Kolme englantilaisjoukkuetta huomion keskipisteenä kun UCL puolivälierät alkavat

Mestarien liigan puolivälierät alkavat tiistaina ja suurin huomio keskittyy englantilaisjoukkueisiin sillä kolme neljästä jäljellä olevasta Valioliiga-joukkueesta pelaa ottelunsa silloin.

 

Viime vuoden finaalin häviäjä Liverpool isännöi Portugalilaista Portoa ensimmäisessä osaottelussa Anfieldillä kun taas Tottenhamin uudella stadionilla vietetään ensimmäistä isoa Eurooppalaista iltaa kun Manchester City tulee kylään.

 

Manchester City ja Liverpool ovat suuret suosikit menemään jatkoon

 

Liverpool ja City taistelevat tänä vuonna Valioliigan mestaruudesta ja nämä samat joukkueet ovat myös suosikkeja menemään jatkoon omista ottelupareistaan Mestarien liigan semifinaaleihin. Helppoa se ei tule kuitenkaan olemaan varsinkaan Citylle joka kohtaa viime aikoina heikosti pelanneen Spursin. Tottenhamin kausi on kääntynyt laskusuuntaan, mutta uuden stadionin tuoma hype voi kääntää kauden suunnan jälleen.

 

Jos keskitymme ensin tähän Valioliiga joukkueiden kohtaamiseen niin tästä pitäisi tulla yksi ikimuistettava ilta Tottenham Hotspurin uudella stadionilla kun Mauricio Pochettinon joukkue toivottaa tervetulleeksi tällä kaudella neljää pokaalia jahtaavan Manchester Cityn. Cityn voittokerroin tähän ensimmäiseen Mestarien liigan otteluun tällä stadionilla on 1.83. Kaikkiaan tämä on vasta toinen virallinen ottelu tällä stadionilla.

Tottenham otti hermostuneen 2-0 voiton Crystal Palacesta viime viikolla stadionin avajaisottelussa ja he toivovat että se sama uskomaton tunnelma joka siinnä ottelussa oli voi inspiroida heitä ottamaan voitto myös tässä tiukassa ensimmäisen osaottelussa.

 

Manchester City on näyttänyt tyypilleen uskollisesti vahvalta viime viikkojen ajan kun he yrittävät tehdä jotain mitä yksikään muu englantilainen seura ei ole koskaan aiemmin tehnyt eli voittaa kaikki neljä tarjollaa olevaa pokaalia yhden kauden aikana. He ovat hyvin matkalla tuohon saavutukseen sillä he ottivat jo liiga Cupin voiton aikaisemmin ja viime viikonloppuna he kaatoivat Brightonin FA Cupin semifinaaleissa päästäkseen itse finaaliin. Mestarien liigan voittamaminen voi olla se vaikein tehtävä ja kaksi tiukkaa ottelua Tottenhamia vastaan puolivälierissä kun joukkue on keskellä tiukkaa ottelusumaa ei helpota asiaa.

 

Vaikka Tottenham on tippunut Liverpoolin ja Cityn tahdista Valioliigan mestaruustaistelussa niin kahdessa korkean profiilin Mestarien liiga ottelussa, Tottenham voi aiheuttaa Citylle ongelmia. Mauricio Pochettino toivoo että hänen joukkueensa pystyy ottamaan etulyöntiaseman ensimmäisen osaottelun jälkeen ja heidän 4.25 kertoimensa tiistain voitolle näyttää hyvältä. Tottenhamin pelaajat sanoivatkin Crystal Palace ottelun jälkeen että heillä oli vaikeuksia kommunikoida toistensa kanssa stadionin melun takia ja tämä sama kannattajien melu voi aiheuttaa vieraille vaikeuksia. Ei kannata yllättyä jos kotijoukkue tekee ensimmäisen maalin (kerroin 2.50) tässä ensimmäisessä osaottelussa jossa kaksi hyökkäävää joukkuetta pystyy helposti tekemään useammankin maalin. Yli 2.5 maalia näyttää todennäköiseltä kertoimella 1.66.

Son ja Jesus ovat suurimmat uhat

 

Son Heung-min pääsi Tottenhamin historian kirjoihin tekemällä tämän uuden stadionin virallisen ensimmäisen maalin Crystal Palace ottelussa ja hän tulee olemaan iso uhka myös tässäkin. Etelä-korealainen on tehnyt 17 maalia kaikissa kilpailuissa tällä kaudella vaikkakin vain yhden Euroopan kentillä. Hän toivoo parantavansa tätä saldoa nyt tiistai-illalla.

 

Cityllä tietenkin on myös paljon tulivaraa hyökkäyksessä ja he voivat hyvinkin olla ensimmäinen vierasjoukkue joka tekee maalin tällä stadionilla. Raheem Sterling on kiistattomasti elämänsä iskussa ja on Cityn tärkein kärkipelaaja tällä hetkellä. Hänen lisäksi Gabriel Jesus on tuurannut erinomaisesti Sergio Agueroa kun argentiinalainen on missanut pari peliä loukkaantumisen takia. Brasilialainen Jesus teki viime lauantaina joukkueensa voittomaalin Wembleyllä joten hänet voi myös laittaa luottavaisesti kentälle jos Aguero ei kuntoudu ajoissa.

