Itävalta v Ruotsi

Torstai 6 syyskuuta, Ystävyysottelu
Itävalta – Ruotsi 21:45 General Arena, Wien
Kertoimet: 2.15 – 3.15 – 3.45


Itävalta ja Ruotsi kohtaavat Kansojen liigan lämmittelyottelussa Wienissä. Molemmat joukkueet aloittavat Kansojen liigan B-liigan ottelunsa ensi viikon alussa. Itävalta kohtaa ensi tiistaina vieraissa Bosnia ja Herzegovinan. Ruotsi kohtaa ensi maanantaina Turkin kotona Friends Arenalla Tukholman Solnassa. Itävallan ja Bosnia-Herzegovinan lohkossa kolmas joukkue on Pohjois-Irlanti. Ruotsin ja Turkin kanssa kolmas lohkojoukkue on Venäjä.

Itävallan karsinnat viime vuosina ovat menneet aika penkin alle. Nyt Venäjän MM-karsinnoissa, Itävalta jäi lohkossaan neljänneksi Serbian, Irlannin ja Walesin taakse. Harjoitusottelut ovat kuitenkin menneet heiltä aina hyvin. Ennen kuin he hävisivät 0-3 Brasilialle kesäkuussa niin he voittivat 5 harjoitusottelua putkeen. Näihin kuului kotivoitot mm. Saksasta, Venäjästä ja Uruguaysta. Ennen myös tuota Brasilia tappiota, Itävalta oli pelannut yhdeksän tappiotonta ottelua kotonaan voittaen kuusi ja pelaten kolme tasan. Yksi näistä tasapeleistä oli Suomea vastaan 1-1.

Ruotsi taas pääsi omasta MM-karsintalohkostaan Venäjän turnaukseen jossa he menivät yllättävän pitkälle. Hyvin organisoitu puolustus riitti puolivälieriin jossa tuli lopulta tappio Englannille 0-2. Matkalla kaatuivat Korea, Meksiko ja Sveitsi. Saksasta he melkein ottivat tasapelin kunnes Toni Kroosin viime hetken vapaapotku antoi heille voiton. Ennen MM-kisoja, Ruotsin harjoitusottelut menivät aika heikosti. He pelasivat 0-0 tasapelit Tanskan ja Perun kanssa sekä hävisivät Romanialle ja Chilelle. Ruotsin vahvuus on puolustuksessa, mutta heikkous on hyökkäyksessä. Marcus Berg ei osunut MM-kisoissa paikoistaan ja Ola Toivosen liike ei ollut enää samanlaista. Nyt Toivonen on lopettanut maajoukkueessa joten jotain uutta pitää Janne Andersonin keksiä.

Itävallan hyökkäys on ollut kotiotteluissa erittäin hyvä. Brasiliaa vastaan he jäivät maaleitta, mutta sitä ennen he tekivät kahdeksassa ottelussa putkeen vähintään yhden maalin. Keskiarvo oli lähes kaksi. Arnautovic tuleekin olemaan  erittäin kova vastus Ruotsin hitaalle puolustukselle. Granqvist pelaa tällä hetkellä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja Lindelöfin kauden alku Manchester Unitedin paidassa olisi myös voinut olla parempi.  Tästä ottelusta tuleekin juuri Itävallan hyökkäys vastaan Ruotsin puolustus.

Joukkue-uutiset:

Itävallan Franco Foda on nimennyt vahvan 23 pelaajan miehistön tähän ja Bosnia-Herzegovina otteluun. Mukana ovat mm. David Alaba, Sebastian Prodl, Louis Schaub sekä Marko Arnautovic, joka haluaa jatkaa hyviä esityksiään maajoukkuepaidassa. West Hamin pelaaja on laukonut kolme maalia viimeisissä viidessä ottelussa Itävallalle.

Ruotsin päävalmentaja Janne Anderson on rakentanut vahvan, organisoidun ja vaikeasti voitettavan joukkueen. Hän on ottanut mukaan 25 pelaajaa tähän ja otteluun Turkkia vastaan. MM-kisoista tutut Emil Forsberg, Mikael Lustig, Andreas Granqvist sekä Marcus Berg ovat kaikki mukana joukkueessa. Tähän on lisätty myös uusina pelaajina mm. Watfordin Ken Sema sekä Feyernoordin Sam Larsson. Ola Toivonen lopetti maajoukkueessa MM-kisoihin.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Itävalta ja Ruotsi ovat kohdanneet 18 kertaa historiansa aikana joissa molemmat ovat voittaneet seitsemän kertaa ja neljästi ollaan pelattu tasan. Joukkueet viimeksi kohtasivat EM-kisojen karsinnoissa vuonna 2015 kun Itävalta voitti 4-1.

Viimeisimmät ottelut: Itävalta

10.06.18 YO Itävalta 0-3 Brasilia
02.06.18 YO Itävalta 2-1 Saksa
30.05.18 YO Itävalta 1-0 Venäjä
27.03.18 YO Luxembourg 0-4 Itävalta
23.03.18 YO Itävalta 3-0 Slovenia
14.11.17 YO Itävalta 2-1 Uruguay

Viimeisimmät ottelut: Ruotsi

07.07.18 MM Ruotsi 0-2 Englanti
03.07.18 MM Ruotsi 1-0 Sveitsi
27.06.18 MM Meksiko 0-3 Ruotsi
23.06.18 MM Saksa 2-1 Ruotsi
18.06.18 MM Ruotsi 1-0 Korea
09.06.18 YO Ruotsi 0-0 Peru

Keskinäiset ottelut: Itävalta – Ruotsi

08.09.15 EMK Ruotsi 1-4 Itävalta
08.09.14 EMK Itävalta 1-1 Ruotsi

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