Tykkimiesten ongelmat vieraspeleissä jatkuvat Napolissa (Eurooppa liigan ennakko 18. huhtikuuta)

Torstaina pelataan Eurooppa liigan puolivälierien toiset osaottelut. Valencia ja Chelsea näyttäisivät menevän jatkoon sillä molemmat voittivat omat ottelunsa vieraissa ensimäisissä osaotteluissa. Valencia kaatoi Villarealin 3-1 ja Chelsea voitti Slavia Prahan 1-0.

 

Arsenalin heikot esitykset vieraissa voivat tuottaa heille ongelmia kun he kohtaavat Napolin Eurooppa liigan puolivälierien toisessa osaottelussa torstaina San Paolon stadionilla. Vaikka he johtavat ensimmäisen osaottelun jälkeen 2-0 niin kaikki on vielä mahdollista.

Saksan ainoa edustaja Eintracht Frankfurt pelasi suurimman osan ajasta kymmenellä pelaajalla Benficaa vastaan ja hävisi lopulta 4-2. Kaikki on kuitenkin vielä mahdollista PSD Bank Areenalla.

 

Vieraspelien huolet voivat kostautua Arsenalille

 

Arsenal teki todella vakuuttavan esityksen viime viikon ensimmäisessä osaottelussa kun he voittivat Serie A:ssa toisena olevan Napolin 2-0, mutta sekään ei välttämättä riitä sillä Carlo Ancelottin miehistö on ollut erinomaisessa vireessä kotonaan San Paolon stadionilla tällä kaudella.

 

Arsenal voitti maanantaina vieraissa Watfordin 0-1, mutta heidän maalinsa tuli Watfordin maalivahdin Ben Fosterin kohtalokkaan virheen ansiosta. He myös saivat pelata 80 minuuttia yhden miehen ylivoimalla kun Watford hyökkääjä Troy Deeney sai punaisen kortin aivan ottelun alussa. Normaalisti Arsenalin vieraspelit ovat menneet heikosti sillä he ovat hävinneet muun muassa Southamptonille, Evertonille sekä West Hamille tämän kauden matkaotteluissaan.

 

Eurooppa Liigassa Arsenal on onnistunut pääsemään puolivälieriin täysin hyvien kotiotteluidensa ansiosta sillä pudotuspeleissä he ovat hävinneet vieraissa sekä BATE Borisoville että Rennesille. Samalla heidän italialainen vastustajansa on hävinnyt kotonaan tällä kaudella vain kerran ja senkin italian liigaa johtavalle Juventukselle. Napoli voitti Mestarien liigassa kotonaan Liverpoolin 1-0 hyvän esityksen jälkeen ja Eurooppa liigassa he ovat tiputtaneet jatkosta jo FC Zurichin ja Red Bull Salzburgin.

 

Kun joukkueesta löytyy hyvässä maalivireessä olevat Dries Mertens, Lorenzo Insigne sekä Arkadiusz Milik niin ei ole mahdotonta uskoa että he pystyvät kääntämään tämän 0-2 takaa-ajo aseman vielä jatkopaikaksi, varsinkin jos he saavat ottelussa aikaisen avausmaalin.

 

Napoli voitti sunnuntaina vieraissa Perparim Hetemajn Chievon 1-3 ja heidän Eurooppa Liigan mestaruudelle tarjotaan tällä hetkellä 10.00 kerrointa kun taas heidän semifinaali paikalla saa rahat takaisin kertoimella 4.10. Napoli pystyy hyvin voittamaan ottelun 2-0 joka veisi tämän otteluparin jatkoajalle jossa Napolin jatkoonpääsylle tarjotaan mahtava 31.00 kerroin. Napolin kerroin päästä jatkoon rangaistuspotkukisan jälkeen on taas 41.00

 

Slavialla ei vastausta Chelsean kotivireelle

 

Chelsean ensimmäinen kausi entisen Napoli pomon, Maurizio Sarrin johtamana ei ole oikein saanut tulta alleen, mutta he ovat silti lähellä päästä Eurooppa liigassa neljän parhaan joukkoon sen jälkeen kun he hakivat Tsekin pääkaupungista Prahasta 0-1 voiton viime viikolla. Chelsea on vielä kovasti mukana myös taistelussa pääsystä neljän parhaan joukkoon Valioliigassa joten ei se kausi ihan heikostikaan ole mennyt.

 

Marcos Alonson viime viikon ensimmäisen osaottelun lopussa tekemä maali laittoi Chelsean erittäin vahvaan asemaan jatkoonpääsyä ajatellen ja Sarrin odotetaan kierrättävän pelaajia tässä toisessa ottelussa sillä joukkueella on runsaasti kovia otteluita tiedossa seuraavan kolmen viikon ajan Valioliigassa kun he kohtaavat Burnleyn, Manchester Unitedin, Watfordin sekä Leicester Cityn.

Chelsea on voittanut 10 heidän 11:stä Eurooppa liigan ottelustaan tällä kaudella ja erityisesti Olivier Giroud on loistanut heillä tässä kilpailussa. Ranskalainen on Valioliigassa osunut vain kahdesti tällä kaudella, mutta Euroopassa hän on laittanut pallon maaliverkon perukoille jo yhdeksän kertaa. Hänen tekemänsä ottelun avausmaali torstaina antaisi rahat takaisin kertoimella 5.00.

