Uudistunut Bottas hakee toista perättäistä voittoaan

Valtteri Bottas yllätti kaikki pari viikkoa sitten voittamalla kauden avauskisan Australiassa. Suomalainen Mercedes kuski ei onnistunut voittamaan yhtään kisaa viime kaudella ja tämän vuoksi hänen asemansa maailmanmestari Lewis Hamiltonin tallitoverina oli uhattuna. Nyt hän kuitenkin näytti että taidot eivät ole kadonneet mihinkään.

Nastolalainen ei yllättänyt pelkästään ajollaan, mutta myös uudella aseenteellaan, joka tekee hänestä jopa yhden mestarikandidaatin tälle kaudelle. Hän haluaa jatkaa kriitikoiden hiljentämistä ottamalla toisen peräkkäisen voiton Bahrainin osakilpailusta ja samalla lopettamalla Ferrarin viime aikaisen dominoinnin Persian lahdella.

”Hopeanuolet” pyrkivät murtamaan Ferrarin Sakhirin linnakkeen

Ferrarin esitykset Melbournessa eivät vakuuttaneet ketään, mutta he ovat nyt puhuneet Albert Parkin katastrofin jälkeen itsevarmasti löytäneensä uudelleen saman vauhdin joka heillä oli talven testeissä. He toivovatkin tuovansa tämän vauhdin heidän suosikkiradalleen, Sakhir GP radalle.

Formula 1 on järjestänyt tällä radalla osakilpailun 14 kertaa joista Scuderia Ferrari on voittanut kuusi. Ferrari kuski Sebastian Vettel on myös voittanut Bahrainissa kaikista kuskeista eniten. Saksalainen on voittanut kaksi edellistä Bahrainin kisaa ja yhteensä hänellä on tällä radalla neljä voittoa. Paalupaikan hän on ajanut täällä kolme kertaa.

Viime vuonna Vettel onnistui pitämään kuluneilla renkaillaan Valtteri Bottaksen takanaan tuoden itselleen ja tallilleen 25 pistettä. Mercedes kuski ei löytänyt yhtään ohituspaikkaa kisan viimeisillä kierroksilla. Se oli kuitenkin vanha Bottas sillä nyt näyttäisi siltä että tämä parrakas Hopeanuoli kuski on laittanut keskinkertaisen vuoden 2018 taakseen ja antanut uralleen kunnon piristysruiskeen ”äijämäisellä” asenteellaan.

Valtteri Bottas on noussut Australian kisan menestyksen jälkeen kakkossuosikiksi kertoimella 3.50. Hallitseva maailmanmestari Hamilton on suosikki 2.35 kertoimella. Tämä on yksi harvoista radoista jossa Bottas on ollut brittiläistä tallitoveriaan parempi ollen kahden viime kauden aikana edellä sekä aika-ajossa että itse kisassa.

Ferrarin Mattia Binotto on taas sanonut että he ovat tehneet joitakin ”korjauksia” auton säätöihin, mutta tallin esitys Australiassa oli niin heikko että on vaikea uskoa että italialaiset olisivat onnistuneet kahden viikon aikana saamaan Mercedeksen etumatkan kiinni ja pystyisivät voittamaan tässä kisassa.

Mercedeksen ja Ferrarin ero Australiassa oli niin suuri että on turvallista luulla että Hopeanuoli tulee aloittamaan kisan paalulta. Mercedeksen Bottaksen tai Hamiltonin paalupaikka tarjoaisi 1.50 kertoimen.

Leclerc valmis lunastamaan lupaukset

Vaikka voitto voi olla vielä hieman liian kaukainen tavoite Ferrarille niin palkintopalli sijoitus on täysin mahdollinen ja varmasti minimitavoite italialaisille. Vettelin sijoituksesta kolmen parhaan joukkoon saa vain 1.36 kertoimen, mutta Charles Leclercin palkintopalli sija antaisi rahat jo 2.90 kertaisesti takaisin.

Tämä monacolais kuski teki ihan luotettavan esityksen debyytissään Ferrarille Australiassa sijoittuen viidenneksi. Hän olisi voinut sijoittua paremminkin jos häntä ei olisi pyydetty jäämään Vettelin taakse kisan aikana.

Tämä rata ei näytä sopivan Red Bull tallin autoille sillä ne jäävät jälkeen suorien nopeuksilla kahdelle kärkitallille joten tämä parantaa Leclercin mahdollisuuksia päästä kolmen joukkoon ja ottaa ensimmäinen taisteluvoitto tunnetummasta tallitoveristaan Vettelistä.

Bahrain sopii Haas tallille

Haas talli on ottanut jälleen askeleen eteenpäin edellisestä kaudesta ja Australiassa tallin esitys oli erinomainen Kevin Magnussenin tulleen maaliin kisan kuudentena.

He, kuten Ferrari, ovat menestyneet ihan hyvin Bahrainissa viime vuosien ajan ja Magnussen olikin viime vuoden kisassa viidennellä sijalla.

Tanskalaiselle tarjotaan jälleen hyvää 2.45 kerrointa päästä kuuden parhaan joukkoon kun taas hänen epäonnisen tallitoverinsa Romain Grosjeanin kerroin on 2.55.

Ranskalainen oli matkalla parempaa sijaan kuin tallitoverinsa Melbournessa kunnes epäonnistunut varikko pysähdys johti hänen keskeytykseensä. Grosjean on joutunut kärsimään runsaasti epäonnea mekaanisten syiden takia viiimeisen 12 kuukauden aikana, mutta jos auto pysyy kunnossa koko kisan ajan Bahrainissa niin hän pystyy olemaan korkeammalla kuin tallitoverinsa Magnussen.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄST