Barcelona tulee testaamaan Unitedin luonteenlaadun

Manchester United on ilman mitään epäilyksiä parempi tällä hetkellä kuin mitä he olivat ennen Jose Mourinhon lähtöä. Mutta heidän todellinen hyvyytensä tullaan testaamaan nyt Mestarien liigan puolivälierissä kun Espanjan mestari Barcelona tuo Lionel Messin ja kumppanit kylään.

 

Puolivälierien ensimmäinen osaottelu käydään Unelmien teatterissa Old Trafford stadionilla keskiviikko iltana. ”Punaiset Paholaiset” pääsivät tähän asti tiputtamalla jatkosta Ranskan mestarin Paris Saint Germainin loppuhetken draamalla. United oli hävinnyt kotonaan 0-2 ja näytti selvältä että PSG menee jatkoon. Jotenkin kuitenkin Ole Gunnar Solskjaer sai joukkueensa iskuun ja Marcus Rashfordin viime hetken rangaistuspotku sinetöi jatkoonpääsyn Ranskan pääkaupungissa.

 

Tämä huima 1-3 vierasvoitto Pariisissa on kuitenkin vaatinut veronsa Manchesterin punaisilta sillä United on tämän voitto ottelun jälkeen hävinnyt kolme pelaamastaan neljästä ottelusta kaikissa kilpailuissa.

 

Levännyt United kohtaa huippu vireeseen päässeet Katalaanit

 

Manchester United on pystynyt hyvin lepäämään tähän otteluun sillä heillä ei ollut FA Cupin takia ottelua viime viikonloppuna. Barcelona taas pelasi viikonloppuna La Ligan kärkikamppailun Atletico Madridia vastaan. Tuosta ottelusta he ottivat erittäin tärkeän 2-0 voiton joka periaatteessa ratkaisi heille jälleen kerran Espanjan mestaruuden.

 

Tuo voitto Diego Simeonen Atletico Madridista jatkoi Barcelonan tappiottomien otteluiden sarjaa jo 16 peliin. Tähän sarjaan kuuluu myös Barcelonan 5-1 murskavoitto Olympique Lyonnaisista Mestarien liigan neljännesvälierissä.

 

Vaikka näiden joukkueiden nykyvireissä on suuri ero niin vieraiden voittokerroin 2.00 on hieman liian alhainen varsinkin kun kyseessä on peli Old Traffordilla. Tasapelin kerroin 3.60 tarjoaa hieman parempaa arvoa sillä ottelusta odotetaan tiukkaa kahden hyvän joukkueen kohtaamista.

 

Molemmat joukkueet tekevät maalin vaihtoehto näyttää myös houkuttelevalta, mutta siitä tarjottu 1.60 kerroin ei anna kovinkaan hyvää palautusta. Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset eivät anna apua vetojen etsimiseen myöskään sillä edellisestä kerrasta on lähes 8 vuotta aikaa.

 

Solskjaerin luottamuksen saanut Rashford jatkaa maalien tekemistä

 

Kun katsotaan mahdollisia maalintekijöitä tähän otteluun niin Manchester Unitedin Marcus Rashford on yksi joka ehdottomasti pitää ottaa mukaan. Englannin maajoukkuehyökkääjä on osunut kolmesti hänen neljässä viime ottelussaan ja tämä jo pitkään hehkutettu pelaaja alkaa pikkuhiljaa lunastaa häneen kohdistuneita lupauksia. Ole Gunnar Solskjaer, joka itse teki Unitedille 91 maalia valioliigassa, on luottanut häneen enemmän kuin belgialaiseen Lukakuun ja se on kannattanut.

 

Rashfordin kerroin tehdä maali keskiviikkona on 2.85 kun taas hänen joukkuetoverinsa Anthony Martialille tarjotaan 3.40 kerrointa joka myös on erittäin mahdollinen. Ranskalainen on tehnyt 10 maalia tällä kaudella valioliigassa vain 23 ottelussa. Hänen tämänhetkinen kuntonsa ei ole kuitenkaan ihan paras mahdollinen sillä viidessä edellisessä ottelussa hän on osunut vain kerran. Hänellä on kuitenkin ollut pieniä loukkaantumisia joka voi selittää asiaa.

Uskomattomasti, joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on kahdeksan vuotta aikaa. Tuosta vuoden 2011 Mestarien liigan finaalista, joukkueissa ovat jäljellä enää Pique, Sergio Busquets sekä Lionel Messi Barcelonalta ja Antonio Valencia Manchester Unitedilla. Chris Smalling oli käyttämätön vaihtopelaaja silloin Barcelonan 3-1 voittoon päättyneessä ottelussa. Barcelona voitti Unitedin myös kaksi vuotta aikaisemmin. Silloin ottelun lopputulos oli 2-0.

 

Lionel Messi oli maalintekijänä molemmissa noissa otteluissa ja tämä argentiinalainen legenda jatkaa uskomattomien maalien tekemistä tällä kaudellakin. Hän on osunut tällä kaudella jo 43 kertaa johon kuuluu neljä hattutemppua eli kolmen maalin iltaa. Näistä neljästä kolme on tullut muualla kuin kotoisalla Nou Camp stadionilla.

 

Hänen tekemästä maalista keskiviikkona Old Traffordilla saisi rahat takaisin 1.80 kertaisesti. Yksi Barcelonan suurimmista huolenaiheista on se että Ernesto Valverden joukkue luottaa hieman liikaa tähän Etelä-Amerikkalaiseen pallotaituriin kuin mikä olisi tervettä. Ilman häntä Barcelona ei menestyisi näin paljoa.

