Messi ja Ronaldo astuvat jälleen parrasvaloihin (Mestarien liigan ennakko tiistai 16. huhtikuuta)

Mestarien liigan puolivälieriä pelataan jälleen tiistaina joissa sekä Barcelonan että Juventuksen odotetaan käyttävän kotietunsa hyväkseen toisissa osaotteluissa ja etenevän jatkoon.

 

Luke Shawn oma maali antoi Barcelonalle 0-1 voiton Manchester Unitedia vastaan Old Traffordilla kun taas Cristiano Ronaldo auttoi Juventuksen saamaan 1-1 tasapelin erittäin vakuuttavasti pelannutta Ajaxia vastaan Amsterdamissa.

 

Punaisten paholaisten Euroopan seikkailu loppuu Barcelonassa

 

Barcelona voi olla tyytyväinen että he johtavat tätä otteluparia ensimmäisen osaottelun jälkeen 0-1 sillä katalaanit eivät olleet parhaimmillaan Old Traffordilla Manchester Unitedia vastaan. Tämän johdon pitäisi riittää myös Nou Campilla varsinkin jos United jatkaa omaa tehottomuuttaan.

 

Punaiset paholaiset eivät saaneet yhtään laukaisua maalia kohti siinnä ottelussa joka oli ensimmäinen kerta heille Mestarien liigassa sitten maaliskuun 2015. Kun tähän lisätään että Barcelona ei ole hävinnyt kotonaan tässä kilpailussa 30 otteluun, niin Ole Gunnar Solskjaer tulee tarvitsemaan uuden ihmeen jotta hänen joukkueensa voisi vielä päästä jatkoon.

 

United on kuitenkin näyttänyt tämän kauden Mestarien liigassa että he ovat joukkue jonka pelityyli sopii paljon paremmin pelaamaan vieraissa kuin kotona, jossa he pystyvät käyttämään Marcus Rashfordin ja Anthony Martialin vauhtia hyväkseen vastahyökkäyksissä.

 

Yhdeksän joukkueen kymmenestä maalista Mestarien liigassa tällä kaudella on tullut vierasotteluissa, mukaan lukien kaksi maalia Juventusta ja kolme maalia Paris Saint Germainia vastaan edellisillä kierroksilla.

 

Tästäkin huolimatta todennäköisyydet ovat todellakin vieraita vastaan tässä ottelussa sillä Barcelonan kerroin päästä neljän parhaan joukkoon on 1.07.

 

Tämä katalaanien suurseura on edennyt jatkoon 39 kertaa 41:stä Euroopan otteluparista jossa he ovat voittaneet ensimmäisen osaottelun vieraissa joten ei ole mikään ihme että heidän toisen osaottelun kerroin voittoon on niinkin alhainen kuin 1.38.

 

Manchester Unitedilla ei välttämättä ole tarpeeksi laatua kaatamaan Espanjan La Liga mestareita, mutta he voivat silti sitä yrittää tarkoittaen että yksi hyvä veto on pelata Barcelonaa voittamaan ottelua jossa molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 2.50.

 

 

Messi tulee jälleen tekemään taikojaan

 

Ensimmäisen osaottelun törmäys Chris Smallingin kanssa aiheutti Lionel Messille verta valuvan haavan ja ison mustelman kun Manchester Unitedin puolustajan viuhtova käsi osui vahingossa hyökkääjään.

 

Tämä tapahtuma jätti jäljen Messiin sillä tämän Barcelonan tähtipelaajan esitys jäi vaisuksi Old Traffordin illassa.

 

Nou Campilla toisessa osaottelussa on kuitenkin lupa odottaa huomattavaa parannusta argentiinalaisen esitykseen varsinkin kun hänellä on loistava historia Mestarien liigassa englantilaisia joukkueita vastaan. Messi on pelannut 31 kertaa heitä vastaan tehden 22 maalia.

 

Messi ja hänen joukkuetoverinsa tuskin tarvitsevat lisäapua voittaakseen tämän ottelun, mutta he voivat kuitenkin lähteä tähän otteluun huoletta tiedolla että Manchester Unitedin viimeaikaiset esitykset vieraskentillä ovat olleet heikot. Valioliiga joukkue on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan vieraissa kaikissa kilpailuissa.

 

Kaikissa näissä otteluissa Unitedin heikkoudet puolustuksessa olivat hyvin esillä ja varsinkin Ashley Youngin esitykset laitapuolustajana olivat surkeita. Hän sai muun muassa punaisen kortin Unitedin 2-1 tappiossa Wolverhampton Wanderersia vastaan Valioliigassa sekä hänen esityksensä myös Barcelonaa vastaan ensimmäisessä osaottelussa keräsi huomattavaa kritiikkiä sillä hän ei saanut yhtään keskitystä omilleen olleen kentän huonoin pelaaja.

 

Barcelona lepuutti omassa La Liga ottelussaan Huescaa vastaan (0-0) joukkueen parhaimpia pelaajia joten hyökkäyslinja Messi, Luis Suarez sekä Philippe Coutinho ovat tuoreita tähän otteluun. He pystyvät hyvin rankaisemaan mahdolliset Unitedin puolustusvirheet, joten kotijoukkueen yli 2.5 maalia voi olla myös vedon arvoinen kertoimella 2.20.

