Tielemans voi johdattaa Leicesterin voittoon (Valioliiga ennakko 12-16 huhtikuuta)

Kovassa iskussa oleva Leicester City aloittaa tämän viikonlopun Valioliiga kierroksen jo perjantai-iltana kun he isännöivät Newcastlea King Power Stadionilla. ”Ketut” ovat päässeet hyvään vireeseen juuri ennen liigakauden loppua ja rynnistävät kohti seitsemättä sijaa joka voisi antaa heille Eurooppa liigan paikan ensikaudeksi (Jos City voittaa FA Cupin).

Claude Puel sai potkut helmikuussa ja tämän jälkeen Brendan Rodgers on johdattanut tämän kolmen vuoden takaisin Valioliiga mestarijoukkueen viiteen voittoon kuudesta viime ottelustaan. Tämä vire on nostanut heidät kiinni Eurooppa-liigan paikkaan Wolverhampton Wanderersin edelle seitsemänneksi, vaikkakin Nuno Espirito Santon joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Leicesterin nousu on perustunut suurelta osin hyökkääjien James Maddisonin ja Jamie Vardyn kukoistavaan yhteispeliin joka on mahdollistanut entisen englannin maajoukkuehyökkääjä Vardyn viisi maalia neljässä edellisessä ottelussaan.

Youri on noussut avainpelaajaksi

Youri Tielemans on vihdoin alkanut näyttää sellaiselta pelaajalta jonka Leicesterin kannattajat toivoivat hänen olevan kun hän siirtyi Englantiin AS Monacosta tammikuussa.

Tämä 21-vuotias belgialainen keskikenttäpelaaja osui viimeisen kuukauden aikana yhteensä kolme kertaa kuudessa ottelussa. Näistä kaksi maalia syntyi Valioliigassa Fulhamin sekä Huddersfieldin verkkoon ja yksi EM-karsinnoissa Venäjää vastaan. Jokainen näistä kolmesta maalista oli ottelun ensimmäinen maali. Hänen maalinsa tässä ottelussa antaisi rahat takaisin hyvällä 4.00 kertoimella. Koska Tielemans on erikoistunut ensimmäisten maalien tekemiseen niin hänet kannattaa ottaa huomioon myös siinnä kertoimella 10.00

Poika nimeltä Son

Harry Kane jätti Tottenham Hotspurin uuden stadionin kentän suojakenkä jalassaan tiistai-illalla kun hän loukkasi nilkkansa Manchester Cityä vastaan pelatussa Mestarien liigan puolivälierän ensimmäisessä osaottelussa. Tottenham voi nyt joutua varautumaan siihen että heidän paras maalintekijänsä ei enää tällä kaudella pelaa.

Tämä ei kuitenkaan välttämättä haittaa Pohjois-Lontoolaisia sillä heiltä löytyy joukkueesta poika nimeltä Son, Heung-min Son. Eteläkorealainen pelasi loistavasti ja piti Tottenhamin mukana mestaruustaistelussa vielä tammi-maaliskuun välillä kun Kane oli viimeksi poissa samanlaisen vamman jäljiltä.

Kanen ollessa kentällä, Son on pelannut hieman alempana tai laidalla. Nyt hän voi palata jälleen kärkipelaajaksi jossa hän teki kovaa jälkeä Kanen poissaollessa. Hänen tekemänsä ottelun avausmaali tarjoaisi houkuttelevan 3.95 kertoimen kun Spurs kohtaa jo putoamisen varmistaneen Huddersfieldin lauantain aikaisen alkamisajan ottelussa.

Son on ollut iskussa myös tällä Tottenhamin uudella stadionilla tehden avausmaalin molemmissa täällä käydyissä otteluissa sekä Crystal Palacea että tiistain Manchester Cityä vastaan käydyissä otteluissa.

“Pyhimykset” ovat nousussa

Viime sunnuntaina, Wolves kärsi todella pahan tappion kun he menettivät 0-2 johtoaseman Wembleyllä kiitos Watfordin vaihtopelaaja Gerard Deulofeun uskomattoman taituroinnin joka esti ”Susien” esiintymisen FA Cupin finaalissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1960.