 

Slavia Prahan kausi tähän mennessä on ollut erinomainen sillä heidän viime sunnuntain 1-1 tasapeli Prahan derbyottelussa Spartaa vastaan piti heidät viisi pistettä Tsekin pääsarjan johdossa. Tsekin Cupissa he ovat päässeet myös jo välieriin jossa he kohtaavat Spartan uudelleen myöhemmin tässä kuussa. Eurooppa liigassa Jindrich Trpisovskyn miehistö on myös ottanut monta hyvää päänahkaa voittaen muun muassa Bordeauxn, Jesse Jorosen FC Kööpenhaminan, Pietarin Zenitin, Jere Urosen Genkin sekä Sevillan matkalla puolivälieriin. Tästäkin huolimatta Chelsean tiputtaminen jatkosta näyttää astetta liian kovalta tehtävältä.

 

Sarrin joukkue pystyy helposti ottamaan toisen 1-0 voiton joka on tulosvedossa tarjolla kertoimella 5.05 kun taas tasapelia puoliajalla ja Chelsean voittoa 90 minuutin pelin jälkeen (HT/FT) voi pelata kertoimella 3.75.

Hyökkäävä Frankfurt voi järjestää Benficalle shokkihoitoa

Eintracht Frankfut hävisi viime viikolla ensimmäisen osaottelun Lissabonissa Benficalle 4-2, mutta kaikki ei ole vielä menetetty Adi Hutterin yritteliäälle joukkueelle.

 

Benfica tappion jälkeen he hävisivät sunnuntaina kotonaan Augsburgille 1-3, joka päätti heidän kuuden perättäisen Bundesliiga voiton putken, mutta he ovat silti tarpeeksi kykeneväisiä nousemaan jatkoon Benfican johdosta huolimatta. Saksalaisten 2-0 voitto on tarjolla tulosvedossa kertoimella 8.75.

 

Eintracht teki 17 maalia Eurooppa liigan lohkovaiheessa jossa he voittivat kaikki ottelunsa ennen Joulua ja he ovat myös tiputtaneet jatkosta jo kovat Shakhtar Donetskin ja Inter Milanin. He joutuivat yhden miehen alivoimalle Portugalissa kun Evan N´Dicka sai 21. minuutin jälkeen punaisen kortin, mutta Goncalo Paciencian myöhäinen maali jätti heille vielä mahdollisuuden tässä toisessa osaottelussa jatkopaikkaan.

 

Luka Jovic on tehnyt kahdeksan maalia Eurooppa liigassa tällä kaudella kun taas Sebastien Haller on osunut viidesti. Molemmat ovat erittäin mahdollisia maalintekijöitä taas torstaina jossa Hallerin tekemästä avausmaalista saa 6.00 kertoimen kun taas Jovicin tekemä ensimmäinen maali antaa rahat takaisin kertoimella 5.00.

 

Benfican yksi tulevaisuuden tähdistä on teini-ikäinen Joao Felix joka loisti ensimmäisessä osaottelussa tehden Mestarien liigassa lohkossaan kolmanneksi Ajaxin ja Bayern Munchenin jälkeen tulleelle ja sitä kautta Eurooppa Liigaan siirtyneelle joukkueelleen, Benficalle hattutempun.

 

He johtavat tällä hetkellä Portugalin Primeira Liigaa maalieron turvin ennen kovinta kilpailijaan Portoa. He ovat voittaneet edellisistä 14 ottelustaan 13 ja pelanneet kerran tasan, mutta Frankfurt voi olla heille liian kova pala. Frankfurtin voittoa voi pelata kertoimella 1.80 ja Frankfurtin jatkoonpääsy on tarjolla kertoimella 3.20.

Keltainen Sukellusvene voi upota Mestalla stadionin syövereihin

Valencia otti tämän täysin espanjalaisjoukkueiden puolivälierän kontrolliinsa jo ensimmäisessä osaottelussa kun he tekivät viime viikolla kaksi myöhäistä maalia voittaen 1-3.

 

Marcelinon joukkue on ollut erittäin vaikeasti voitettavissa tällä kaudella, erityisesti kotonaan Mestalla stadionilla. He ovat päästäneet kotiotteluissaan vain 10 maalia 17:ssä ottelussaan ja hävinneet vain kerran. He aloittivat kautensa hitaasti, mutta ovat nyt nousseet Espanjan La Ligassa jo kuudennelle sijalle. Tammikuun alun jälkeen ”Los Che” on hävinnyt La Ligassa vain kerran.

 

He voittivat putoamista vastaan taistelevan Villarealin 3-0 kotonaan La Ligassa kolme kuukautta sitten ja kerroin samanlaiselle tulokselle tämän viikon ottelusta on 11.50. Rodrigo osui siinnä ottelussa ja häntä voi pelata maalintekijäksi nyt torstaina kertoimella 2.40.

 

Villareal antoi itselleen hieman hengitystilaa putoamisviivaan suhteen sunnuntaina kun he voittivat Gironan 1-0, mutta se oli heille vasta seitsemäs voitto 32:sta La Liga ottelusta tällä kaudella. Joukkueen odotettiin taistelevan jopa Mestarien liiga paikasta tällä kaudella, joten kausi on ollut heille todella huono.

 

Villarealilla on tänä viikonloppuna toinen kova ottelu tiedossa Leganesia vastaan liigassa ja voi olla että he ovat enemmän kiinnostuneita ottaa pisteitä siitä ottelusta kuin tästä Eurooppa liiga puolivälierästä.