 

Näiden kahden Valioliiga jättiläisen välillä ei ole hirveästi eroa tässä ensimmäisessä osaottelussa ja tämän takia kotijoukkueen kerroin on hyvä. Ne jotka hakevat hieman suurempaa kerrointa voivat kokeilla suoraa tulosvetoa 2-1 tulokselle kertoimella 11.75. Tottenhamin voitto jossa molemmat joukkueet tekevät maalin taas antaisi rahat takaisin 6.80 kertaisesti.

 

Liverpoolille kävi suosiollinen arpa

 

Liverpoolilla oli kaikista englantilaisista joukkueista suosiollisin arpa puolivälieriin kun heidät laitettiin yhteen Porton kanssa jonka he tiputtivat jatkosta yhteistuloksella 5-0 viime vuoden Mestarien liigan neljännesvälierissä.

 

Se ottelupari oli ohi jo ensimmäisen osaottelun jälkeen kun Liverpool haki 0-5 vierasvoiton Portugalista. Sama tulos tuskin toistuu edes yhteistulosmäärässä vaikka Jurgen Kloppin miehistö voikin ottaa selvän johdon (2-0 tulosveto kerroin 5.40) Anfieldillä mukaanviemisiksi Portugaliin myöhemmin huhtikuussa.

 

Merseysiden joukkue (1.29 voittokerroin tähän otteluun) siirtyi takaisin Valioliigan kärkeen kun he voittivat tiukassa ottelussa Southamptonin perjantaina 1-3. Ottelun paras anti oli Mohamed Salahin kahdeksan ottelua pitkän maalittoman jakson päättyminen kun hän teki hienon soolomaalin josta tuli myös ottelun voittomaali 1-2. Silti Liverpool ei ole pelannut parhaimmalla tasollaan viime viikkoina, vaan he ovat jauhaneet tärkeitä voittoja maalin tai korkeintaan kahden erolla. He eivät ole enää murskanneet vastustajiaan niin kuin he tekivät alkukaudella. Silti heidän saldoansa Valioliigassa tällä kaudella tulee kunnioittaa sillä joukkue on hävinnyt vain kerran koko kauden ajan ja sekin oli vieraissa suosikki Manchester Cityä vastaan.

 

Cityllä on laadukkaampi joukkue kuin Liverpoolilla, mutta silti he ovat lähes tasapisteissä taistelemassa Valioliigan voitosta. He myös ottivat vakuuttavan 1-3 voiton Bayern Munchenistä Mestarien liigan neljännesvälierissä joten Liverpoolia ei kannata unohtaa kun etsitään mahdollisia voittajia sekä Valio- että Mestarien liigaan.

Klopp on rakentanut kovan ja sitkeän miehistön joka on osoittanut kykynsä voittaa usealla eri tavalla. He ovat todistetusti osoittaneet että he pystyvät kovalla taistelulla kääntämään tiukat tasapeleiltä näyttävät ottelut voitoiksi samalla kun he pitävät puolustuksensa organisoituna ja vaikeasti murrettavana. Hyökkäys on alati vaarallinen vaikka ykköskolmikko Sane, Firmino ja Salah eivät olisikaan parhaimmalla pelipäällä. Tämän takia heidän pitäisi olla kahden osaottelun aikana liian kova pala Portolle purtavaksi ja heidän odotetaan menevän jatkoon neljän parhaan joukkoon.

 

Maaleja ei saa päästää

 

Salahin pitäisi olla jälleen täynnä itseluottamusta hänen hienon maalinsa jälkeen St Maryn stadionilla ja hän voi hyvinkin nyt kääntää maalittoman putkensa perättäisten otteluiden joissa maali-putkeksi. Hänen lisäkseen Sadio Mane ja Roberto Firmino ovat myös hyvässä iskussa ja jokainen heistä tulee esittämään vaikeita kysymyksiä Porton puolustajille.

 

Yksi osa-alue kuitenkin missä kotijoukkue voi parantaa on pitää maalinsa puhtaana. He eivät ole pystyneet tekemään sitä sitten maaliskuun alun ja he ovat päästäneet vähintään yhden maalin viidessä edellisessä ottelussaan. Tämä näyttäisi olevan kuitenkin erinomainen mahdollisuus jälleen nollapeliin ja Liverpoolin voitto ilman päästettyä maalia on tarjolla 1.95 kertoimella.

 

Jotkut voivat ajatella että Liverpool laittaisi Valioliiga mestaruuden etusijalle tällä kaudella, mutta joukkue ei varmasti halua kärsiä yllättävää ja liian aikaista tappiota Mestarien liigassa Portolle tässä vaiheessa (Porton voittokerroin 10.75). Silti Porto on vaarallinen. Sergio Conceicaon joukkue on Portugalin Primeira Ligan ykkösenä ja he ovat voittaneet yhdeksän heidän 11 viimeisestä ottelustaan kaikissa kilpailuissa. Heidän ainoa tappionsa tuona ajanjaksona oli niukka 2-1 tappio toisena olevalle Benficalle.

 

Tämä Porton joukkue näyttää paremmalta kuin 12 kuukautta sitten ja he eivät varmasti halua tehdä samoja virheitä mitä he tekivät Liverpoolia vastaan tässä kilpailussa viime kaudella. Siltikin heiltä puuttuu tarpeeksi laatua kilpaillakseen kunnolla tämän kilpailun suuria vastaan joten Liverpoolilla tuskin tulee olemaan kovinkaan vaikeita ongelmia tiputtaa Portugalilaiset jatkosta.

PELAA NYT