Veikkausliiga – Week 32

Veikkausliiga 32. peliviikko ennakko

Tänä sunnuntaina Veikkausliigassa pelataan toiseksi viimeinen kierros. HJK on jo varma voittaja ja PS Kemi on varma putoaja mutta muista paikoista käydään kova kilpailu. Rovaniemen Palloseura on toisena tällä hetkellä neljä pistettä ennen Kuopion Palloseuraa ja FC Honkaa. Ilves on näistä kahdesta kolme pistettä perässä. Nämä joukkueet taistelevat kahdesta Europaikaista. Liigan häntäpäässä käydään myös kova taistelu siitä mikä joukkue joutuu karsimaan paikasta Veikkausliigaan ensi kaudeksi. TPS on tällä hetkellä 11. sijalla, mutta sekä IFK Mariehamn että SJK ovat vain kaksi pistettä heitä edellä.

Sunnuntai 21 lokakuuta, kaikki pelit alkavat klo 14:30

VPS – RoPS 3.80 – 3.20 – 2.20

Vaasan Palloseuran kausi on ollut epätasainen mutta he taistelevat vielä kuudennesta sijasta joka toisi heille ylimääräisen kotiottelun ensi kaudeksi. Heidän pelikuntonsa ei ole kuitenkaan hyvä sillä he ovat yhdestätoista viime ottelustaan ottaneet vain yhden voiton ja sekin jumbo PS Kemiä vastaan. Kotona pelit eivät ole myöskään menneet kovinkaan hyvin sillä heidän kotisaldonsa on 4-5-6.

Toisena oleva RoPS varmistaisi Europaikan voittamalla tämän ottelun. RoPS hävisi HJK:lle ja SJK:lle syyskuun lopussa, mutta nuo ovat ainoat tappiot kymmeneen otteluun. RoPS on ollut hyvä vierasjoukkue tällä kaudella 7-6-3 saldolla. RoPS on voittanut molemmat tämän kauden kohtaamiset Vaasaa vastaan 1-0.

PS Kemi – IFK Mariehamn 6.15 – 4.20 – 1.55

Jumbojoukkue PS Kemin pelaajat pelaavat enää kunniastaan. Huutava päävalmentaja sai lähteä ja nyt he voivat pelata ilman paineita viimeisessä ottelussaan kotiyleisön edessä. Moni pelaaja joutuu/pääsee lähtemään Kemistä kauden jälkeen joten pelaajat antavat näyttöjä nyt muille seuroille. Kemi on hävinnyt viimeiset kuusi ottelua joissa he ovat tehneet vain kaksi maalia joten paljon huonommin ei voi enää mennä.

IFK Mariehamn taistelee suorasta säilymisestä ja voitto tästä ottelusta riittäisi siihen jos TPS ei voita omaa otteluaan. Tämä ei kuitenkaan tule olemaan helppoa sillä IFK Mariehamn on ollut surkea vierailija tällä kaudella ja pitkä vierasmatka pohjoisen Kemiin ei varmasti ole helppo. Maarianhaminalaiset ovat voittaneet vain kaksi vierasottelua tällä kaudella joista toinen oli kuitenkin Kemiä vastaan 2-3. Oman kotiottelunsa IFK voitti 2-1.

KuPS – TPS 1.52 – 4.40 – 6.15

Tämä on todella tärkeä ottelu molemmille joukkueille sillä molemmat tarvitsevat voiton. KuPS on tällä hetkellä kolmantena ja voittamalla viimeiset kaksi otteluaan he mitä luultavimmin pääsisivät Euroopan kentille ensi kaudeksi. TPS taas on karsijan paikalla ja vain voitoilla heillä on mahdollisuus nostaa itsensä kuiville. Tappiolla he mitä luultavimmin joutuvat karsintaan.

KuPS on ollut erinomaisessa vireessä heti sen jälkeen kun Reuben Ayarna liittyi joukkueeseen ja toi balanssin puolustuksen ja hyökkäyksen välille. Viimeisestä kymmenestä ottelusta he ovat voittaneet seitsemän ja hävinneet vain mestari HJK:lle. Viime kierroksen 2-0 kotivoitto Ilveksestä oli heidän ensimmäinen nollapeli Savon Sanomat Areenalla tällä kaudella. Muuten kotisaldo on 7-5-4 maalierolla 29-20.

