Barca är favoriter på Old Trafford

Manchester United har helt klart förbättrat sig själva sedan José Mourinho blev Ole Gunnar Solskjaer och på onsdag spelar de en av säsongens viktigare matcher när Barcelona besöker England för den första av två kvartsfinaler i Champions League.

 

Det första mötet avgörs på Old Trafford och efter Uniteds dramatiska väg till kvartsfinalerna är det en ny glöd runt klubben.

 

Men den där 3-1-segern och uttömningen i Paris har sitt sina spår för Solskjaers manskap som förlorat tre av fyra matcher sedan avancemanget från åttondelsfinalen.

 

Utvilat United mot formstarkt Barca

 

Paul Pogba, Marcus Rashford och kompani lär kliva in med pigga ben på onsdag då de har en spelfri helg bakom sig. För Barcelona är det däremot annorlunda då de – via en 2-0-seger mot Atletico de Madrid – fick tömma sig på energi och samtidigt ta ett steg närmre La Liga-titeln.

 

Den segern innebär att Barcelona nu har 16 raka matcher utan förlust och har, under Ernesto Valverde, fått till det taktiska och samtidigt behållit den individuella briljansen.

 

Gästerna från Katalonien är värderade till 2.00 inför matchen, något som är aningen snålt, och därför ser vi det största värdet i krysset till 3.60.

 

Att båda lagen gör mål är ett fullt rimligt utfall på Old Trafford, ett spel ni hittar till 1.60 på Bethard.

 

Kan Rashford bli hjälte på nytt?

 

När vi tittar på eventuella målskyttar i matchen är Marcus Rashford ett namn som borde tas upp i diskussionen. 21-åringen har börjat bli mer konsekvent i sitt spel och vi alla vet vilken extrem spets den egna produkten besitter.

 

Han finns som målskytt till 2.85 på onsdag samtidigt som anfallskollegan Anthony Martial är en aningen större chansning till 3.40.

 

Senast de här två lagen möttes var faktiskt i Champions League-finalen 2011, en match som Barcelona tillslut vann med 3-1 på Wembley.

 

Den gången var Lionel Messi, föga överraskande, en av målskyttarna och inför den stundande kvartsfinalen har argentinaren minst sagt prickat formen. Han har hittills gjort 43 mål (fyra hattricks) under säsongen och han lär vara framträdande på nytt i Barcas jakt på Champions League-titeln.

 

Messi finns som målskytt till 1.80 och med tanke på hans fenomenala form lär han återigen hamna i målprotokollet.

 

 

 

 

Han får dessutom god hjälp av Suarez

 

I anfallsväg är det främst Luis Suarez som understödjer Messi och den uruguayanska  anfallaren har visat sin kvalitet i många stora matcher den senaste tiden.

 

Han har dessutom ett förflutet i Liverpool, något som gör att han nog hemskt gärna vill sätta fler käppar i Uniteds hjul.

 

Suarez har gjort 23 mål den här säsongen och är – precis som Messi – en av de spelare som förväntas näta på onsdag.

 

Han finns som första målskytt till 5.00 och sån målskytt när som helst under matchen till 2.10, något som bör tas i beaktning efter Suarez insats mot Atletico i helgen.

 

Parallellt med stormötet i Manchester, spelar Juventus mot överraskningen Ajax där den första matchen avgörs i Amsterdam.

 

Juve är favoriter ur ett historiskt perspektiv

 

Det finns en hel del Champions League-historik att grotta ner sig i när det kommer till matcher mellan de här två lagen. Det är klar fördel Juve i statistiken mellan klubbarna då Bianconeri inte förlorat någon av sex matcher mot Ajax.

 

När Cristiano Ronald dessutom förväntas återvända från skadeproblem känns det som en lite för svår nöt att knäcka för det så talangfulla Ajax-laget.

 

Det är inte en helt enkel bortamatch på Johan Cruyff Arena, men italienarnas 2.35 borde vara ett intressant spelalternativ på onsdag.

 

En enmålsvinst för Juve finns samtidigt till 3.30 och känns aktuellt inför det första mötet i Holland.

 

Kean är namnet på allas läppar

 

Cristiano Ronaldo är alltid ett hett namn när vi diskuterar måskyttar, men till onsdag kan vi hitta ett bättre värde hos en stortalang som håller på att få sitt stora genombrott. Moise Kean har gjort mål i fem raka matcher för klubb- och landslag och börjar få allt större förtroende av Max Allegri.

 

Han finns som målskytt till 2.40, samtidigt som hemmalagets stora målskytt Dusan Tadic finns som målgörare till 3.20. Den tidigare Soton-spelaren gör sin bästa säsong i karriären och lär vara sugen på att sänka en ny titelfavorit efter succén i Madrid.

 

Om vi återkopplar till Cristiano Ronaldo så finns portugisen som målskytt till 1.90 och efter hans uppvisning mot Atletico i åttondelsfinalen kan vi förvänta oss att han är lika hungrig på onsdag kväll.

 

Kan Juve gå hela vägen?

 

Inför säsongen var Juventus uttalade mål att vinna den där Champions League-titeln efter två smärtsamma finalförluster de senaste åren. Förhoppningen är att investeringen av Ronaldo ska ge betalt och nu har den gamla damen skaffat sig ett bra utgångsläge inför den avgörande våren.

 

Juve är värderade till 2.60 att nå finalen som spelas på Wanda Metropolitano, och Allegris mannar finns till 4.35 som kommande CL-mästare.

 

De som för tillfället är favoriter att ta hem den ärofyllda turneringen är Manchester City. Det hade varit första gången i historien som de himmelsblå från Manchester vann en Europaturnering och de engelska mästarna finns till 3.25.