 

Kokemus tulee näkymään Torinon Allianz Stadionilla

 

Ajax unelmoi pääsystä Mestarien liigan semifinaaleihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1997, mutta heitä odottaa kova haaste Torinossa tiistai-illalla kun he kohtaavat mahdollisen voittajaehdokkaan Juventuksen.

 

Erik ten Hagin joukkue on ollut yksi tämän Mestarien liiga kauden suurista onnistujista. Heillä on yletön määrä nuoria lahjakkuuksia jotka ovat hyvin kunnostautuneet otteluissa mukaan lukien loistava trio Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong ja David Neres.

Heidän nopeutensa ja taitonsa oli liikaa Real Madridille viime kierroksella jossa nämä Hollannin jättiläiset hakivat 1-4 voiton Santiago Bernabeu stadionilta. Samalla myös Juventuksella oli vaikeuksia ensimmäisessä osaottelussa näissä puolivälierissä.

 

Tästäkin huolimatta, moninkertainen Serie A mestari on kokenut kehäkettu näissä Mestarien liigan loppuvaiheen peleissä kun Juventus yrittää päästä semifinaaleihin jo kolmatta kertaa viiden viime kauden aikana.

 

“Vanhalla Rouvalla” on runsaasti tietoa ja taitoa käsitellä tämänlaiset ottelut henkisesti ja heillä on joukkue täynnä pelaajia jotka ovat olleet tässä asemassa ja löytäneet keinot päästä jatkoon.

 

Tämän takia ei ole mikään ihme että Juventuksen kerroin päästä jatkoon neljän parhaan joukkoon on 1.32 varsinkin kun Juventus ei ole hävinnyt Ajaxille kymmenessä edellisessä ottelussaan.

 

Helppoa se ei tule kuitenkaan olemaan

 

Vierailijat ovat osoittaneet useammalla kerralla heidän kyvystään taistella maailman parhaita vastaan pelaten tasan kahdesti Bayern Munchenin kanssa lohkovaiheessa ennenkuin he tiputtivat hallitsevan mestarin Real Madridin jatkosta neljännesvälierissä.

 

Kun nämä asiat ottaa huomioon niin Juventuksen voitto jossa molemmat joukkueet tekevät maalin on yksi illan vahvimmista vedoista kertoimella 3.35.

 

Cristiano Ronaldo hakee lisää ennätyksiä

 

Mestarien liigan historiassa ei ole montaa pelaajaa jotka olisivat olleet niin keskeisessä roolissa tässä kilpailussa kuin Cristiano Ronaldo.

 

Portugalilainen supertähti johti Real Madridin kolmeen peräkkäiseen mestaruuteen tässä kilpailussa ennen siirtoaa italiaan ja Juventukseen jossa hän toivoo johtavansa torinolaiset ensimmäiseen Mestarien liiga voittoonsa sitten vuoden 1996.

 

Cristiano Ronaldo on aina ollut parhaassa terässä tässä vaiheessa kautta Mestarien liigassa sillä 64 hänen 125:stä maalistaan tässä kilpailussa ovat tulleet kun paineet ovat kasvaneet pudotuspelivaiheessa.

 

Hänen viimeisin maalinsa tässä uskomattomassa saavutuksessa oli Ajaxia vastaan tullut avausmaali ensimmäisessä osaottelussa, joka oli hänen jo yhteensä kahdeksas maalinsa Amsterdamin jättiläisiä vastaan.

 

Monet kriitikot arvostelivat Ronaldon esityksiä Juventuksen paidassa lohkovaiheessa, jossa hän ampui vain yhden maalin ja sai myös punaisen kortin Valenciaa vastaan Mestalla stadionilla Espanjassa.

Kuitenkin, heti kun tosipelit alkoivat pudotuspelivaiheessa, niin tämä 34-vuotias ihmemies nosti pelinsä tasoa taas yhdellä vaihteella tehden hattu-tempun Juventuksen 3-0 voitossa Atletico Madridia vastaan edellisellä kierroksella ja nostaen heidät jatkoon ensimmäisen osaottelun jälkeisestä 0-2.

 

Ajax pelaa jalkapalloa silmiä hivelöivällä hyökkäävällä pelityylillä ja tämän pitäisi olla erittäin avoin ottelu Allianz stadionilla. Kun lasketaan myös karsinnat mukaan niin Ajax on pelannut tällä kaudella 15 ottelua Mestarien liigassa tehden niissä 30 maalia. Näissä otteluissa he ovat jääneet maaleitta vain kerran ja sekin oli karsintojen playoff vaiheen toinen osaottelu Kiovan Dynamoa vastaan (0-0 yhteistulos 3-1).

 

Kannattajat voivat odottaa pelin aaltoilevan puolelta toiselle ja samalla myös maalien syntyä. Molempien joukkueen maali ja yli 2.5 maalia on tarjolla kertoimella 2.30 kun taas yli 3.5 maalin kerroin on myös erittäin herkullinen 3.20. Ajaxin noista 15 ottelusta tällä kaudella Mestarien liigassa, viisi on mennyt yli 3.5 maalin.

 

Nyt kun Ronaldo on täysin kotijoukkueen käytettävissä, niin Juventuksen viimeistelyn pitäisi olla kliinisempi näistä kahdesta joukkueesta joten ne jotka etsivät isompaa kerrointa voivat pelata Juventuksen voittoa ja ottelussa yli 3.5 maalia kertoimella 4.30.