Viekö Leclerc voiton Kiinassa

Formula 1 kiertue juhlii 1000:tta kisaansa Kiinassa tänä sunnuntaina ja monet voivat nähdä tässä mahdollisuuden uuteen alkuun. Varikolla kuiskailut ovat hieman lisääntyneet, joten kysymys kuuluukin, alkaako tästä nyt Charles Lecrlercin aikakausi?

Leclerc on näyttänyt terävältä

Bahrainin osakilpailu oli täynnä ensimmäisiä tälle monacolaiskuskille. Hänen ensimmäinen paalupaikkansa, ensimmäinen palkintopallisijoitus ja ehkä mitä tärkeämmin, hänen ensimmäinen karmaiseva tappionsa Mercedekselle. Kun otetaan huomioon ”Hopeanuolten” ylivalta Ferrariin nähden V6 aikakauden aikana ja italialais auton toisinaiset luotettavuusongelmat niin on erittäin epätodennäköistä että tämä oli viimeinen kerta kun Lewis Hamilton tai Valtteri Bottas tulevat varastamaan voiton Leclercin nenän edestä.

Tästäkin huolimatta, jos Leclerc pystyy laittamaan tuon pettymyksen taakseen niin hänellä on kyky iskeä takaisin Shanghain radalla. Vaikka hän ei ole koskaan voittanut F1 osakilpailua niin Leclerc on silti 2.45 kertoiminen suosikki ajamaan ensimmäisenä ruutulipun ohi sunnuntai aamuna Suomen aikaa.

Shanghain kansainvälinen moottorirata pitäisi pitkien ja tasaisten suorien ansiosta suosia jälleen Ferrarin vahvuuksia, joka myös antaa Sebastian Vettelille välittömän mahdollisuuden pestä kasvonsa viime kisan epäonnistumisen jälkeen. Saksalainen teki jälleen kerran virheen Bahrainissa, joka oli hänen jo viides virheensä 13 viime kisassaan. Hän ei näytä olevan parhaimmillaan tällä hetkellä.

Vettel tarvitsee tästä osakilpailusta voiton ja onkin kisan kakkossuosikki kertoimella 2.65, mutta hänen voittoonsa on vaikea uskoa viimeaikaisten esitysten perusteella.

Jatkuuko Hamiltonin rakkaussuhden Kiinaan tänäkin vuonna?

Lewis Hamilton on todella nauttinut Kiinan osakilpailusta aikaisemmin sillä hän on ollut korkeimmalla palkintopallilla viisi kertaa. Kolme näistä voitoista on tullut kun hän on ajanut Mercedeksellä.

Hänellä on myös ennätyksellinen määrä paalupaikkoja Kiinassa (6) ja nyt lauantain aika-ajoihin hänelle tarjotaan 3.40 kerrointa saavuttamaan seitsemäs paalupaikka. Johtuen tämän radan vaikeasta alusta, jossa kuskit ajavat heti tiukkaan oikealle kääntyvään mutkaan lähdöstä, niin on erittäin tärkeää että aika-ajo on mennyt hyvin. Jos Hamilton on lähdössä eturivissä niin häntä voi olla vaikea pysäyttää.

Viime vuonna Ferrari nappasi molemmat eturivin paikat aika-ajosta, mutta itse kisassa Red Bullin Daniel Ricciardo järjesti jättiyllätyksen nousemalla voittoon. Hänen myöhäisessä vaiheessa hankitut uudet renkaat auttoivat nousemaan ohi Suomen Valtteri Bottaksen ja voittoon.

Red Bull tuskin tulee tekemään samanlaista yllätystä tänä vuonna sillä he eivät pysty vastaamaan kahden kärkitallin autojen tehoihin, vaikka he vaihtoivat Hondan moottoreihin täksi kaudeksi. Max Verstappenin paras mahdollisuus on toivoa toista Vettelin virhettä ja pääsyä palkintopallille. Hollantilaisen kerroin päästä kolmen parhaan joukkoon on 2.65.

Kimi Räikkönen jahtaa yllätystä Shanghaissa

Alfa Romeo, entiseltä nimeltään Sauber, on aloittanut kauden vakuuttavasti kiitos Kimi Räikkösen kahden Top-10 sijoituksen. Suomalainen jäämies on nauttinut hyvin ajastaan Alfa Romeolla ja nyt kun talli ilmoitti useista parannuksista autoon tähän viikonlopun kisaan, niin vuoden 2007 maailmanmestarin pitäisi jälleen päästä kymmenen parhaan joukkoon kertoimella 1.54.

Toinen kuski, joka on aloittanut vahvasti tämän kauden, on tulokas kuski Lando Norris, joka tuli uskomattomasti kuudennelle sijalle Bahrainissa. McLaren on saanut lisää tehoja täksi kaudeksi konepellin alle Renaultin moottoreilla, joka on mahdollistanut heidän nousunsa sijoituksissa. Tallilla on kuitenkin vielä runsaasti mekaanisia ongelmia jotka ovat vaikuttaneet luotettavuuteen sillä Norrisin tallikaveri Carlos Sainz Jr ei ole vielä ajanut yhtään kisaa loppuun asti.

McLaren on ollut F1 talleista viidenneksi paras kun katsotaan auton vauhtia niin Norrisilla (kerroin 2.10) ja Sainzilla (kerroin 1.62) on erittäin hyvä mahdollisuus tuoda tallille pisteitä ja päästä kymmenen parhaan joukkoon, jos vain auto kestää.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