Arsenalin tulee käyttää kotietu hyväksi (Eurooppa liiga ennakko 11 huhtikuuta)

Eurooppa Liigan puolivälierien ensimmäiset osaottelut käydään torstaina. Arsenalilla kävi huonoin arpaonni sillä he kohtaavat tähtipelaajia vilisevän italialaisjoukkue Napolin. Lontoon toisella joukkueella, Chelsealla kävi taas helpompi arpa kun he kohtaavat Tsekin ylpeyden Slavia Prahan. Kolmannessa puolivälierässä kohtaavat kaksi espanjalaisjoukkuetta Valencia ja Villareal. Viimeisessä puolivälierässä kohtaavat Saksan ainoa edustaja joka on vielä jäljellä Euroopassa, Eintract Frankfurt, sekä portugalilainen suurseura, Benfica.

Arsenalin kovin testi tähän mennessä

Arsenal isännöi Italian jättiläistä Napolia torstaina otteluparissa joka hyvinkin voisi olla puolivälierä Mestarien liigassa. Sen verran isoista joukkueista on kyse.

”Tykkimiesten” manageri Unai Emery on kolminkertainen Eurooppa Liigan voittaja kun hän onnistuneesti voitti tämän kilpailun kolme kertaa peräkkäin espanjalaisen Sevillan peräsimessä. Nyt hän koettaa tuoda sen pokaalin Pohjois-Lontooseen, mutta helppoa se ei tule olemaan sillä Arsenal ei ole vakuuttanut vielä tällä kaudella Euroopassa.

Tämä kotiottelu on erittäin tärkeä Arsenalin jatkotoiveille päästä neljän parhaan joukkoon sillä joukkue ei ole vieraissa näissä Eurooppa Liigan pudotuspeleissä vielä juhlinut. Vastuskaan ei ole ollut Napolin luokkaa sillä Jasse Tuomisen valkovenäläinen BATE Borisov voitti kotonaan 1-0 kun taas neljännesvälierissä ranskalainen Rennes voitti kotonaan 3-1. Jos Arsenal haluaa jatkaa vielä tämän kauden Euroopan seikkailuaan niin heidän olisi voitettava tämä kotiottelu torstaina ja mielellään isolla marginaalilla.

Serie A joukkue, Napoli, voi keskittyä täysin tähän Euroopan liigaan sillä Italian mestaruustaistelu on jo ratkennut Juventuksen eduksi ja Napolilla on myös turvallinen etumatka takana tuleviin joten Mestarien liigan paikka ensi kaudeksi on myös hallussa. Arsenalin tilanne on taas päinvastainen sillä he käyvät vielä kovaa taistelua päästä Valioliigassa neljän parhaan joukkoon ja sitä kautta Mestarien liigaan. Heillä on myös vaikea ottelu tulevana maanantaina kun he kohtaavat juuri FA Cup finaaliin päässeen Watfordin.

Napoli “tippui” Eurooppa liigaan ollen omassa Mestarien liigan lohkossaan kolmas. He kävivät tasaisen kilvan Liverpoolin ja PSG:n kanssa jatkopaikasta mutta viimeisen lohkovaiheen kierroksen tappio Liverpoolille laittoi heidät tähän kilpailuun. He tiputtivat ensin helposti entisen Sami Hyypiän valmennettavan seuran FC Zurichin jatkosta, mutta itävallan mestaria Red Bull Salzburgia  vastaan he joutuivat tekemään pitkä päivätyön voittaen yhteistuloksella 4-3 vaikka avausottelu oli päättynyt italialaisille 3-0. Tuota vierasottelun romahdusta lukuunottamatta he ovat pelanneet erinomaisesti tällä kaudella Euroopassa.

Mestarien liigassa he saivat muun muassa vierastasapelin Paris Saint-Germainin vieraana ja jos he olisivat olleet jossain toisessa lohkossa niin he olisivat varmasti päässeet jatkoon sillä joukkue hävisi lohkossaan vain kerran. Joukkue oli lohkon päätyttyä tasapisteissä Liverpoolin kanssa samalla maalierolla, mutta englantilaisjoukkueen kaksi enemmän tehtyä maalia nosti heidät San Paolon joukkueen edelle.

Arsenalin kerroin tähän otteluun on 2.40 kun taas tasapelin on 3.45 ja Napolin voitosta saisi rahat takaisin kolminkertaisesti.

Kun katsotaan mahdollisia maalintekijöitä niin Napolin hyökkääjä Dries Mertensin nimi nousee ensimmäisenä ylös. Belgialainen on Napolin paras maalintekijä Euroopassa tällä kaudella tehden yhteensä neljä maalia molemmissa kilpailuissa. Hänen maalilleen tässä ottelussa tarjotaan 2.60 kerroin.

Chelsean ei kannata aliarvioida yllätysjoukkue Slaviaa

Chelsean on Englannin Valioliiga toinen edustaja vielä mukana tässä turnauksessa ja ainakin paperilla heille on annettu puolivälierien helpoin arpa kun he kohtaavat Tsekin Slavia Prahan.

Chelsean ja heidän managerinsa Maurizio Sarrin epäonneksi, jalkapallo-otteluita ei ratkota paperilla ja heidän ei kannata aliarvioida torstai-illan isäntiään.

Slavia Praha johtaa Tsekin liigaa ylivoimaisesti seitsemällä pisteellä ennen Viktoria Plzeniä ja he ovat pelanneet 10 viimeistä ottelua ilman tappiota kaikissa kilpailuissa. Kotonakin heillä on kulkenut sillä he ovat hävinneet Sinobo stadionillaan vain kerran tällä kaudella ja sekin tuli niinkin kaukaa kuin elokuusta.

