Speltips: PSG – Man Utd

Returen av den högintressanta drabbningen mellan Paris Saint Germain och Manchester United är här! PSG gick segrande ur första mötet med 2-0 på bortagräs och har således ruskigt goda förutsättningar till avancemang. Att gå segrande ur en match mot PSG i Paris är inte enkelt – men här anser vi att hemmalaget är lite väl stora favoriter och klickar ett fint handikappspel i bortalagets favör!

Match: PSG – Manchester United (Champions League) | Speltips: Manchester United +1,5 mål (Asian Handicap) | Odds: @1.70 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 21:00

Bortamålen med sig

Det var inte många som trodde att Manchester United skulle ha en chans mot PSG när lottningen av åttondelsfinalerna i Champions League ägde rum. Förutsättningarna ändrades dock drastiskt när José Mourinho sparkades och Ole Gunnar Solskjaer tillträdde. Drabbningen blev istället extremt oförutsägbar, men i slutändan stod PSG som vinnare på Old Trafford med 2-0 på tavlan efter en riktigt bra prestation och mål av Angel Dí Maria och Kylian Mbappé. Resultatet betyder att PSG inte behöver komma till Parc Des Princes och vara tvingade att gå för vinst, man går vidare på kryss och förlust med ett mål. Självklart kommer laget inte “parkera bussen” för det, men hungern efter offensiva stordåd lär inte finnas där.

Det går heller inte att se bort från fransmännens otroliga hemmastatistik. Man är extremt hemmastarka och snittar otroliga 3,6 mål framåt på hemmagräs i Ligue 1. Värt att notera är att dessa lag inte håller alls samma klass som Man United, ett lag som går från klarhet till klarhet för tillfället. När PSG väl stött på riktigt svårt motstånd har man inte radat upp samma statistik. Man löser vårt spel i alla matcher i gruppspelet mot Liverpool och Napoli, faktum är att man endast vann 1 match av dessa 4 möten. Man torskade en match mot Liverpool och kryssade båda mot Napoli, trots att man vid denna tidpunkten hade Neymar på planen, något man inte kommer ha under onsdagens drabbning.

Levererar trots skadebekymmer

Manchester United dras med tunga avbräck i form av skador. Nyckelspelare som Herrera, Matic, Martial och Lingard är alla skadade. Addera därtill att Paul Pogba inte får spela matchen efter sitt röda kort i slutskedet av första mötet mot PSG. Tur för United är att man besitter en bred trupp och har många skickliga ersättare. Romelu Lukaku är i storform med 4 mål på 2 startade matcher och kommer med allra största sannolikhet starta under morgondagen också. De flesta av Uniteds skador kom i en och samma match – mötet mot Liverpool på Old Trafford som slutade 0-0. Sedan dess har man spelat 2 matcher och vunnit båda två. Man har dessutom gjort 6 mål på dessa två matcher, ett kvitto på att man faktiskt klarar sig trots skadebekymmerna. 

Bortser vi från första mötet mot PSG kan vi konstatera att United är obesegrade i alla matcher i England under sin nya tränare. Ole Gunnar Solskjaer gör ett fantastiskt jobb, man är kompakta i försvaret och skickar in mål efter mål. Man har dessutom endast kryssat 2 matcher under norrmannen, och lyckats skrapa ihop 32 poäng på 12 spelade matcher i Premier League. Vårt spel sitter alltså i alla matcher sedan “OGS” tillträdde, förutom mot just PSG. Med tanke på PSG’s rådande övertag med sina bortamål och hållen nolla från första mötet och Manchester Uniteds fortsatta form trots avbräck förvånas jag över hur vi blir erbjudna oddset 1.70 på att Man United inte förlorar med minst två baljor under onsdagen.

Speltips: Manchester United +1,5 mål (Asian Handicap)

Jag väljer att spela Manchester United +1,5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • PSG har redan 2 bortamål & hållen nolla med sig från första mötet och behöver således inte gå för en storvinst

  • Spelet sitter i alla PSG’s 4 möten mot Liverpool och Napoli i gruppspelet av Champions League

  • Manchester United löser spelet i alla matcher under Ole Gunnar Solskjaer förutom förra mötet mot PSG

  • Manchester United har visat att man kan prestera trots sina skadebekymmer – man har gjort 6 mål på två matcher och ersättaren Lukaku är i storform

     

Detta speltips kommer från speltips.se i samarbete med bettingsidor.se.