Liverpool haluaa päättää kauden täydellisesti

Mestaruutta tavoitteleva Liverpool aloittaa Valioliigan kolmanneksi viimeisen kierroksen kun he isännöivät putoamisen jo varmistanutta Huddersfield Townia Anfieldillä perjantaina.

Punaiset voivat päättää kautensa voittoputkessa

Liverpool kohtaa kauden viimeisissä otteluissaan terrierit, Newcastle Unitedin ja Wolverhampton Wanderersin. Heidän vireensä tällä hetkellä on niin hyvä että kovinkaan moni ei usko että Liverpool tulisi menettämään pistettäkään näissä otteluissa.

Se että tuleeko se riittämään Liverpoolille saamaan ensimmäisen Valioliiga mestaruutensa jää nähtäväksi, mutta Huddersfield Town tulee tarjoamaan ensimmäisen kömmähdys mahdollisuuden tälle tavoitteelle perjantai-illalla Merseysidella.

Joukkueiden kolmessa edellisessä Valioliiga kohtaamisessa, Liverpool on ottanut täydet pisteet ilman päästettyjä maaleja. Viime kaudella Huddersfield hävisi sekä Anfieldillä että John Smith´s Stadionilla lukemin 3-0, mutta tällä kaudella he pystyivät antamaan hieman paremman vastuksen häviten vain 0-1 Länsi-Yorkshiressa viime lokakuussa.

Terrierit säilyivät Englannin korkeimmalla tasolla viime kauden päätteeksi, mutta eivät onnistuneet rakentamaan joukkuettaan paremmaksi tälle kaudelle ja on vaikea nähdä että he pystyisivät tekemään minkäänlaista vastarintaa myöskään perjantaina.

Liverpool pystyy hyvinkin juoksemaan vastustajaltaan jalat alta kotinurmellaan ja heille tarjotaankin 1.83 kerrointa tekemään vähintään 4 maalia tässä ottelussa.

Spurs tulee hankkimaan kehuskeluoikeudet

Lauantain jalkapallopäivä Englannissa alkaa maistuvalla Lontoon derbyllä kun Tottenham toivottaa West Ham Unitedin tervetulleeksi uudelle Tottenham Hotspur stadionilleen.

Tottenhamilla, niin kuin Liverpoolilla, on vielä Mestarien liigan semi-finaalit vuorossa ensi viikolla, mutta he eivät voi siltikään ottaa jalkaa pois kaasulta myöskään kotimaan otteluissa sillä molemmilla on otteluissa vielä niin paljon panosta.

Tottenhamilla ei ole varaa tehdä kömmähdystä Hammersia vastaan ja kun vertaillaan molempien joukkueiden virettä niin tuskin tätä tulee tapahtumaankaan Manuel Pellegrinin miehistöä vastaan.

Spurs ei ole hävinnyt West Hamille kolmeen edelliseen Valioliiga otteluun, voittaen kaksi ja pelaten kerran tasan. Joukkueiden lokakuinen ottelu Valioliigassa Lontoon stadionilla päättyi Tottenhamin 0-1 voittoon.

Joukkueet kohtasivat myös toisen kerran lokakuussa kun Tottenham voitti Heung-Min Sonin (2) ja Fernando Llorenten maaleilla West Hamin 1-3 liiga cupin ottelussa.

Tämä kaksikko tulee vastaamaan nytkin Tottenhamin hyökkäystehoista Harry Kanen poissaollessa loukkaantumisen takia. Kummankin, etelä-korealaisen Sonin ja espanjalaisen Llorenten joko ottelun ensimmäisestä tai viimeisestä maalista saisi rahat takaisin 2.35 kertoimella.

Tottenhamin vähintään kahden maalin voitosta tänä viikonloppuna tarjotaan 2.15 kerroin joka on pelaamisen arvoinen.

Southampton varmistaa säilymisen Valioliigassa

Southamptonilla on mahdollisuus varmistaa säilyminen Valioliigassa seuraavalle kaudelle lauantaina kun he toivottavat tervetulleeksi etelä rannikon kilpailijansa Bournemouthin St Maryn stadionille.

Southampton teki tiistaina Valioliiga historian nopeimman maalin kun Shane Long pisti pallon pussiin Watfordia vastaan vain 7.69 sekunnin pelin jälkeen. Tämä maali ei kuitenkaan riittänyt kolmeen pisteeseen sillä Watford teki tasoitusmaalin aivan ottelun lopulla. Tämä oli pettymys pyhimyksille, mutta he ovat silti taas askeleen lähempänä sarjapaikan varmistusta.

Bournemouth taas teki kauden alussa riittävän määrän pisteitä pysyäkseen kaukana putoamistaistelusta ja Eddie Howen miehistöllä on nyt 41 pistettä kasassa vaikka heidän viime aikaiset esitykset ovat olleet heikkoja.

Joukkue on voittanut vain yhden heidän viidestä edellisestä ottelustaan ja viime kierroksella he hävisivät 1-0 jo putoamiseen tuomittua Fulhamia vastaan. Tämä vire näyttää siltä että joukkueen pelaajat ovat jo kesän rantatunnelmissa.

Southamptonille tarjotaan 2.00 kerrointa ottaa kotivoitto St Maryn stadionilla ja se näyttää houkuttelevalta, varsinkin kun otetaan huomioon että he voittivat juurikään Wolvesin 3-1 kotinurmellaan. Samanlainen tulos tässä ottelussa tarjoaisi 12.50 kertoimen.

