Manchester City är favoriter mot Spurs utan Harry Kane

Efter två intensiva kvartsfinaler redan på tisdagskvällen fortsätter Champions League-slutspelet på onsdagskvällen. Då ska vi bland annat få se det helengelska mötet mellan Manchester City och Tottenham Hotspur, där det är Pep Guardiolas tur att spela på hemmaplan efter att det första mötet spelades på Tottenhams nya arena. Där stod Mauricio Pochettinos lag för en mycket stark insats och fick med sig 1-0 efter att sydkoreanen Heung-min Son gjort matchens enda mål.

 

I den andra kvartsfinalen på onsdagskvällen ska FC Porto försöka med det till synes omöjliga uppdraget att vända på ett 2-0-underläge mot formstarka Liverpool. Detta efter förlust på Anfield i det första mötet. Märk väl att lagen spelade mot varandra så sent som förra våren. Då vann Liverpool med totalt 5-0 över 180 minuter. Det krävs en väldigt stark insats för att portugiserna ska väcka liv i det här dubbelmötet. Det är känslan på förhand.

 

Pep Guardiola hoppas på vändning

 

Manchester City har fortfarande chansen att knipa samtliga fyra titlar den här säsongen efter att ha tagit sig till final i FA-cupen, redan säkrat titeln i Ligacupen, ligga strax bakom Liverpool i Premier League och nu dessutom ha allting i egna händer i Champions League-kvartsfinalen mot Tottenham.

 

Men för att drömmen om en historisk säsong ska leva behövs en vändning mot Tottenham. Efter 1-0 i det första mötet måste laget vinna på hemmaplan, samtidigt som Mauricio Pochettinos lag kan ligga lågt, slå om på kontring och försöka få in ett viktigt bortamål. Om gästerna får in ett mål måste Manchester City alltså göra tre. Båda lagen göra mål och över 2,5 mål finns till 2,05 gånger insatsen.

 

Med det sagt ska sägas att Manchester City varit oerhört formstarka på senare tid och radat upp vinster. Samtidigt har Tottenham problem på spelarfronten då lagkaptenen och den givna ledaren Harry Kane inte finns med. Efter fotledsskadan i det första mötet är risken överhängande att han inte spelar mer den här säsongen.

 

I hans frånvaro blir den sydkoreanske anfallaren Heung-min Son troligen viktig i rollen längst fram, men kanske får Fernando Llorente chansen att agera targetspelare med Heung-min Son intill? Det återstår att se hur Mauricio Pochettino formerar laget.

 

Vad som känns givet är att Manchester City blir spelförande i matchen och stenhårt går för att vända på tillställningen. Manchester City att gå vidare går att spela till 1,64 gånger pengarna. Därmed är det Pep Guardiolas lag som är favoriter att ta sig till semifinal.

 

Håll ögonen på Sergio Aguero

 

Efter skadeproblem är Sergio Aguero nu tillbaka i sånär fullt slag för Manchester City och det är en spelare som kan bli tungan på vågen här. Vid många tillfällen har han tagit rollen som matchhjälte när Manchester City behövt det som allra mest. Därför är det inte heller konstigt att argentinaren är klubbens bästa målskytt genom alla tider.

 

Nu ska sägas att Sergio Aguero inte gjort mål på ett tag då han alltså spenderat merparten av tiden på läktaren under sin rehabilitering. I hans frånvaro har en formstark Raheem Sterling sprutat in mål, samtidigt som anfallskonkurrenten Gabriel Jesus också petat in ett par bollar. Med det sagt väntas Sergio Aguero få starta här. Det är så gott som alltid han som får förtroendet när det gäller som mest. Argentinaren att bli målskytt i match två finns till 1,60 gånger insatsen.

 

Manchester City har 15 raka vinster – om vi räknar bort förlusten i det första mötet med Tottenham – med sig inför den här matchen. Självförtroendet borde därmed vara på topp hos Pep Guardiolas lag. Det här blir en riktigt tuff utmaning för Tottenham.

 

Liverpool ska göra jobbet i Portugal

 

Under våren har det spekulerats vilt i om Liverpool ska fokusera på Premier League eller Champions League under säsongsavslutningen. En del menar på att det är svårt att rikta hundraprocentigt fokus mot två tävlingar parallellt, där den enda riskerar att bli lidande om det går för bra i den andra. Så här långt har Liverpool visat sig kapabla att hantera en titelstrid i ligaspelet och en jakt på final i Champions League på bästa sätt.

 

Att slå ut Bayern München i en åttondelsfinal vittnar om att Liverpool har fullt fokus på att göra bra ifrån sig även i Europa. Samtidigt går laget som tåget i Premier League och vinner match efter match, trots många täta tillställningar. Mot FC Porto ser det redan efter det första mötet ut att vara avgjort.

 

Liverpool har nämligen med sig 2-0 att gå på från det inledande mötet hemma på Anfield. Då var engelsmännen totalt dominanta och kunde på en bättre dag fått in ytterligare någon boll. Då hade tillställningen förmodligen varit helt avgjord redan. Nu har portugiserna en liten chans att göra en heroisk vändning inför sin hemmapublik. Oddset på att FC Porto vänder och tar sig vidare till semifinal är 12,75 gånger insatsen.

 

Med det sagt är Liverpool som bekant ett av världens absolut starkaste kontringslag och mår inte helt illa av att kunna slå om i omställningsspelet på bortaplan. Med 2-0 att gå på behöver Liverpool inte ta några större risker utan kan invänta bra kontringslägen och då släppa lös spelare som Sadio Mané, Roberto Firmino och den så formstarke Mohamed Salah. Egyptiern har verkligen vaknat till liv nu. Liverpool att göra över 1,5 mål till matchen finns till 2,05 gånger pengarna.

 

Är det Roberto Firminos tur nu?

 

En av målskyttarna i det första mötet var brasilianaren Roberto Firmino, som även han haft en stark säsong i Liverpool. Men med tanke på den offensiva kraft som finns att tillgå tenderar han att hamna i skymundan. Tidigare var Sadio Mané i en ryslig form och nu ser Mohamed Salah ut att närma sig sin toppform.

 

Med det sagt är Roberto Firmino en minst lika nyttig spelare och i Europaspelet har brassen ett extremt starkt målfacit. Nu räknar vim ed att han återigen är sugen på att hamna i målprotokollet och döda det här dubbelmötet så tidigt det bara går.

 

I det första mötet tryckte han in 2-0 redan efter 26 spelade minuter och chansen är att han även den här gången ser till att vara tidig med sitt mål. 0-1 för Liverpool skulle verkligen döda spänningen. Oddset på att Roberto Firmino gör första målet är 7,00 gånger insatsen, medan det ger 2,85 gånger pengarna att han gör mål när som helst i matchen.