En fullmatad Premier League-helg inleds på fredagskvällen

Ett formstarkt Leicester City inleder den intensiva helgen i Premier League med en fredagsmatch. Det ibland kritiserade projektet med utryckta helgmatcher som spelas på fredagskvällen får alltså fortsättning den här helgen. Leicester City kliver in i matchen och säsongsavslutningen med siktet på en sjundeplats i tabellen.

 

Sedan februari månad när Claude Puel alltså fick lämna sitt uppdrag har Leicester City höjt sig ordentligt med fem vinster på sex försök. Det har räckt för att ta sig förbi Wolverhampton, även fall Nuni Espiritos lag fortfarande har en match mindre spelad.

 

För motståndet den här gången står Newcastle, ett annat lag som faktiskt sett rätt okej ut i perioder på senare tid. Nu har april och slutet av mars månad å andra sidan varit ett steg tillbaka, varpå Newcastle fortfarande behöver ett par poäng till för att känna sig riktigt säkra i bottenstriden.

 

Youri Tielemans kan avgöra matchen på egen hand

 

Youri Tielemans är huvudanledningen till att Leicester City sett så mycket starkare ut på senare tid. Den form han visat prov på sista månaden gör honom till en av hela ligans hetaste spelare och det framstår allt mer som en vettig värvning från i januari månad. Då anslöt Youri Tielemans från AS Monaco i franska Ligue 1.

 

Belgaren kan mycket väl göra mål även mot Newcastle där oddset för att Youri Tielemans ska göra mål i är 4,00 gånger insatsen.

 

Heung-min Son får axla ett ännu större ansvar

 

I veckan stod Tottenham Hotspur för en synnerligen stark prestation hemma mot Manchester City i Champions League och lagets facit på den nya arenan är imponerande med två raka vinster. Det märks att såväl spelarna som supportrarna verkligen trivs i sitt nya hem.

 

Dessvärre visade sig tisdagens vinst mot Pep Guardiolas mannar bli dyrköpt då lagets lagkapten, stjärna och anfallsess Harry Kane utgick skadad i den andra halvleken. Fotledsproblemen är tillbaka och rapporter gör nu gällande att det kan röra sig om en säsongslång frånvaro för engelsmannen. Tungt värre för Spurs.

 

I hans frånvaro blir den sydkoreanske anfallaren Heung-min Son extremt viktig. Det var han som gjorde segermålet mot Manchester City och troligen blir det han som får spela i den centrala anfallsrollen hädanefter. Det krävs att Heung-min Son verkligen steppar upp nu för att Tottenham ska kunna avsluta säsongen bra.

 

3,95 gånger pengarna på att han gör det första målet mot redan degraderade Huddersfield på lördag är ett bra spel. Heung-min Son har gjort först amålet på Tottenhams nya arena vid två raka tillfällen nu. Det är sannerligen en miljö han trivs i.

 

Dags att ge sig själva andrum?

 

Supportrarna till Wolverhampton drömmer förmodligen mardrömmar om Gerard Deulofeu, som såg till att döda drömmen om en FA-cupfinal för klubben i förra veckans semifinal. Det hade blivit den första finalen sedan 1960 för klubben.

 

Nu återstår att se om laget kan vifta bort den förlusten och mentalt förbereda sig för kommande utmaningar. Som Southampton i helgen. En tuff utmaning.

 

Sedan Ralph Hassenhüttl tog över klubben har Southampton varit mycket starka på hemmaplan och har ännu inte förlorat på St Marys Stadium med honom vid rodret. Dessutom har de gjort minst två mål i tre av sina sex senaste matcher på sydkusten. Att de gör minst två mål i den här matchen betalar 2,75 gånger insatsen.

 

Ångestmöte i botten

 

Det är ett tätt race i bottenstriden och flera lag behöver nu göra starka avslutningar på säsongen för att undvika nedflyttning. Två lag som är direkt inblandade i bottenstriden möts på söndagen, när Cardiff City och Burnley gör upp om tre poäng.

 

Märk väl att Cardiff City i skrivande stund ligger under nedflyttningsstrecket, med fem poäng upp till Southampton. Samtidigt har Burnley ytterligare tre poäng till godo på walesarna. Men skulle det bli förlust här är det plötsligt skarpt läge på allvar.

 

1,90 ger det raka spelet på hemmalaget Burnley. En seger där skulle förmodligen innebär att laget kan pusta ut och fira nytt kontrakt.

 

Everton bör städa av Fulham

 

Efter en tyngre period och lågt hängande huvuden ser det nu ljusare ut hos Everton efter förra veckans vinst mot Arsenal på hemmaplan. Det lär ha givit laget en rejäl skjuts i rätt riktning och förmodligen märks det redan till helgen igen.

 

Nu står Fulham för motståndet, ett lag som är i desperat behov av poäng men som av allt att döma inte kommer att klara nytt kontrakt i Premier League.

 

Fulhams stora problem är antalet insläppta mål – 76 stycken är klart flest i hela serien – men framåt har laget trots allt en förmåga att kunna hota. Däremot är det oftast något enstaka mål framåt som gäller. 19 gjorda på 16 hemmamatcher vittnar om att Fulham att göra exakt ett mål i matchen till 2,25 gånger pengarna är ett spännande spelval.

 

Manchester United favoriter mot West Ham

 

I den sena lördagsmatchen får vi se West Ham försöka rubba Manchester United på bortaplan. Detta är ett West Ham som sett allt annat än farliga ut på bortaplan under säsongen.

 

Med endast en av 21 möjliga poäng på bortaplan på sistone finns det få saker som talar för att West Ham åker från Old Trafford med poäng. Manchester United bör ha goda chanser att hålla nollan till 2,30 gånger pengarna.

 

Crystal Palace kan få svårt med motivationen

 

Manchester City skuggar som bekant Liverpool i täten av Premier League, men har en match mindre spelad. Det gör att Pep Guardiolas lag tidigt på söndagen kan gå om Liverpool – som är två poäng före – om de vinner borta mot Crystal Palace. Lite senare samma dag spelar Liverpool hemma mot Chelsea.

 

Crystal Palace säkrade mest troligt nytt kontrakt förra veckan och kan nu lugna ner sig lite i anspänningsnivå. Risken är att det gör Manchester Citys resa ännu enklare.

 

Manchester City är starka i första halvlek och City HT/FT känns som ett trevligt speltips till 1,71 gånger insatsen.

 

Helgens bästa match spelas på Anfield

 

Liverpool spelar alltså strax efter Manchester City och tar då sig an Chelsea, ett formstarkt lag med mycket att spela för, på hemmaplan. Här går det att minnas tillbaka till lagens möte i Ligacupen, också det på Anfield, tidigare under säsongen då Chelsea gick segrande ur striden.

 

Chelsea har inte förlorat på åtta raka matcher på Anfield. Vi får alltså skruva tillbaka tiden till innan 2013, då Eden Hazard gjorde mål i 2-2-matchen mellan lagen.

 

Belgaren ryktas bort till Real Madrid, men ser hetare ut än på längre just nu. 2,25 gånger insatsen på X2 är ett spel att fundera på inför matchen.

 

Målrikt mellan Watford och Arsenal

 

Den här engelska fotbollshelgen sträcker sig hela vägen till måndagen då Arsenal spelar borta mot Watford, en synnerligen tuff utmaning.

 

Arsenal behöver tre poäng i striden om Champions League-platserna och mål känns troligt mellan två så offensivt starka lag. 1,55 gånger insatsen är oddset på över 2,5 mål i matchen. Det har också suttit i fem raka matcher mellan lagen.