Tuon tyypin tappiot vaikuttavat pelaajiin henkisesti ja niistä ei ihan hetkessä toivuta. Southampton voi käyttää hyväksi tätä Wolverhamptonin pelaajien ”krapulaa” ottamalla voiton lauantaina kotoisalla St Maryn stadionilla.

Southampton on tehnyt vähintään yhden maalin jokaisessa kotiottelussaan sen jälkeen kun Ralph Hasenhuttl otti valmennusvastuun ja he ovat tehneet vähintään kaksi maalia kolmessa heidän viime kuudesta St Maryn ottelustaan. Paras vetoidea tähän otteluun on tämän takia pelata Southampton tekemään vähintään 2 maalia (Yli 1.5 maalia) kertoimella 2.75.

Burnley valmis auttamaan “Sinikoiden” muuttoliikettä alaspäin

Jos Southampton pystyy ottamaan kolme pistettä Wolverhamptonia vastaan, niin Cardiffilta vaaditaan omasta ottelustaan Burnleytä vastaan pakkovoitto.

“Sinikat” ovat jo nyt viisi pistettä putoamisviivaa perässä ja walesilaisilta on loppumassa aika sekä voitettavissa olevat ottelut että he pystyisivät välttämään välittömän paluun takaisin alas Mestaruussarjaan.

Joukkue on kärsinyt viisi tappiota kuudessa viime ottelussaan ja loukkaantumiset tärkeille avainpelaajille Sol Bamballe ja Callum Patersonille ovat haitanneet joukkuetta pahasti taistelussa säilymisestä. Uudelleen vireeseen päässyt Burnley voi antaa jo lähes kuolettavan iskun Cardiffille ottamalla kotivoiton Turf Moor stadionilla kertoimella 1.90.

Kaksi peräkkäistä voittoa Sean Dychen joukkueelle on nostanut heidät pois välittömän putoamisen uhan alta ja he voivat käytännössä varmistaa säilymisen Valioliigassa ainakin vielä yhdeksi kaudeksi lauantaina sillä voitto nostaisi heidät jo 11 pisteen etumatkalle Cardiffista kun vierailijoilla olisi enää viisi peliä jäljellä.

Everton jatkaa nousuaan

Pilvet jotka ovat olleet Evertonin yllä lähes koko kauden ovat pikkuhiljaa hälvenemässä kun viime kierroksella Goodison Parkilla otettu kotivoitto Arsenalista kasvatti heidän perättäisten voittojensa määrän jo kolmeen.

Evertonin pitäisi pystyä jatkamaan tätä nousevaa käyrää myös varmaa putoajaa Fulhamia vastaan, jonka peli hajosi täysin toisella puoliajalla viime kierroksen Watford ottelussa.

Marco Silva näyttää vihdoin ja viimein löytäneen sen voittavan kaavan jossa joukkue on pitänyt maalinsa puhtaana viidesti kuudessa viime ottelussaan ja nollapeli näyttäisi olevan myös ilmeinen peli-idea heikkoa Fulhamia vastaan.

Tästäkin huolimatta, “Mökkiläisten” ongelma ei ole ollut maalien tekeminen vaan enemmänkin maalien päästäminen. Fulham on tehnyt 19 maalia heidän 16 kotiottelussaan tällä kaudella joten paras vaihtoehto tähän otteluun voikin olla laittaa Fulham tekemään tasan yhden maalen kertoimella 2.25.

Unitedin Mestarien liiga kiireet eivät haittaa West Hamia vastaan

Lauantai-illan myöhäisottelussa Manchester United isännöi kotonaan Old Traffordilla West Hamia, jonka heikot vierasotteet tuskin tulevat pelottamaan Ole Gunnar Solskjaerin miehistöä.

