Spela ansvarsfullt hos Bethard

Att spelande ska vara ett nöje och ske ansvarsfullt samt med måtta är något vi på Bethard anser vara av allra högsta vikt.

Vi arbetar väldigt hårt med att erbjuda en säker och positiv spelupplevelse för alla våra spelare, men är samtidigt medvetna om riskerna och hur snabbt spelandet kan bli något som har en negativ påverkan på en människas liv.

Detta skriver vi för att vi vill upplysa dig om risker spelande kan medföra samt för att ge dig råd och information om hur du kan se till att spela på ett ansvarsfullt sätt. Några tips på saker som är bra att tänka på när du spelar:

• Spela aldrig för mer pengar än du känner att du har råd att förlora
• Gör inga insättningar för att försöka vinna tillbaka tidigare förluster
• Se aldrig spelande som ett sätt att tjäna pengar eller en lösning på ekonomiska problem.
• Sätt gränser för tid och pengar som du kan undvara och håll dig till dessa
• Ta frekvent pauser från spelande
• Ställ ofta frågan och var ärlig mot dig själv. Upplever du fortfarande spelande som ett nöje?

Vi erbjuder flera verktyg som kan hjälpa dig att begränsa både spenderad tid och pengar på vår sida. Du kan ställa in följande gränser genom att logga in på ditt spelkonto och klicka på ”Spelgränser” högst uppe i menyfältet, eller genom att välja ”Spelbegränsningar” under ”Mitt konto”:

• Insättningsgräns
Välj hur mycket pengar du maximalt kan sätta in på ditt spelkonto per dag, vecka eller månad. För att kunna spela på vår sida, måste du först välja minst en insättningsgräns.

• Förlustgräns
Välj hur mycket pengar du maximalt anser dig själv ha råd att förlora per transaktion, dag, vecka eller månad

• Omsättningsgräns
Välj hur mycket pengar du maximalt vill kunna spela för per transaktion dag, vecka eller månad.

• Reality Check
Välj hur frekvent du vill få information om hur länge du spelat och vad resultatet varit under den valda tidsperioden

• Stängning av ditt spelkonto
Om du känner för att ta en paus från spelandet kan du välja att stänga ditt konto temporärt i 1 dag, 1 vecka eller 30 dagar. För längre kontostängning än 30 dagar, ber vi vänligen att du kontaktar vår kundtjänst som kan hjälpa dig
vidare.

Hjälp- och stödorganisationer

Vi utbildar all vår personal i Ansvarsfullt Spelande och gör ständigt vårt bästa för att försöka hjälpa spelare som uppvisar ohälsosamma spelmönster i ett så tidigt skede som möjligt. I slutändan ligger dock ansvaret hos spelaren själv och det är upp till var och en att spelandet inte blir till en negativ upplevelse.

Om du känner att ditt spelande har blivit ett problem, rekommenderar vi att du söker dig till någon eller några organisationer som hjälper männsikor som hamnat i situationen du befinner dig i. Det finns alltid hjälp att få och du behöver aldrig känna att detta är något du behöver gå igenom ensam. Här följer några länkar till sidor du kan vända dig till:

stodlinjen.se
spelberoende.se
spelinstitutet.se

För svenska spelare finns även ett nationellt självavstängningsregister där du kan blockera åtkomst till samtliga licenserade spelsidor. Spelpaus.se är en sida Spelinspektionen har skapat för att du enkelt ska kunna stänga av dig från spelande, utan att behöva kontakta varje spelsida separat.
Mer information om detta och avstängningsmöjligheter hittar du på:

spelpaus.se

Vår kundtjänst finns alltid tillgänglig via Live Chat och e-mail, om du har några som helst frågor eller funderingar.

Med vänliga hälsningar,
Bethard