Valioliiga 2018/19 kahdeksannen kierroksen ottelut

Lauantai 20 lokakuuta

Chelsea – Manchester United 14:30
Kertoimet: 1.74 – 3.90 – 5.00

Valioliigan yhdeksännen kierroksen kohokohta pelataan jo lauantain päiväottelussa kun Valioliigan ilman tappioita aloittanut Chelsea kohtaa alkukaudella takerrelleen Manchester Unitedin. Maurizio Sarrin Chelsea on ollut erittäin vakuuttava aikaisemmissa otteluissaan. Joukkue on tehnyt jo 18 maalia tällä kaudella kahdeksassa ottelussa ja he ovat jääneet alle kahden maalin vain kaksi kertaa. Tasapeleissä West Hamia ja Liverpoolia vastaan. Eden Hazard on ollut liigassa huikealla pelipäällä sillä hän on onnistunut maalinteossa jo seitsemän kertaa. Puolustus on myös toiminut sillä uusi maalivahti Kepa on löytänyt pallon selkänsä takaa vain viisi kertaa.

Jose Mourinho on aika hankalassa paikassa sillä potkujen uhka leijuu jatkuvasti hänen yllään. United on tällä hetkellä vasta sijalla kahdeksan 13 pisteellään ja he ovat jo seitsemän pistettä kärkeä jäljessä. Ottelut erityisesti vieraissa ovat olleet hankalia sillä neljästä ottelusta on tullut kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Viime ottelussa he nousivat 0-2 tappioasemasta 3-2 voittoon Newcastlea vastaan mutta sitä ennen he kärsivät tappion West Hamille 3-1. Erityisesti puolustus on ollut retuperällä sillä he ovat päästäneet jo 14 maalia joka on liigan neljänneksi huonoin saldo.

Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat oman kotiottelunsa maalilla. Chelsea voitti FA Cupin finaalissa Unitedin. Chelsealta puuttuu mahdollisesti Antonio Rudiger joka jäi pois Saksan joukkuesta. Unitedilla on enemmän loukkaantumishuolia sillä Marcos Rojo ja Jesse Lingard ovat loukkaantuneina. Alexis Sanchezin, Luke Shawn, Marouane Fellainin, Ander Herreran, Nemanja Maticin ja Scott McTominayn pelaaminen tässä ottelussa on epävarmaa.

Bournemouth – Southampton 17:00
Kertoimet: 2.05 – 3.55 – 3.80

Bournemouth on ollut tällä kaudella yllätysjoukkue. He ovat liigassa kuudentena neljä pistettä kärkeä jäljessä. Eddie Howe on saanut joukkueen pelaamaan hienoa jalkapalloa joka näkyy erityisesti kotipeleissä jossa he ovat ansainneet kymmenen pistettä mahdollisesta kahdestatoista.

Mark Hughesin Southampton on voittanut tällä kaudella vasta yhden ottelun ja he ovat sijalla 16. Tämä ainoa voitto tuli vieraissa Crystal Palacea vastaan. Southamptonilla on ollut erityisesti maalinteon kanssa ongelmia sillä maaleja on tullut vasta kuusi kappaletta.

Viime kaudella tämä samainen ottelu päättyi 1-1 lukemiin. Southamptonissa kotijoukkue voitti 2-1. Bournemouthilta Charlie Danielsin ja Ryan Fraserin osallistuminen on epävarmaa. Erityisesti Fraserin puuttuminen olis iso isku joukkueelle sillä hän on ollut erinomaisessa vireessä tehden kolme maalia tällä kaudella. Southamptonilta puuttuvat mahdollisesti ykkösmaalivahti Alex McCarthy ja laituri Stuart Armstrong.

Cardiff – Fulham 17:00
Kertoimet: 2.50 – 3.40 – 2.95

Nousijajoukkueiden kohtaamisessa molemmat tarvitsevat pisteitä. Cardiff on koko liigan viimeisenä kerätän vain kaksi pistettä avausotteluistaan. Fulham on saanut kolme pistettä enemmän ja ovat vain kaksi pistettä pudotusviivaa yläpuolella. Tässä ottelussa kohtaavat liigan vähiten maaleja tehnyt Cardiff ja eniten maaleja päästänyt Fulham.

