Speltips: Manchester City vinner & håller nollan – 2.0

Vi beger oss till England och Manchester, där de regerande mästarna Manchester City gästas av Watford under lördagen. En match där vi ser en tydlig favorit i form av hemmalaget Manchester City. Att besöka de regerande mästarna på Etihad Stadium är ingen lätt uppgift. Här slår Manchester City motståndet!

Manchester City är regerande mästare i Premier League och har i många år i följd varit laget att slå. Man är oerhört starka, både hemma och borta. Det skall dock tilläggas att Manchester City på hemmaplan är ingen jättelätt uppgift, om man säger så, för där har man nämligen 16 raka matcher utan förlust. Senaste laget i raden att känna på detta var Brighton, som förlorade med hela 4-0 på Etihad Stadium. Watford har en onekligen tuff uppgift framför sig när man gästar Manchester City. Laget har inte slagit de regerande mästarna på elva raka matcher och inte heller på de åtta senaste bortamatcherna. Här skall vi också räkna in de senaste resultaten mellan lagen på Etihad: 3-1, 3-1 och i senaste mötet mellan lagen hela 6-0. För Watfords skull skippar vi övriga resultat mellan lagen under de tre senaste säsongerna. Manchester City är revanschsuget dessutom, efter den snöpliga förlusten mot Norwich senast. Man gick miste om otroligt viktiga poäng, medans titelutmanaren Liverpool fortsätter gå bra. Nu har man i princip inte råd att tappa fler poäng, då dessa poängtapp verkligen stod Liverpool dyrt ifjol.

Manchester City har sedan förlusten mot Norwich spelat sin första Champions League-match för säsongen, då gruppspelet drog igång under tisdagen. En revanschsugen gigant åkte till Ukraina för att möta Shakhtar. En match som Pep Guardiolas mannar dominerade från minut ett. Man skapade mängder med chanser, hade bud på fler mål än tre och spelade till detta ett mycket bra försvarsspel. Shakhtar noterades för ett skott på mål, samt noll hörnor. Detta tyder på att Manchester City dominerade rejält. Det skall också tilläggas att man vågade rotera till vissa delar. Målskyttar blev Mahrez, Gundogan och Jesus. Manchester City är tillbaka på vinnarspåret och jag tror att Watford inte har speciellt mycket att hämta på Etihad under lördagseftermiddagen.

Watford stod för en skaplig upphämtning senast. Ett 0-2 underläge mot Arsenal är tungt, men Watford lyckades hämta upp och lösa en poäng. 0-2 i paus, blev snabbt efter pausvilan 1-2 och sedan kunde Watford hålla tätt resterande delar av matchen. Watford kvitterade mycket sent och känslan för hemmalaget var magisk. Viktiga poäng för ett Watford, som under inledningen av säsongen tagit snåla två poäng. En mycket svag inledning av säsongen alltså och det ser ut att bli betydligt sämre, när Manchester City väntar härnäst. Watford har ingen vidare historia i mötena mot Manchester City och har i princip velat glömma varenda möte efter slutsignal. 5 och 6-0 resultat är något som speglar dessa möten, där de regerande mästarna varit totalt överlägsna i siffror.

Nu väntar Etihad Stadium för Quiques gäng. En match som, kanske, är den tuffaste av matcher i Premier League. Lägg därtill att man möter ett fortsatt revanschsuget Manchester City, som dessutom ställde över spelare som Sergio Aguero i veckans Champions League-match. Det skall onekligen bli intressant att se om Watford gjort läxan efter senaste mötet. Att hålla tätt mot Manchester City är ingen lätt uppgift och man kommer, med största sannolikhet, inte lyckas med det. Watford får ta poängen för att klättra i tabellen någon annanstans. Här vinner Manchester City, med överlägsen stil.

Manchester City har vunnit åtta av sina nio senaste hemmamatcher mot Watford, den sista slutade oavgjort.
Manchester City vann det senaste mötet på Etihad Stadium med hela 6-0.
Manchester City håller nollan i sex av de nio senaste mötena mellan lagen.
Manchester City har inte förlorat någon av sina 16 senaste hemmamatcher.
Watford har haft det oerhört tufft mot Manchester City och har inte vunnit mot laget på elva raka möten.
Watford har endast tagit två poäng hittills, den här säsongen.
Manchester City är oerhört revanschsuget efter den snöpliga torsken mot Norwich senast.