West Ham on ottanut vain yhden pisteen 21 mahdollisesta jotka olivat tarjolla heidän seitsemässä edellisessä vierasottelussaan ja näissä ottelussa he onnistuivat tekemään vain yhden maalin. Tämän tilaston takia hyvä ehdotus vedolle tähän otteluun olisi Manchester Unitedin nollapeli kertoimella 2.30.

United pelasi erittäin hyvin keskiviikkona Barcelonaa vastaan vaikka tappio siinnä ottelussa tulikin. Pientä kierrätystä voi olla luvassa, mutta joukkueen iskukykyn ei pitäisi kärsiä kuitenkaan liikaa.

Valioliigan kärkikaksikko on iskussa Super sunnuntaina ja mitä luultavimmin sarjajohto tulee vaihtumaan kaksi kertaa ennenkuin päivä on pelattu loppuun. Sunnuntain aloittaa Manchester City joka matkustaa Selhurst Parkilla kostamaan alkukauden kotitappionsa Crystal Palacelle.

Pepiin voi luottaa

Pep Guardiolan joukkue kärsi 1-0 tappion Tottenhamille viime tiistain Mestarien liiga ottelussaan ja nyt he voivat palata takaisin Lontooseen kosto mielessään sillä he varmasti muistavat myös joulukuussa kärsityn 2-3 kotitappion “Kotkia” vastaan. Tuo tappio on vieläkin ainoa ottelu jossa City on kotonaan menettänyt pisteitä voitettuaan kaikki 16 muuta otteluaan tällä kaudella.

Roy Hodgsonin Crystal Palace käytännössä varmisti sarjapaikkansa viime viikonlopun 0-1 vierasvoitolla Newcastlesta joten jotkut pelaajat voivat hieman ottaa jalkansa kaasulta Cityä vastaan, joka hakee jo yhdeksättä perättäistä voittoaan Valioliigassa.

City on tehnyt aikaiset maalit kahdessa edellisessä ottelussaan Cardiffia ja Fulhamia vastaan ja se on auttanut heidät ottamaan helpot voitot. Sama voi tapahtua nytkin ja paras peli-idea on Cityn puoliaika/täysiaika (HT/FT 2/2) voitto kertoimella 1.71.

Chelsea on Liverpoolin Anfield peikko

Sunnuntaina pelataan Liverpoolin loppukauden ehkä vaikein ottelu kun he kohtaavat Anfieldillä Chelsean, jolle he hävisivät jo kerran tällä stadionilla liiga cupissa.

Chelseasta on tullut Liverpoolille se peikko joukkue ja he voivat nytkin olla se vastus joka ei välttämättä murskaa, mutta hankaloittaa joukkueen mestaruushaaveita. Chelsea ei ole nimittäin hävinnyt Anfieldillä kahdeksaan viime otteluun. Tämä putki alkoi niinkin kaukaa kuin vuonna 2013 jolloin Eden Hazard oli yksi maalintekijöistä 2-2 päättynessä ottelussa.

Tämä belgialainen tähtipelaaja varasti otsikot myös maanantai-illan upealla esityksellään West Hamia vastaan sekä myös mahdollisella kesäsiirrollaan Real Madridiin. Hän on kuitenkin pääsemässä jälleen iskuun ja voi auttaa Chelseata ylläpitämään peikko-mainettaan Anfieldillä jo ottamaan vähintään yhden pisteen täältä kertoimella 2.25 (tuplamahdollisuus).

Tykkimiesten unelma

Watford tulee olemaan jälleen kova haaste Arsenalin vierasvireelle maanantai-illalla ja on erittäin mahdollista että kotijoukkue tulisi tarjoamaan tykkymiesten jo seitsemännen vierastappion tällä kaudella.

Kotivoiton sijasta paras veto tähän otteluun on kuitenkin pelata maaleja sillä yli 2.5 maalille tarjotaan 1.55 kerrointa. Se ei välttämättä tunnu korkealta kertoimelta, mutta kun joukkueiden viisi edellistä kohtaamista ovat päättyneet yli 2.5 maalin, niin se kerroin tuntuu kuitenkin aika varmalta.