Turun Palloseuran otteet ovat myös parantuneet sen jälkeen kun he saivat kunnon maalintekijän joukkueeseen Sterling Yateken muodossa. Tämän jälkeen maalipaineet eivät olleet enää Mika Ääritalon niskassa ja nyt joukkue pelaa huomattavasti vapaantuneemmin. Joukkue voitti FC Lahden viime vierasottelussaan 2-5 mutta tämä oli heidän ensimmäinen voittonsa Veritas Stadionin ulkopuolella tällä kaudella. Vieraissa ei ole siis paljoa juhlittu. Tepsin edellisellä vierailulla Kuopiossa he kärsivät 3-2 tappion. Turussa pisteet jaettiin 0-0 lukemin.

HJK – SJK 1.39 – 4.55 – 8.50

Helsingissä pelataan jo ilman paineita ja valmistaudutaan ensi kauteen mestarina. SJK taas tarvitsee vielä pisteitä viimeisistä otteluistaan varmistaakseen sarjapaikkansa ensi kaudeksi. Piste tästä ottelusta mitä luultavimmin riittää jos TPS häviäisi oman ottelunsa Kuopiossa. Helppoa tuon pisteen saaminen ei ole sillä SJK ei ole tehnyt maalin maalia HJK:n verkkoon sitten vuoden 2016 Cup finaalin. Edelliset kuusi ottelua ovat päättyneet HJK:n voittoon maalierolla 20-0.

Ilves – FC Lahti 1.66 – 3.85 – 5.55

Ilves hävisi viime ottelunsa Kuopion Palloseuraa vastaan ja tuo tappio voi olla aika ratkaiseva Europaikkojen suhteen. Ilves on nyt kolme pistettä KuPSia ja Honkaa perässä ja koska heidän maalieronsa on niin paljon huonompi, heidän Europaikkansa vaatisi sitä että KuPS sekä Honka eivät enää voittaisi yhtään ottelua tällä kaudella. Samalla Ilveksen pitäisi voittaa molemmat ottelunsa.

Ensimmäisen ottelun voittaminen ei olisi ihme sillä juuri päävalmentajaansa vaihtanut FC Lahti on nyt pelannut 12 ottelua ilman voittoa. Heidän edellinen voittonsa oli heinäkuun lopulla. Varmasti heidän pelaajansa haluavat vielä päättää tämän kamalan putken ennen kauden loppua sillä monet pelaavat pelipaikastaan. Helppoa se ei ole sillä Ilves on hyvä kotijoukkue 7-6-3 saldollaan. Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen tällä kaudella Tammelassa päättyi 0-0 lukemiin. FC Lahti voitti 2-0 kisapuistossa.

FC Inter – FC Honka 5.25 – 3.90 – 1.68

Cup voittaja FC Inter on jo varmistanut europaikan, mutta vierailija FC Honka tarvitsee kaksi selvänumeroista voittoa viimeisistä kahdesta ottelustaan noustakseen KuPSin ohi Europaikoille. FC Interillä on itsellä vielä myös hieman pelattavaa sillä he ovat kaksi pistettä Vaasan Palloseuraa perässä kuudennesta sijasta. Tuo kuudes sija antaisi heille ylimääräisen kotiottelun ensi kaudelle. Pisteiden muodossa ylimääräinen kotiottelu ei välttämättä kannata sillä Inter on ollut heikompi kotona kuin vieraissa tällä kaudella 4-5-6 saldolla.

Vierailija Honka on ollut vieraissa vaikeasti voitettava 5-8-3 saldolla, mutta he ovat nyt vireessä. He ovat hävinneet vain yhden kerran viimeisissä kymmenessä ottelussaan ja sekin tuli vieraissa toisena olevaa RoPSia vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla maaleja on tullut runsaasti. Espoossa pisteet tasattiin 2-2 lukemin kun taas Turussa Honka voitti 2-3.