Fortsätter Bottas succé?

För några veckor sedan bjöds vi på säsongsinledningen i Australiens Grand Prix där Valtteri Bottas överraskande gick vinnande ur årets första tävling. Nu är det dags för säsongens andra GP som äger rum i Bahrain på söndag.

Press på Ferrari

I Melbourne kan Ferraris insats beskrivas som en underprestation och den farten som lovade gott i vintras, syntes inte till Down Under. Nu återvänder de dock till sin favoritbana Sakhir Grand Prix Circuit och hoppas kunna upprepa sina bedrifter från tidigare år.

Scuderia har vunnit sex av 14 lopp på banan, där Sebastian Vettel har fler segrar i Bahrain än någon annan förare. Tysken har dessutom bra minnen från Sakhir då han vunnit de två senaste upplagorna och hamnat på pole position vid ytterligare tre tillfällen.

Förra året var det just Vettel och australiensiska GP-vinnaren Bottas som gjorde upp om förstaplatsen där Ferraris tyska representant kunde hålla ut och vinna loppet tillslut. Men Bottas ser mer redo ut för säsongen 2019 och det ser ut som att han kan lämna ett missräknat 2018 bakom sig.

Lewis Hamilton är favorit till 2.35 gånger pengarna men vi flaggar för en ny succé för lagkamraten Bottas. I Bahrain är ett av få ställen där finländaren har besegrat Hamilton och till 3.50 gånger pengarna kan Bottas mycket väl upprepa sin succé från Melbourne.

Efter den stora skillnaden i det senaste GP:t kommer Mercedes starta i pole position och därför är de också klara favoriter att vinna helgens lopp till 1.50 på Bethard.

Vem steppar upp i Ferrari?

Segern kan bli svår att hämta hem för Scuderia, men det minsta vi kan förvänta oss från den italienska tillverkaren är en topp 3-placering. Vettel har 1.36 att sluta topp 3 och unga talangen Charles Leclerc är värderad till 2.90.

21-åringen som är född i Monaco stod för en stabil första tävling i Australien där hans femteplats borde/kunde varit högre om han inte blev tillsagd att ligga efter lagkamraten Vettel i racet.

Red Bull ser inte ut att konkurrera med de två ledande tillverkarna och därför flaggar vi för att Leclerc tar en stark pallplacering och hotar om de främsta positionerna.

Haas trivs i Bahrain

Haas stod för en imponerande insats i Melbourne där stallets danska representant Kevin Magnussen presterade och tog en imponerande P6. De har, precis som Ferrari, visat en positiv trend i Bahrain då samma danska slutade femma i förra årets lopp.

Nu är Magnussen deras största hopp och den skandinaviska föraren finns till 2.45 att sluta topp 6 samtidigt som ni hittar kollegan Romain Grosjean till 2.55 att lyckas med samma bedrift.

Grosjean var nära att besegra Magnussen i Melbourne innan ett mekaniskt stopp gjorde att han tvingades avbryta tävlingen. Fransmannen har varit otursförföljd de senaste 12 månaderna, men blir han kvitt sina mekaniska problem kan han mycket väl hamna föra sin danska lagkamrat i helgen.

BETTA NU – KLICKA HÄR