Kova päivä tiedossa roomalaisseuroille

Sunnuntai tarjoaa jälleen runsaasti Serie A jännitystä ja ehkä ne mielenkiintoisimmat koitokset käydään kahden ikuisen kaupungin joukkueiden otteluissa.

Napolin Partenopeit voivat ottaa Olimpico stadionin haltuunsa

Yksi kello neljältä alkavista otteluista on erityisesti mielenkiintoinen kun Claudio Ranierin AS Roma isännöi Carlo Ancelottin Napolia Stadio Olimpicolla.

Ancelottin Napoli (lempinimeltään Partenopei) on ottanut seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta kun joukkue on palannut maaottelutauoilta. He ovat tällä hetkellä mukavuusalueellaan sarjataulukossa, toisena, ilman suurempia haastajia.

Heillä on turvaväli sekä edellä olevaan Juventukseen että perässä oleviin haastajiin. Kolmantena oleva Inter Milan on seitsemän pistettä perässä kun taas sarjakärki Juventus on 15 pistettä jo karussa. Kukaan ei ihmettelisi liikaa jos he kierrättäisivät hieman pelaajiaan tässä ottelussa kun joukkue vielä taistelee myös Eurooppa liigan voitosta.

Lorenzo Insigne voi juuri tästä syystä jättää tämän ottelun väliin sunnuntaina, mutta Dries Mertens ja Arkadiusz Milik ovat kyllä tarpeeksi kova kärkikaksikko tuottamaan vaikeuksia mille tahansa joukkueelle. Heidän kertoimensa tehdä maali tässä ottelussa ovat vastaavasti 2.50 ja 2.30.

Napolin laajan hyökkäysmateriaalin takia vierasvoitolle tarjottu 2.30 kerroin näyttäisi olevan vedonlyöjille hyvä veto varsinkin kun ottaa huomioon Roman vaikeudet tällä kaudellä ja epäilykset Ranierin jatkon suhteen.

Ranierin rooli näyttää kovasti väliaikaiselta

Claudio “Tinkerman” Ranieri siirtyi suoraan AS Roman päävalmentajaksi hänen Fulhamista saatujen potkujensa jälkeen. Avausottelussaan he ottivat 2-1 taisteluvoiton Empolista, mutta tämän jälkeen Giallorossi kärsi tappion SPALille samalla tuloksella ennen maaottelutaukoa.

AS Roma istuu sarjataulukossa viidentenä ja on neljä pistettä Mestarien liigaan oikeuttavaa neljättä sijaa perässä. He ovat koko kauden aikana näyttäneet epävarmoilta varsinkin puolustuksessa joka on päästänyt jo 39 maalia. Tuo määrä on vain yhden maalin vähemmän kuin mitä 16. sijalla oleva Udinese on päästänyt.

AS Roma on kuitenkin voittanut viisi kuudesta edellisestä kotiottelustaan ja Ranieri on varmasti koettanut saada joukkuetta iskuun tauon aikana. Roman pelaajat ovat varmasti tietoisia huhuista jotka ovat yhdistäneet Leedsin manageri Marcelo Bielsan Ranierin paikalle joukkueen peräsimeen varsinkin kun italialisen sopimus jatkuu nyt vain kesään asti.

Kotivoitolle tarjotaan 3.15 kerrointa kun taas tasapelistä saisi rahat takaisin 3.50 kertaisesti. Paine pelata kuitenkin oman tyytymättömän kotiyleisön edessä voi kasvaa välillä liian suureksi ja AS Romalla voikin olla vaikea iltapäivä tiedossa.

Interillä on etu Laziota vastaan

Sunnuntai-illan myöhäisottelu pelataan Milanossa kun Inter isännöi Laziota. Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä parantaakseen asemiaan taistelussa Mestarien liiga paikasta kotijoukkueen ollessa kolmantena ja vierailijat kuudentena kahdeksan pistettä perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Joukkueilla on myös lähihistoriaa sillä Nerazzuri pääsi mukaan tämän kauden Mestarien liigaan viime kauden viimeisen kierroksen 2-3 vierasvoitosta Laziosta kahden myöhäisen maalin ansiosta tiputtaen silloin roomalaiset juuri ratkaisevalta neljänneltä sijalta. He jatkoivat dominointiaan tällä kaudella ottaen selkeän 0-3 voiton roomassa kun nämä joukkueet kohtasivat lokakuussa. Tammikuussa Lazio tiputti kuitenkin Interin jatkosta Coppa Italiassa rangaistuspotkukilpailussa, mutta se olikin yksi harvoista voitoista minkä Lazio on Interistä viime aikoina saanut.

Inter kaatoi paikallisvastus AC Milanin juuri ennen taukoa ja uutisten mukaan Mauro Icardi on sopinut kiistansa joukkueen kanssa ja on valmis palaamaan tositoimiin. Hänen pelaamisensa tekee joukkueesta paremmin joten kotivoitolle tarjottu 2.30 kerroin näyttää hyvältä.

Inzaghin joukkue kaipaa inspiraatiota vierasotteluissaan

Lazio on tehnyt seitsemän maalia heidän kahdessa edellisessä kotiottelussaan, mutta eivät ole onnistuneet voittamaan vierasottelua kolmeen viime otteluun kaikissa kilpailuissa.

Tappiot Juventukselle, AS Romalle, Atalantalle ja Napolille ovat jättäneet jälkensä joukkueen kauteen ja kun AC Milan tulee vastaan huhtikuun 13. päivä niin Biancocelestin heikko vierassaldo voi maksaa heille Mestarien liiga paikan.

Voitto sunnuntaina Simone Inzaghin joukkueelle antaisi 3.30 kertoimen, mutta heidän vierassaldonsa tekee heistä ansaitun altavastaajan. Täten on vaikea nähdä muuta kuin niukka kotivoitto tässä ottelussa. Kotijoukkueen maalin voitto antaisi 3.35 kertoimen.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