NHL tempen #5

Vi närmar oss verkligen slutspel nu i NHL, SHL’s slutspel drar igång redan imorgon och även de kommer bli riktigt kul att följa! Vilka tror ni kommer vinna SM-guld 2018/2019?

Ett lag är äntligen säkrade en slutspelsplats, kanske inte direkt någon jätte överraskning att Tampa Bay tog den första platsen i slutspelet. De har gjort en oerhört bra säsong, hatten av! Däremot vilka kommer att ta nästa slutspelplats? I mina ögon så står de mellan Washington och Winnipeg. Där Winnipeg har några poäng fler, men Washington har även lite ”sämre” lag bakom sig i sin division. Kommer blir spännande där också. Ofta psykologiskt viktigt att ta en tidig slutspelsplats.

 

Vi får ju inte glömma det näst viktiga och kanske enligt mig de roligaste med slutet utav NHL säsong, draften! De är alltid lika spännande att se vilka nya talanger som blir draftade och vilka som kommer våga ta för sig i NHL. Min fråga jag ställer mig nu är då, vilka kommer att vinna draften? Vilket lag ”tankar” hårdast?

De är oerhört svårt att undgå Ottawas försök till att endast byta till sig unga spelare samt draftval. Vad jag tror så kommer Ottawa att försöka ”lägga” sig i de flesta matcherna nu framöver. Eller åtminstone inte spela med deras bästa lag. Detta är oerhört kul för de unga talanger som kommer få istid och kunna få spela sina första NHL-matcher utan att ha så jättestor press på sig.

De var faktiskt länge sedan de var så här svårt att komma sist i NHL, för många lag satsar på att komma sist i år (haha).

Bjuder även på världens bästa Karlsson’s top 10 ifrån Ottawa.

 

Kommer även att lägga upp Nattens tips lite senare idag, runt 15/16 tiden tror jag att de kommer komma upp, så va redo då!

Må väl,

Erik