La Liga Omgång 9

Efter landslagsuppehållet späckat med UEFA Nations League är det återigen dags för ligaspel. Det blev torsk för Spanien som fick möta ett England som man inte sett så starka ut på år och dagar. Matchen slutade med 3–2 till England. I omgång nio är det kanske framför allt matchen mellan Barcelona och Sevilla som står i fokus då båda lagen toppar tabellen.

 

Real Madrid vs Levante

20:e oktober 13:00

Real Madrid har inte gjort mål 409 minuter vilket är den längsta måltorkan för klubben sen 1985. I sin offensiva uppsättning saknas både Isco och målskytten Benzema som inte kan spela på grund av en muskelskada. På de senaste fem matcherna har man endast vunnit en och förlorat två. Trots svackan är man dock obesegrade på hemma plan än så länge med tre vinster och en oavgjord.

 

Levante kommer in i omgång nio med två raka vinster i bagaget. Utöver dessa två har de endast vunnit en match till så långt under säsongen. Noterbart för Levante är att trots man ligger på en 11:e plats i tabellen har man gjort lika många mål som Real Madrid så långt. Man har dock släppt in betydligt fler.

 

Bethard sätter oddset till matchen till 1.14 för rak ett och 19.00 för en rak tvåa. Att det blir under 3.5 mål i matchen kan spelas för 1.90 gånger pengarna.

 

Barcelona vs Sevilla

20:e oktober 20:45

Det vankas toppmöte när ettan och tvåan i La Liga ställer sig mot varandra. Barcelona som inledde starkt med fyra raka vinster har nu gått utan vinst i de fyra resterande. Man har förlorat borta mot Leganes och har även tre oavgjorda. Innan landslagsuppehållet blev det ett oavgjort resultat mot Valencia.

 

Sevilla har avslutat riktigt starkt med fyra raka vinster, mot bland andra Real Madrid. Offensvit är det bara Barcelona som har gjort fler mål. Det är André Silva som står för den största delen av målskörden med sju gjorda mål på åtta matcher. Även Ben Yedder skjuter in sig på fem mål.

 

Trots Sevillas fina form och Barcelonas tafatta ligger Bethards odds starkt på hemmalagets sida. 1.36 gånger pengarna på att Barcelona vinner. Med tanke på att det är ligans bästa anfall som gör upp mot varandra kan spelet båda lagen göra mål vara lämpligt. Det hittas också på Bethard med oddset 1.46 gånger pengarna.