Cardiff jatkaa taistelua sarjapaikasta

Yksi joukkue joka on keskellä putoamistaistelua on Cardiff City ja he tulevat varmasti antamaan kaikkensa saadakseen kolme tärkeää pistettä Fulhamin vieraana Craven Cottage stadionilla lauantaina.

Niin kuin aikaisemmin mainittiin, niin mökkiläiset tulevat pelaamaan ensi kaudella sarjatasoa alempana mestaruussarjassa ja ainoa mitä lontoolaiset voivat nyt tehdä on yrittää vetää walesilaiset mukaansa englannin toiseksi korkeimmalle tasolle tämän viikonlopun ottelussa.

Neil Warnockin joukkue voi lähteä kuitenkin tähän otteluun täynnä itseluottamusta sillä he voittivat Fulhamin 4-2 aikaisemmin tällä kaudella Cardiff Cityn stadionilla lokakuussa.

Fulham on pelannut hyvin viime otteluissaan, mutta se on hieman liian vähän ja liian myöhään. Cardiffin, jonka voittokerroin on 2.95, pitäisi pystyä jatkamaan putoamistaistelua ottamalla tästä ottelusta täydet kolme pistettä.

Arsenal palaa voittojen tielle Leicesteriä vastaan

Arsenal kärsi pahan 3-1 tappion keskiviikkona Wolverhamptonin vieraana, mutta taistelu pääsystä neljän parhaan joukkoon jatkuu kun tykkimiehet matkustavat sunnuntaina King Power stadionilla kohtaamaan Leicester Cityn.

Näiden kahden joukkueen aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet maalirikkaita sillä viime kaudella Arsenal voitti kotonaan 4-3 ja Leicester King Power Stadionilla 3-1. Joukkueiden lokakuun kohtaaminen päättyi myös 3-1 lukemiin, mutta nyt Arsenalin voittoon. Samanlainen maalitehtailu voi jatkua nytkin tänä viikonloppuna.

Kolmessa edellisessä kohtaamisessa ollaan siis nähty yhteensä 15 maalia ja jos sama meno jatkuu niin yli 3.5 maalille tarjottu 2.55 kerroin King Power stadionilla näyttää hyvältä.

Arsenalin tappio Wolverhamptonille piti heidät pisteen päässä neljäntenä olevasta Chelseasta joten heillä ei ole varaa enää pistemenetyksiin. Arsenalin voittoa voi pelata 2.45 kertoimella.

City pystyy välttämään Turf Moorin sudenkuopat

Manchester City onnistui välttämään pistemenetykset kahdessa vaikeimmassa loppukauden ottelussaan kun he kaatoivat Tottenhamin 1-0 ja Manchester Unitedin 0-2. Nyt loppuohjelma näyttää helpommalta, mutta silti kömmähdyksen vaara on aina olemassa Turf Moorilla kun City kohtaa sunnuntaina vieraissa Burnleyn.

Cityn viime kauden vierailu Lancashiren nurmella päättyi 1-1 tasapeliin, mutta silloin tuo pistemenetys ei vienyt heiltä Valioliiga mestaruutta. Nyt paineet ovat kovemmat ja pistemenetys voisi olla ratkaiseva.

Pep Guardiolan miehistö on kohdannut Burnleyn tällä kaudella jo kahdesti, ensin liigassa ja tämän jälkeen FA Cupissa. Molemmat ottelut päättyivät Cityn 5-0 murskavoittoihin.

Manchester Cityn kärkipelaaja Sergio Aguero, joka tavoittelee Valioliigan maalipörssin voittoa kertoimella 2.90, osui molemmissa Burnley otteluissa tällä kaudella ja argentiinalaiselle tarjotaan 3.00 kerrointa tehdä kaksi tai useampi osuma Sean Dychen miehistöä vastaan tässä sunnuntain ottelussa. Aguero on Valioliigan maalipörssin kärjessä 19 maalilla yhdessä Arsenalin Aubameyangin ja Liverpoolin Salahin kanssa. Hän varmasti haluaa tehdä eroa näihin kahteen kun kierroksia on enää kolme jäljellä.

Jättiläisten kohtaaminen päättyy tasapeliin

Tämän kolmanneksi viimeisen Valioliiga kierroksen päättää kahden jättiläisen kohtaaminen kun Chelsea matkaa Old Traffordille kohtaamaan Manchester Unitedin.

Ne jotka tutkivat tilastoja voivat huomata että Chelsea on viimeksi voittanut Old Traffordilla Unitedin Valioliigassa vuonna 2013 ja vaikka voittoa ei Maurizio Sarrin miehistölle tulisi nytkään niin he pystyvät kuitenkin jauhamaan vähintään tasapelin sunnuntaina.

United kävi hakemassa 0-2 voiton FA Cupissa Lontoosta halmikuussa, mutta joukkueiden edellinen kohtaaminen Valioliigassa tapahtui lokakuussa Stamford Bridgellä ja se päättyi 2-2 tasapeliin. Tasapeli nyt myös Manchesterissa tarjoaisi 3.35 kertoimen.

Tuo tulos ei auttaisi kumpaakaan joukkuetta taistelussa neljän parhaan joukkoon pääsystä ja Chelsea voikin joutua turvautumaan Eurooppa Liigan voittamiseen (kerroin 2.40) päästäkseen Mestarien liigaan ensi kaudeksi.

Chelsean kerroin sijoittua neljän parhaan ulkopuolelle Valioliigassa on 1.50 ja jos joukkue ei onnistu pääsemään takaisin Mestarien liigaan ensi kaudeksi, niin Sarrin tulevaisuudesta joukkueen peräsimessä voidaan kesällä käydä isoja keskusteluja.