En potentiellt avgörande helg i Premier League

Liverpool står inför en tuff avslutning på säsongen och för att drömmen om en ligatitel ska fortsätta leva måste laget runda av det här ligaåret med tre raka vinster, det är känslan på förhand. På fredagskvällen spelar laget hemma mot Huddersfield Town på Anfield i en match där Liverpool är självklara favoriter.

 

På det hela taget står vi inför en intressant helg där det finns matcher som gäller någonting i egentligen alla delar av tabellen. Längst upp gör Manchester City och Liverpool upp i avgörandet med tre omgångar kvar att spela, samtidigt som Arsenal, Chelsea, Manchester United och Tottenham nu ska slåss om de två sista platserna till Champions League nästa säsong.

 

Men glöm inte heller att det i bottenstriden fortfarande är oklart vilket lag som blir det sista att åka ner i Championship. I praktiken är det troligen Cardiff City och Brighton som gör upp om att klara sig, men Southampton kan egentligen inte riktigt andas ut än. En vinst hemma mot AFC Bournemouth på lördagen skulle vara precis vad laget behöver.

 

Liverpool är solklara favoriter

 

Helgens omgång inleds alltså redan på fredagskvällen när Liverpool tar sig an redan klara jumbon Huddersfield Town på hemmaplan. Det här är en match där bortalaget har ingenting att spela för, medan hemmalaget har precis allting att spela för. Det kan väl bara sluta på ett sätt?

 

Med Huddersfield Town, Newcastle United och Wolverhampton kvar att spela har Liverpool tre överkomliga uppgifter kvar. Men det krävs samtidigt att Manchester City tappar poäng för att det här ska gå vägen. Risken att Huddersfield Town blir ett hinder på vägen känns dock liten på förhand.

 

Liverpool bör med sin goda form ta hand om den här matchen från första stund och vinna med komfortabel marginal. Över 3,5 mål av hemmalaget ger 1,83 gånger insatsen på förhand och känns som en rimlig förväntan. Laget vann årets första möte 1-0 på hemmaplan.

 

Tottenham siktar på toppen

 

Samtidigt slåss alltså Tottenham om att säkra en topp 4-plats på slutet. Just nu ligger laget klart bäst till och mycket pekar på att en vinst hemma mot West Ham på lördagen hade varit precis vad laget behöver för att pusta ut. Just nu är det fyra poäng ner till Arsenal som ligger utanför Champions League-platserna.

 

Tottenham står samtidigt inför en viktig semifinal i Champions League veckan därpå och frågan är var fokus ligger? Det är å andra sidan ett par vilodagar mellan matcherna och Mauricio Pochettino bör rimligen kunna fokusera på både och. Det återstår att se hur West Ham och Manuel Pellegrini ställer sig till matchen, men laget har tre raka matcher utan vinst mot Spurs.

 

3-1 slutade det senast lagen drabbade samman, då i Ligacupen. Just nu är Fernando Llorente och Heung-min Son både heta och kan spelas som målskyttar i matchen till 2,35 gånger insatsen. Spurs att vinna -1 (trevägshandikapp) finns också till 2,15 gånger pengarna på förhand.

 

Drömmen lever för Cardiff City

 

Det är tre poäng upp till säker mark för Cardiff City, som på lördagen spelar borta mot redan klara nedflyttningslaget Fulham. Visst, hemmalaget vill gärna avsluta säsongen bra, men motivationsnivån i de båda lagen borde rimligen skilja sig oerhört mycket.

 

4-2 slutade årets första möte mellan lagen och Neil Warnock hoppas nu manövrera hem ännu en trepoängare, som rimligen skulle kunna väcka konkret liv i drömmarna om nytt kontrakt.

 

Oddset på en livsviktig bortaseger på Craven Cottage ger 2,95 gånger insatsen på förhand.

 

Kan Arsenal haka på i Champions League-striden?

 

På söndagen gör Chelsea och Manchester United upp i ett viktigt toppmöte, någonting som öppnar för att Arsenal kan smyga lite under radarn och återta fjärdeplatsen i tabellen. Men för att den chansen ska leva behöver laget ta poäng och helst vinna borta mot Leicester City i söndagens tidiga match.

 

På senare tid har lagen spelat nästan uteslutande målrika matcher och King Power Stadium har varit en skådeplats som ofta öppnat för målrika tillställningar. Totalt 15 mål i de tre senaste mötena i Premier League vittnar om att det kan bli åka av här också. Över 3,5 mål i matchen finns att spela till 2,55 gånger pengarna.

 

Vidare är Arsenal favoriter på förhand och har mer att spela för, även fall Leicester City gärna klättrar upp till den där sjundeplatsen som finns inom räckhåll. En bortavinst för Arsenal kan spelas till 2,45 gånger insatsen.

 

Manchester City ska bara göra jobbet

 

Inför onsdagens heta derby i Manchester pratades det om att mötet med Manchester United var det sista, riktigt stora hindret på vägen mot en eventuell ligatitel för Manchester City. Efter en trevande inledande halvlek såg laget betydligt starkare ut i halvlek nummer två och gick segrande ur striden med totalt 0-2 efter två fina mål-

 

Det gör att laget nu leder tabellen med en poäng före Liverpool och bara behöver avsluta säsongen med tre raka vinster för att säkra ännu en ligatitel. Det är precis vad Pep Guardiola behöver för att kunna sluta tänka på nederlaget mot Tottenham i Champions League.

 

Nu väntar ett tufft möte borta mot Burnley, ett lag som nu i princip säkrat nytt kontrakt och som nu inte har samma kniven mot strupen-känsla längre. Det här blir tredje gången lagen möts den här säsongen och båda gångerna har Manchester City vunnit med hela 5-0.

 

Sergio Aguero, som ger 2,90 gånger insatsen att sluta i topp av skytteligan i Premier League, har gjort mål i båda matcherna och ger nu 3,00 gånger insatsen på att näta minst två gånger i söndagens möte.

 

Söndagens tungviktsmöte på Old Trafford

 

Det blev förlust i hemmaderbyt mot Manchester City, men Manchester United har redan på söndagen chansen att ta revansch i nästa stormöte på Old Trafford. Nu gästar Chelsea, ett lag som också slåss om en Champions League-plats.

 

2013 var senast som Chelsea vann borta mot Manchester United i Premier League, men ett oavgjort resultat kan räcka för Maurizio Sarris lag. På så sätt hålls nämligen Manchester United bakom i tabellen.

 

2-2 slutade mötet på Stamford Bridge och ett nytt kryss ger 3,35 gånger insatsen på förhand.

 

Europa League är livlinan som gäller för Chelsea. En turneringsvinst där räcker för att säkra en plats i Champions League. Oddset på att laget lyckas med det är 2,40 gånger insatsen, medan oddset på att laget slutar utanför topp 4 i Premier League är 1,50 gånger pengarna.

 

Vad vi vet är att söndagens möte blir en riktig rysare!