt. Inget lag från Metropolitan Division är solklara i mina ögon. De är ju faktiskt endast 8 poäng mellan ledande NY Islanders och Carolina Hurricanes som ligger strax under sista Wild Card platsen. En oerhört tight division.

Bjuder här på Hurricanes spelare Sebastian Aho när han gör sitt andra NHL hat-trick i karriären:

 

I botten av tabellen hittar vi Ottawa Senators, strax innan har vi New Jersey. Min fråga är egentligen, vilket lag kommer börja ”lägga” sig först? För att satsa på att vinna draften? Kommer Edmonton Oilers som endast är 6 poäng ifrån att ligga sist vinna draften ännu en gång? Samt ”förstöra” ännu en talang? Känns som de är de som Edmonton är bäst på, att förstöra talanger. En spelare som de inte lyckats med att förstöra är Connor McDavid, men antar att de bara är en tidsfråga innan han kommer börja gå ner sig också. Allt för dåligt ifrån Edmontons organisation.

Om Vegas Golden Nights kan bygga upp en så pass bra organisation bör Edmonton kunna fixa sin, återigen allt för dåligt.

Sedan har vi rookie of the year, inte de svåraste att gissa då de finns en spelare som utmärker sig ordentligt, Elias Pettersson. De som glädjer mig ifrån ett svensk perspektiv är att vi har tre svenskar i toppen. Vi har följande:

 

  • Elias Pettersson – 51 poäng
  • Rasmus Dahlind 31 poäng
  • Andreas Johnsson – 30 poäng

 

Sveriges framtid ser ganska ljus ut, vilket är riktigt kul att se!

Bjuder även på Elias Petterssons första 22 mål denna säsongen:

 

Kommer dessvärre inte att dela några spel denna afton, däremot är jag tillbaka imorgon med några riktigt fina spel!

Må väl,

//Erik