Portugali – Kroatia

Torstai 6 syyskuuta, Ystävyysottelu
Portugali – Kroatia 21:45 Estádio Do Algarve, Sao Joao da Venda
Kertoimet: 2.40 – 3.15 – 3.00

Portugali ja Kroatia kohtaavat Kansojen liigan lämmittelyottelussa Algarvessa. Molemmat joukkueet aloittavat Kansojen liigan A-liigan ottelunsa ensi viikon alussa. Portugali kohtaa ensi maanantaina kotonaan Italian. Kroatia taas kohtaa ensi tiistaina Espanjan vieraissa Elchessä. Portugalin ja Italian lohkossa kolmas joukkue on Puola. Kroatian ja Espanjan kanssa kolmas lohkojoukkue on Englanti.

Tämä on sekä Portugalille että Kroatialle uuden aikakauden alku. Molemmista joukkueista puuttuu useampi MM-kisoissa pelannut pelaaja. Jotkut ovat jo lopettaneet maajoukkuepelit kun taas toiset harkitsevat sitä. Molemmissa joukkueissa on uudelleenrakennus nyt päällä.

Puolustavan Euroopanmestarin, Portugalin MM-kisat olivat joukkueelle pienoinen pettymys. He pääsivät täpärästi jatkoon omasta lohkostaan, mutta hävisivät heti neljännesvälierissä Uruguaylle 2-1. MM-kisoissa edeltävissä karsinnoissa he voittivat Algerian ja Egyptin. Pelasivat tasan Tunisian ja Belgian kanssa, mutta hävisivät Hollannille.  Näissä otteluissa näkyivät jo ensimmäiset ongelmat vanhenevan puolustuksen kanssa. MM-kisoissa ongelmat kasvoivat kun he päästivät kuusi maalia neljässä ottelussa.

Ennen MM-kisoja harjoitusotteluissa Kroatia voitti Senegalin ja Meksikon, mutta hävisi Perulle ja Brasilialle. Venäjän MM-kisat menivät Kroatian kannalta kuitenkin täydellisesti. Joukkue yllätti lähes kaikki ja ottivat kisoista hopeaa häviten vain finaalissa Ranskalle 4-2. Joukkueen kapteeni Luka Modric nimettiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Kapteeni jatkaakin vielä joukkueessa antaen kroaateille jatkuvuutta. Heidän tavoitteensa nyt on Euroopan mestaruus vuonna 2020.

Tässä ottelussa Portugali tulee testaamaan uutta puolustusta ja he tulevat pelaamaan Kroatian joukkuetta vastaan, joka on mahtava pitämään palloa. Portugalin edelliset kotiottelut ovat päättyneet yhteen voittoon, kahteen tasapeliin ja tappioon Hollantia vastaan. Nyt heiltä puuttuu vielä johtajuutta, maalintekovoimaa ja kokemusta joten Kroatialla on mahdollisuus yllättää tässä.

Joukkue-uutiset:

Portugalin päävalmentaja Fernando Santos on tehnyt 10 muutosta MM-kisa joukkueeseen. Cristiano Ronaldo, Joao Moutinho, Ricardo Quaresma sekä Leicesterin kaksikko Adrien Silva ja Ricardo Pereira ovat ulkona tästä ottelusta. Uutena pelaajana mukaan tulee Ruben Neves joka on tehnyt hyvän startin tähän kauteen Valioliigassa Wolvesin paidassa. Benfican 21-vuotias puolustaja Ruben Dias on toinen uusi pelaaja, joka voi pelata tässä ottelussa. Hän voi jopa aloittaa Pepen parina. Jos Pepe pelaa niin tämä on hänen 100. ottelu Portugalin paidassa.

Kroatialla on omat poissaolonsa sillä Mario Mandzukic, Danjiel Subasic ja Vedran Corluka lopettivat maajoukkueessa MM-kisojen jälkeen. Kroatialla on myös neljä pelaajaa loukkaantuneena. Näiden lisäksi MM-kisoista kotiin lähtenyt Nikola Kalinic on päävalmentaja Zlatko Dalicin epäsuosiossa joten Kroatialla on hyökkäysoptiot aika vähissä. Kroatian mahtava keskikenttä on kuitenkin mukana ja sen varaan on hyvä rakentaa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Portugali ja Kroatia ovat kohdanneet neljä kertaa aikaisemmin ja Portugali ei ole koskaan päästänyt maaliakaan Kroatiaa vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti EM-kisoissa vuosina 1996 (3-0) ja 2016 ( Portugali voitti rangaistuspotkukilpailussa). Kaksi muuta ystävyysottelua ovat päättyneet 1-0 ja 2-0 Portugalille.

Viimeisimmät ottelut: Portugali

30.06.18 MM Uruguay 2-1 Portugali
25.06.18 MM Iran 1-1 Portugali
20.06.18 MM Portugali 1-0 Marokko
15.06.18 MM Portugali 3-3 Espanja
07.63.18 YO Portugali 3-0 Algeria
02.06.18 YO Belgia 0-0 Portugali

Viimeisimmät ottelut: Kroatia

15.07.18 MM Ranska 4-2 Kroatia
11.07.18 MM Kroatia 2-1 Englanti (Ja.)
07.07.18 MM Venäjä 2-2P Kroatia
01.07.18 MM Kroatia P1-1 Tanska
26.06.18 MM Islanti 1-2 Kroatia
21.06.18 MM Argentiina 0-3 Kroatia
16.06.18 MM Kroatia 2-0 Nigeria

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