Nottingham Forest vs. West Bromwich Albion

Det är dags att ladda upp inför den andra omgången av Championship så här innan Premier League drar igång till helgen. Det är Nottingham som gästar West Brom hemma på ”The City Ground”. Inför matchen har båda lagen tagit skralt med poäng med en liten fördel Nottingham som fick med sig en pinne borta mot Bristol City. Matchen spelas 20.45 svensk tid.

Nottingham Forest

Nottingham har sett starka ut genom hela genrepet till Championship. Man har med sig tio poäng på sina fyra senaste träningsmatcher i tillägg till premiären där man spelade oavgjort. Den spanske managern Karanka är smått känd för sitt defensiva tänk. När han tog upp Middlesborough till Premier League hade han under säsongen ett av seriens fem bästa försvar, dock med ett lidande anfall. Han tog över Nottingham i januari i år och lyckades leda Nottingham till en bra bit över nedflyttningsstrecket.

I första matchen för säsongen fick man med sig 1–1 borta mot Bristol. Man inledde matchen tamt och släppte in ett mål efter redan fem minuter. Men Nottingham tog sig in i matchen och efter andra halvlek kvitterade den rutinerade Daryl Murphy och resultatet höll sig matchen ut.

West Bromwich Albion

Darren Moore’s West Brom har även de haft ett fint genrep innan premiären av Championship där man bland annat slog Barnsley med 3–2. I första matchen för säsongen spelade man hemma på The Hawthorns utan något vidare resultat. Man förlorade lite överraskande mot Bolton Wanders med 1–2. Även om man hade övertaget genom i princip hela matchen lyckades man ändå inte producera mål. Kistan i spiken kom när Wildschut satte slutresultatet i 89:e minuten. Truppen ser överlag stark ut, även om offensiven har trubbats av då Nacer Chadli och Solomon Rondon troligtvis är på väg bort från klubben. Ingen av spelarna är uttagna till truppen nu på tisdag. Med det sagt så huserar man ändå en relativt stark trupp med tanke på vilken liga man spelar i.

Matchen

Det kommer enligt Bethard bli ett tight möte. Ett bet på Nottingham ligger på 2.50 gånger pengarna, snäppet vassare än West Broms 3.00. Man kan förstå varför. Karanka har satt sin defensiv hårt under sitt halvår i klubben. Nottinghams defensiv i tillägg till att man har spelar på hemmaplan kan bli tufft för West Brom att slå. West Brom känns starka i år men saknar spets. Ett eventuellt inhopp av mittfältarna Gareth Barry och James Morrison kan addera något till Darren Moores elva. Moore jobbar även på att få in anfallaren Dwight Gayle i truppen till matchen som i säsong i Newcastle 2016/17 gjorde 23 mål på 32 matcher.

Största sannolikhet kommer matchen bli att en målsnål historia. Varken West Brom eller Nottingham har fått igång sin målproduktion och båda lagen har en så pass starkt defensiv att det man kommer ha svårigheter att tränga igenom varandras försvar. Något som talar för en spännade match är båda klubbars ambition att nå en topplacering för att kunna nå en plats i Premier League.

BETTA NU – KLICKA HÄR