Tsekin pääkaupungista Prahasta kotoisin oleva Slavia tiputti edellisellä kierroksella espanjalaisen Sevillan ja he tietävät tasan tarkkaan kuinka tärkeä tämä ensimmäisen osaottelu on heidän jatkomahdollisuuksiinsa päästä välieriin.

Chelsealla, samanlaisesti kuten Arsenalilla, on vielä taistelu neljän parhaan joukkoon pääsystä Englannissa vielä edessä. Heillä on erinomainen kotisaldo tällä kaudella, mutta vieraissa peli on takerrellut.

Sarrin miehistö nappasi erittäin onnekkaan voiton Cardiffista edellisessä vierasottelussaan ja he ovat myös voittaneet kahdessa aikaisemmassa Eurooppa Liigan vierasottelussa Kiovan Dynamon sekä ruotsalaisen Malmön, mutta jotkut vierasesitykset ovat olleet erityisesti heikkoja kuten heidän 4-0 murskatappio heikkoa Bournemouthia vastaan tammikuun lopussa.

Jos Slavia Praha mielii jatkoon niin heidän tulee voittaa tämä ensimmäinen osaottelu ja siitä heille tarjotaankin herkullisen iso 5.45 kerroin.

Chelsea on 1.66 kertoiminen suosikki kun taas tasapelistä saa rahat takaisin 3.95 kertoimella.

Espanjalaisjoukkue on varmasti välierissä

“Keltainen sukellusvene” Villareal toivottaa Valencian tervetulleeksi El Madrigal stadionille tähän kahden espanjalaisjoukkueiden kohtaamiseen. Molemmille joukkueille voi antaa anteeksi sen että he laittavat kotimaisen La Ligan taka-alalle keskittyäkseen tähän tärkeään Eurooppa liigan kohtaamiseen.

Valencia on heikon alkukauden jälkeen noussut taistelemaan La Ligassa jopa Mestarien liigaan pääsystä kun taas Villarealin kaudessa ei vielä kohokohtia ole ollut ja he joutuvat vielä kamppailemaan sarjapaikastaan. Tästäkin huolimatta pääsy neljän parhaan joukkoon tässä kilpailussa on molemmille tärkeää joten joukkueet tulevat varmasti laittamaan parhaimman kokoonpanonsa kentälle.

Eurooppa Liiga on tarjonnut Villarealille pientä helpotusta heikolle kaudelleen ja he eivät ole vieläkään hävinneet otteluakaan Euroopassa tällä kaudelle. Tämä putki voi katketa torstai-illalla sillä hyvässä vireessä olevan Valencian 2.70 voittokerroin houkuttelee.

Valencia aloitti kautensa Mestarien liigan lohkovaiheessa jossa he hakivat vieraissa tasapelit Manchester Unitedia ja sveitsiläistä Young Boysia vastaan ennenkuin lohkon kolmas sija tiputti heidät Eurooppa Liigaan. Kotimaisessa liigassa myös on vieraista haettu pari kovaa tulosta kun he hakivat taistelupisteen Barcelonasta sekä ottivat tärkeän vierasvoiton pahasta kilpailijasta Sevillasta.

Valencia on tällä hetkellä yksi Espanjan kovakuntoisimmista joukkueista ja heidän pitäisi olla liian vahva Villarealille ainakin kahden osaottelun yhteistuloksella.

Benfica valmis kohtaamaan lentävät saksalaiset

Benfica on taas yksi joukkue joka aloitti kautensa Mestarien liigassa, mutta löysi tiensä Eurooppa liigaan lohkovaiheen jälkeen.

Portugalin jättiläiset tiputtivat jatkosta sekä Galatasarayn että Dinamo Zagrebin päästäkseen kahdeksan parhaan joukkoon, mutta saksalainen Eintracht Frankfurt voi olla heille liian kova vastus sillä saksalaiset ovat tällä hetkellä yksi koko Euroopan kovakuntoisimmista joukkueista.

Frankfurt ei ole hävinnyt 16 viime otteluun. Tämä on putki joka alkoi jo tammikuussa. Bundesliiga joukkue on voittanut kahdeksan edellisestä yhdeksästä ottelustaan ja he ovat Eurooppa liigasta tiputtaneet jatkosta jo Ukrainan suurseura Shakhtar Donetskin sekä milanolaisen Interin.

Tämän puolivälierän ensimmäinen osaottelu käydään Lissabonissa ja Vierailija Frankfurtin kerroin voitolle on erinomainen 3.10. Tämä entinen Lukas Hradeckyn seura ei ole vielä Euroopassa kärsinyt tappioita vieraissa voittaen kuusi ja pelaten kahdesti tasan. He ovat myös voittaneet neljä viimeistä matkaotteluaan, mukaanlukien 0-1 voitto kovasta Interistä.

Benfica taistelee Portugalissa vielä mestaruudesta Porton kanssa ja heidän edellisissä Eurooppa Liigan kotiotteluissaan, Galatasaray piti heidät tasapelissä kun taas Dinamo Zagreb taipui yhteistuloksissa vasta jatko-ottelun jälkeen. Kotijoukkue on 2.30 kertoiminen suosikki kun taas tasapelistä tarjotaan 3.50 kerrointa. Kun otetaan kuitenkin huomioon Frankfurtin nykyvire niin vierailijat voivat hyvinkin juhlia Estadio da Luz stadionilla tällä viikolla.