Joukkueet pelasivat viime kaudella mestaruussarjaa ja Fulham voitti tämän ottelun 2-4. Fulhamin kotiottelussa pisteet jaettiin 1-1. Cardiffilta puuttuu tästä ottelusta Nathaniel Mendez-Laing ja Lee Peller jotka ovat loukkaantuneina. Aron Gunnarssonin pelaaminen on epävarmaa. Joe Ralls on pelikiellossa. Fulhamilta puuttuvat Joe Bryan ja Timothy Fosu-Mensah. Calum Chambersin ja Tom Cairneyn osallistuminen on epävarmaa.

Newcastle – Brighton 17:00
Kertoimet: 2.25 – 3.15 – 3.65

Newcastle etsii vielä ensimmäistä voittoaan tällä kaudella sillä ensimmäiset kahdeksan ottelua ovat tuottaneet vain kaksi pistettä. Brighton on onnistunut nappaamaan pari voittoa ja he ovat 13. sijalla tällä hetkellä. Vaikka Newcastle ei ole vielä voittoja saanut niin heidän alkukauden ohjelmansa on ollut erittäin vaikea. He ovat kohdanneet viime kauden kuudesta parhaasta joukkueesta jo viisi. Viime ottelussa he melkein onnistuivat voittamaan vieraissa Manchester Unitedin, mutta 0-2 johto kääntyi 3-2 tappioon. Brighton oli viime kaudella yksi heikoimmista vierasjoukkueista ja sama on jatkunut tällä kaudella sillä neljästä ottelusta he ovat saaneet vain yhden pisteen.

Viime kaudella tämä ottelu päättyi 0-0 lukemiin. Brightonissa kotijoukkue voitti 1-0. Newcastlelta puuttuu tästä ottelusta Florian Lejeune ja Jamie Sterry jotka ovat molemmat loukkaantuneina. Kenedyn, Muton, Dummettin, Rondonin ja Clarkin osallistuminen on epävarmaa. Brightonilta ovat mahdollisesti poissa Pröpper, Gross, Stephens ja Bong.

Wolverhampton – Watford 17:00
Kertoimet: 1.80 – 3.60 – 5.20

Wolverhampton on ollut nousijajoukkueista se ylivoimaisesti paras. He ovat hävinneet tällä kaudella vain yhden kerran ja he löytyvät sijalta seitsemän. Watford aloitti kauden neljällä voitolla mutta ovat nyt pelanneet neljä ottelua ilman voittoa saaden niistä vain yhden pisteen. Wolves ei hirveän montaa maalia tee, mutta puolustus on toiminut erinomaisesti. Rui Patricio on päästänyt viimeisessä viidessä ottelussa vain yhden maalin. Näistä he ovat saaneet neljä voittoa ja yhden tasapelin. Watfordin vire on ollut päinvastainen sillä neljässä ensimmäisessä ottelussa he tekivät yhdeksän maalia mutta neljässä viimeisessä vain kaksi. Samalla omissa on soinut yhdeksän kertaa.

Wolvesilta ei pitäisi puuttua tästä ottelusta yhtään pelaajaa. Watfordilta Tom Cleverley ja Daryl Janmaat ovat sivussa loukkaantumisen takia. Christian Kabasele ja Jose Holebas ovat pelikiellossa. Marc Navarron osallistuminen on epävarmaa.

Manchester City – Burnley 17:00
Kertoimet 1.08 – 12.50 – 33.50

Kauden ennakkosuosikki ja liigan tämän hetken ykkösjoukkue Manchester City kohtaa alkukaudesta parantaneen Burnleyn. City ei ole tällä kaudella hävinnyt otteluakaan ja he ovat tehneet eniten maaleja ja samalla päästäneet vähiten maaleja joten ykköspaikka on ansaittu. Burnley on tällä hetkellä sijalla 12. He saivat ensimmäisen voittonsa vasta kuudennella kierroksella, mutta ovat nyt pelanneet kolme viimeistä otteluaan ilman tappioita (2 voittoa ja 1 tasapeli).