 

Suarezin tuki auttaa Messiä

 

Messin suurin tuki ja turva tälläkin kaudella on ollut Liverpoolin entinen tähtipelaaja, Luis Suarez, joka varmasti haluaa jatkaa Liverpoolin verivihollisen näpäyttämistä vaikka ajasta Anfieldillä on kulunutkin jo lähes viisi vuotta.

 

Uruguaylainen on tehnyt 23 maalia Barcelonalle tällä kaudella, mutta yksikään näistä ei ole tullut Mestarien liigassa. Hän on tehnyt edellisessä 10 ottelussaan 7 maalia ja tarve näyttää myös Euroopan huipputurnauksessa on kova.

 

Hän maalilleen tarjotaan 2.10 kerroin ja jos se on ottelun ensimmäinen maali niin siitä saa rahat takaisin viisinkertaisesti. Suarez on yksi pelaaja jota kannattaa seurata sillä kun pelit kovenevat ja paineet kasvavat niin hänen maalitahtinsa kiihtyy.

 

Keskiviikko iltana samanaikaisesti käydään myös Mestarien liigan ainoa puolivälierä ilman englantilais edustusta kun Juventus kohtaa Amsterdamin Johan Cruyff Arenalla Ajaxin.

 

Historia on Juventuksen puolella

 

Näiden joukkueiden välillä on runsaasti Mestarien liiga historiaa ja suomalaiset muistavat erittäin hyvin vielä näiden kahden joukkueiden kohtaamiset 90-luvun puolivälissä kun Jari Litmanen johti Ajaxin hyökkäystä “Vecchia Signoraa” vastaan. Viime aikoina Juventus on kuitenkin ollut edellä ja he eivät ole hävinneet Amsterdamin ylpeydellä kuuteen edelliseen otteluun tässä kilpailussa.

 

Vaikka Ajax ei ole voittanut niin kaikki nämä kuusi ottelua ovat olleet tasaisia. Kahdesti peli on päättynyt tasan ja kolmasti italialaiset ovat voittaneet tasan yhdellä maalilla. Nyt tietysti Juventus on varustettuna yhdellä maailman parhaista pelaajista, entisellä Real Madrid tähdellä, portugalilaisella Cristiano Ronaldolla.

Hieman yllättäen, 1×2 vetomuoto ei ole niin kallellaan vieraille kuin voisi odottaa ja Juventuksen vierasvoitosta saa vielä hyvin arvoa kertoimella 2.35.

Juventuksen yhden maalin voitosta tarjotaan 3.30 kerrointa Johan Cruyff Arenalla, jossa Ajax on hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun kaikissa kilpailuissa (Real Madrid 1-2 Mestarien liigan neljännesvälierä).

 

19-Vuotias Kean on Bianconerin uusi syömähammas

 

Maalintekijä vedoissa, Ronaldo ei ole ehkä se pelaaja jota kannattaa seurata Juventuksen puolelta sillä Suomeakin vastaan osunut 19-vuotias Moise Kean on ottanut viime aikoina ”Vanhan Rouvan” maalintekijä manttelin itselleen osuen viidessä edellisessä ottelussaan Juventukselle ja Italialle.

 

Hänelle tarjotaan 2.40 kerrointa tehdä maali Amstedamissa kun taas kotijoukkueen suosikki maalinteolle on serbialainen Dusan Tadic, joka kuritti Real Madridia Bernabeulla viimeksi, kertoimella 3.20. Tämä entinen Southamptonin hyökkääjä on osunut jo 26 kertaa 37 ottelussa tällä ensimmäisellä huippukaudellaan Ajaxin paidassa.

 

Cristiano Ronaldon maalista saisi rahat takaisin 1.90 kertaisesti joten häntä ei kannata totaalisesti unohtaa varsinkin kun muistetaan että hänen edellisessä Mestarien liiga ottelussaan Atletico Madridia vastaan hän osui kolme kertaan. Hän tulee saamaan paikkoja tätä nuorta Ajax puolustusta vastaan joten maalejakin voi syntyä.

 

Onko nyt Juventuksen vuoro?

 

Ihan lopuksi pitää katsoa hieman Mestarien liigan voittajakertoimia, jossa Juventus, joka epätoivoisesti haluaa nähdä että Ronaldoon sijoitettu raha tuo tulosta, saa 4.35 kertoimen. Juventus on viimeksi voittanut tämän turnauksen vuonna 1996 (Finaalissa kaatui juuri Ajax rangaistuspotkukilpailussa) ja he haluavat tuoda Mestarien liiga pokaalin takaisin Torinoon.

 

Juventukselle, joka hävisi Real Madridille finaalissa vuosina 2015 ja 2017, tarjotaan 2.60 kerrointa päästä finaaliin Atletico Madridin Metropolitano stadionille tänä vuonna.

 

Mestarien liigan voiton lisäksi, Juventus haluaa katkaista huonolaatuisen ennätysputken jossa he ovat hävinneet seitsemän Euroopan huipputurnauksen finaalia putkeen.

 

Jos Juventus pystyy tiputtamaan Ajaxin jatkosta niin semifinaalissa he kohtaisivat Tottenham Hotspurin tai Manchester Cityn. City on tällä hetkellä koko turnauksen suosikki kertoimella 3.25. Jos Manchesteriläiset onnistuisivat tämän kilpailun voittamaan niin se olisi heille koko historiansa ensimmäinen kerta.