Viime kaudella City voitti liigassa kotonaan Burnleyn 3-0 ja FA Cupissa 4-1. Burnleyn kotiottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Cityltä puuttuu tästä ottelusta Eliaquim Mangala ja Claudio Bravo. Benjamin Mendyn, Fabian Delphin, Ilkay Gundoganin ja Danilon osallistuminen on epävarmaa. Burnleyltä puuttuvat Nick Pope, Ben Gibson ja Stephen Ward. Robbie Bradyn ja tärkeän puolustajan James Tarkowskin osallistuminen on epävarmaa.

West Ham – Tottenham 17:00
Kertoimet: 4.20 – 3.80 – 1.90

Lontoon paikallisottelussa kohtaavat alkukaudesta parantanut West Ham ja pari pistettä kärkeä perässä oleva Tottenham. West Ham aloitti kauden viidellä tappiolla mutta tämän jälkeen otteet parantuivat kun Chelseata vastaan tuli tasapeli ja Manchester Unitedista tuli voitto. Viime kierroksella Brighton oli kotonaan parempi, mutta West Ham on silti nousukunnossa. Tottenhamilla oli pari viikkoa sitten heikompi jakso kun he hävisivät Watfordille ja Liverpoolille. Viime kolme otteustaan he ovat kuitenkin hankkineet voitot Brightonia, Huddersfieldia ja Cardiffia vastaan.

Viime kaudella tämä ottelu päättyi Tottenhamin 2-3 voittoon. Tottenhamin kotiottelu päättyi 1-1. West Hamilta puuttuvat Winston Reid, Manuel Lanzini, Andy Carroll ja Jack Wilshere ketkä ovat loukkaantuneina. Arthur Masuakun, Chicariton ja Robert Snodgrassin pelaaminen tässä ottelussa on epävarmaa. Tottenhamilta puuttuvat Vincent Janssen, Dele Alli ja Jan Vertonghen loukkaantumisen takia. Christian Eriksen, Victor Wanyama, Mousa Dembele ja Danny Rose ovat mahdollisesti myös poissa.

Huddersfield – Liverpool 19:30
Kertoimet: 12.25 – 5.40 – 1.30

Lauantain iltaottelussa kohtaavat ilman voittoja kauden aloittanut Huddersfield ja liigan ilman tappioita aloittanut Liverpool. Huddersfield on tehnyt kahdeksassa avausottelussaan vain neljä maalia tähän mennessä joka on Cardiffin ohella liigan pienin määrä. Samalla he ovat päästäneet 17 maalia joka on Fulhamin jälkeen toiseksi isoin määrä. Liverpool aloitti kauden kuudella voitolla, mutta edelliset kaksi ottelua ovat päättyneet tasapeliin Chelsean ja Manchester Cityn kanssa. Joukkueen hyökkäyspeli ei ollut näissä ottelussa tehokasta, mutta puolustus on ollut ehkä Liverpoolin vahvin osa tällä kaudella. He ovat päästäneet vain kolme maalia joka on Cityn ohella liigan pienin määrä.

Viime kaudella Liverpool voitti Huddersfieldin molemmilla kerroilla 3-0 lukemin. Huddersfieldiltä puuttuu varmasti loukkaantunut Terence Kongolo. Ramadan Sobhin, Chris Löwen, Aaron Mooyn, Philip Billingin, Danny Williamsin ja Tommy Smithin osallistuminen on epävarmaa. Liverpoolilla on myös mahdollisesti runsaasti poissaoloja sillä Virgil Van Dijkn, Mohamed Salahin, Sadio Manen, Adam Lallanan, Naby Keitan ja James Milnerin osallistuminen on epävarmaa. Alex Oxlad-Chamberlain on kuitenkin ainoa varma poissaolija.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